4x4 vakantie Lotharingen en Meuse

4×4 vakantie in Lotharingen

3 aansluitende 4×4 roadbooks voor een heerlijke 4×4 vakantie in Lotharingen, van Joinville naar Verdun

Door het glooiende landschap van de Lorraine hebben we deze erg afwisselende 4×4 route van 340 kilometer uitgestippeld. Grotendeels langs onverharde wegen, waar je zelden andere auto’s tegenkomt. Ideaal voor een onvergetelijke 4×4 vakantie in Lotharingen.

En dit alles op amper 4 tot 5 uur rijden vanuit België of Nederland.

Tijdens je 4×4 tocht kom je langs veel plekken die herinneren aan de Eerste Wereldoorlog. Bunkers, forten, loopgraven en andere militaire complexen liggen her en der verspreid. Tijdens je 4×4 vakantie kom je ook langs een van de grootste meren van Frankrijk en enkele mooie kastelen.

Deze schitterende 4×4 route gaat afwisselend door dalen, valleien en hoogvlaktes. Onderweg zijn er tal van leuke hotels, enkele campings en voldoende plaats om wild te kamperen. Perfect voor een overland vakantie met twee of het hele gezin.

Voor de volledige bundel betaal je maar €135. Als je de roadbooks van deze bundel afzonderlijk aankoopt, kost je dat 185 euro. Je bespaart dus maar liefst 50 euro. Mis dit voordeel niet.

Dankzij onze uitgebreide infogids wordt je 4×4 vakantie in Lotharingen compleet. Want daarin staan krasvrije en makkelijke alternatieven voor de moeilijkste stukken, toeristische tips en moeilijke uitbreidingen voor de liefhebbers

→ Krijg deze bundel voor maar €135

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

→ Krijg deze bundel voor maar €135

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Welke 4×4 ritten zitten er in deze bundel?

 • Joinville – Commercy
  Een heerlijke 4×4 rit langs rustige zand-, gravel- en boswegen tussen de vallei van de Marne en de vallei van de Maas. Het glooiende landschap van Lotharingen zit vol vergezichten die je steeds weer verbazen.
 • Commercy – Hattonchâtel
  Nog meer prachtige vergezichten, grootste bossen en verlaten veld- en zandwegen. Onderweg kom je langs het Lac de Madine en duiken er herinneringen op aan de Eerste Wereldoorlog.
 • Hattonchâtel – Verdun
  Afwisselende 4×4 rit langs het front van de Eerste Wereldoorlog vol herinneringen aan de slag van Verdun. Je rijdt op fantastische wegen door grandioze bossen en velden met vergezichten op het glooiende landschap van de Maasvallei.

→ Koop deze bundel voor maar €135

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoeveel tijd heb je nodig voor deze 4×4 vakantie in Lotharingen?

Als je rijdt zonder al te veel te stoppen, kan je deze 4×4 tocht makkelijk doen in 3 dagen. Een lekker lang 4×4 weekend dus.

Als je onderweg regelmatig stopt om te genieten van de landschappen, mooie vergezichten, kastelen en de vele sites van de Eerste Wereldoorlog, doe je er uiteraard langer over.

Als je dan ook nog eens zin hebt om onderweg lekker te eten en rustig te picknicken, kan je er gerust een overland vakantie tot 6 dagen van maken.

Moeilijkheidsgraad van deze 4×4 route in de Lorraine?

 • Droog weer
  Middelmatig tot gemakkelijk met elke 4×4. Voor alle lastige stukken vind je makkelijke alternatieven in de infogids.
  Daarom zijn onze 4×4 vakanties geschikt voor zowel rustige als meer avontuurlijke 4×4-rijders.
 • Nat weer
  In natte periodes worden bepaalde stukken iets moeilijker door modder.
  Maar geen paniek: want voor alle lastige stukken