Roadbook 4x4 Marville - Longwy

4×4 roadbook Marville – Longwy

135 kilometer greenlanen in het noorden van Frankrijk

Dit is een fantastische 4×4-rit vol afwisseling. Door bossen en velden, langs vlaktes en heuvels, over mooie grindwegen en gehavende godvergeten wegjes.

Geniet van de mooie landschappen, bezaaid met herinneringen aan de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Je kan dit roadbook doen op 1 dag als je vooral wil rijden. Maar als je de streek en bezienswaardigheden ook echt wil ontdekken, trek je er best 2 dagen voor uit.

Het vertrekpunt Marville ligt op 2 tot 3 uur rijden vanuit Vlaanderen. Vanuit Nederland doe je er gemiddeld 3 tot 4 uur over.

Zin in meer 4×4 plezier in deze mooie streek?
Deze rit maakt deel uit van de 4×4 roadbookbundel Lotharingen en de Franse Ardennen.
Op de volledige vakantiebundel van 395 kilometer verdeeld over 4 aansluitende ritten bespaar je maar liefst 50 euro.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

→ Koop dit roadbook voor maar €70

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Moeilijkheidsgraad van dit 4×4 roadbook?

 • Droog weer
  Vrij gemakkelijk met elke 4×4. Enkele stukjes zijn iets lastiger, maar daarvoor vind je makkelijke alternatieven in de infogids.
 • Nat weer
  In natte periodes wordt deze 4×4-tocht een heel stuk moeilijker. Omdat op sommige stukken de klei- en leemachtige ondergrond dan aan je banden kleeft waardoor je alle grip verliest. Een vreemd gevoel…
  Gelukkig vind je in de infogids voor alle lastigere stukken, makkelijke alternatieven.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is niet volledig krasvrij. Gelukkig vind je voor alle stukken waar er kans op krassen is, krasvrije alternatieven in de infogids. Op die manier kan je deze off-road route dus volledig krasvrij rijden.

Kortom: dankzij de alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke 4×4-rijder. Van rustige genieter tot avonturier.

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Krijg dit roadbook voor maar €70

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoogtepunten off-road route Marville – Longwy bij Luxemburg

 • Afwisseling
  Dat is wat het meest opvalt tijdens deze rit: de afwisseling. Tussen bossen en velden, tussen zacht glooiende hellingen en steile heuvels, tussen vergeten wegjes en pistes, tussen gras, grind en modder. Je komt langs rivieren, kleine dorpjes en uitgestrekte landschappen waar je niemand tegen komt. Zalig gewoon.
 • Forten en bunkers
  Tijdens het 4×4 rijden kom je langs kleine en grote bunkercomplexen, gebouwd als onderdeel van de Maginot-linie. Sommige ervan kan je bezoeken.
 • Kerkjes, kastelen en 40.000 schedels
  Zoals zo vaak in Frankrijk kom je tijdens deze off-road route ook langs kleine kerkjes, oude kastelen en een wel heel speciaal kerkhof…
 • En natuurlijk: veel onverharde wegen
  Ruim 74 kilometer van dit 4×4 roadbook in het departement Meurthe-et-Moselle rij je over onverharde wegen. Dan eens door een bos, dan weer langs velden, en ook een enkele keer door een riviertje.

→ Koop dit roadbook voor maar €70

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.

→ Krijg dit roadbook voor maar €70

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Wat krijg je concreet bij aankoop van dit 4×4 roadbook?

 • Bolletje-pijl roadbook
  Een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Voor velen de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
 • Verrijkte gpx-track
  Zo volg je de route op eender welke goede gps of navigatieapp. Onmisbaar als back-up of als je alleen rijdt.
 • Uitgebreide infogids
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track verwijzen we naar de uitgebreide infogids. Daarin vind je onder meer:

  • Offroad tips & tricks over hoe je wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije, gemakkelijke en ook moeilijke alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken moeilijk berijdbaar zijn. Of als je net dat beetje meer wil.
  • Leuke hotels, b&b’s, kampeerplekken en lekkere restaurants.
  • Toeristische info, wandeltips, mooie fotopunten en onze favoriete plekjes onderweg.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling krijg je je roadbook, inclusief infogids en gpx-track. Hou je mailbox in de gaten!

 2. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn onze roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder. Minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

 3. Met een 4×4 toegangspas heb je altijd de meest recente versie 
  Onze roadbooks worden regelmatig bijgewerkt. Met onze 4×4 toegangspassen krijg je altijd toegang tot de laatste versie. Zo heb je minder kans op onderbroken wegen, verbodsborden en andere obstakels. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of de routes die je gratis vindt op internet.
  Belangrijkste voordeel van onze toegangspassen? Je krijgt voor 1 voordelig bedrag al onze roadbooks. En een dikke vette korting op de roadbooks van of in samenwerking met onze partners.
  → Bekijk onze toegangspassen

→ Koop dit roadbook voor maar €70

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Bekijk ook deze andere 4×4 routes

Tijdens het off-road rijden van deze greenlane route kom je langs volgende plaatsen in het departement Meuse en het departement Meurthe-et-Moselle vlakbij Luxemburg
Marville – Longuyon – Viviers-sur-Chiers – Cons-la-Grandville – Ugny – Pierrepont – Beuveille – Arrancy-sur-Crusne – Baslieux – Chenières – Fermont – Ouvrage de Fermont – Fillières – Crusnes – Bois du Four – Longwy

Reviews

 • Eerste keer off-road, voor herhaling vatbaar

  Ik reed dit roadbook eind augustus samen met mijn zoontje van 7 jaar, na een droge periode. Vrijwel volledig op achterwielaandrijving gereden, op 1 modderpoel na.
  Zeer mooie omgeving, leuke paadjes.
  Zowel bolletje-pijl als GPX zijn goed te volgen.
  Ouvrage Fermont was helaas gesloten toen we er waren. (Mijn schuld, niet gezien dat het pas namiddag open zou zijn).
  We vertrokken ’s middags in Marville en reden 1.5 dag. Dat was eigenlijk te weinig, 2 hele dagen was beter geweest.
  Twee nachten in de daktent geslapen, perfect mogelijk op deze route.
  Bedankt, we doen dit zeker nog eens!

 • Prachtige route, genieten van de eerste tot de laatste moment

  Prachtige route waar ik enorm van genoten heb. Heb deze gereden begin september met weinig modder.Mooi afwisselende route tussen de velden en bossen. Heuvelachtige omgeving. Alles mooi gedocumenteerd met extra info. Aanrader om deze te rijden. Zeker twee dagen voor uitrekken! Alles was tip top in orde!!!

 • Marville-Longwy = rust en uitzicht

  Mijn eerste roadbook van dit duo. Ik reed alleen dus alleen gebruik gemaakt van de bijbehorende GPX-file voor in de GPS. Het bolletje/pijltje is voor een evt bijrijder. Gelijk bij de start een pittige klim om de toon te zetten. Geheel conform de track de route afgereden in twee dagen met ongeveer halverwege een bivak in het bos. Veel leuke kleine paadjes tussen weilanden en door bosrijke omgevingen waarvan je vaak het idee hebt; “waar gaat dit heen…?” Ik reed hem in droge omstandigheden dus de moeilijkheidsgraad bleef laag. Banden met voldoende loopvlak zijn zeer aan te raden want er gaat veel over die (bekende) Franse grove kiezel. (NS bielzen-grind). Ben je een liefhebber van de Maginot-linie zoals ik, dan is hier tijdens de route veel te zien en in mindere mate te ontdekken omdat veel plaatsen in gebruik zijn als weiland met koeien en prikkeldraad omheining. Ook zeker een paar uur reserveren voor bezoek Ouvrage Fermont. Ik persoonlijk had nog even last om de punten in de infogids synchroon te laten lopen met de juiste plaats waar je op een bepaald moment daadwerkelijk bent. Dit kan mogelijk ook een foutje zijn van de GPS die de punten verkeerd legt. Waarvoor aandacht.
  Al met al een zeer fijne, afwisselende route om te rijden in een mooi rustig gebied waarbij je aan het eind mogelijk denkt; hè, nu al voorbij…
  Dus dit krijgt zeker een vervolg.

 • Marville-Longwy

  Prachtige roadbook net over de grens. Heel mooie stukken bos afgewisseld met fantastische graanvelden en zonnebloemplantages. (Toen wij er waren toch :)) De geschiedenis (WO1) en natuur lopen hand in hand op deze tocht. Meer dan voldoende idyllische plekjes ook om de nacht in het wild door te brengen. Wij kijken alvast uit naar onze volgende trip in deze prachtige en enorm rustige regio.

 • Kort bij en toch écht buitenland

  Zoals alle roadbooks van Karl is ook deze echt genieten en de moeite waard.
  Ik wilde nog wat materiaal uittesten voor een reis richting Scandinavië en reed dit daarom roadbook omdat het dicht bij huis is.
  En ja, vanaf het moment dat je de Franse grens oversteekt voel je je wel direct ver van huis.
  De rit is een mooie afwisseling van bossen, akkers, weiden enz… voor elk wat wils.
  De wegen lagen er redelijk droog bij dus geen last van te veel modder ( kan dat eigenlijk …. te veel modder ? )
  Ik was deze keer zonder co-pilote op pad en reed enkel via de GPX route op de iPhone.

  Onderweg ook enkele mooie wildkampeerplekjes gevonden.
  Een aanrader dus !

 • Schrijf een korte review. Of een lange :-)

  Comments are closed.

  €70,00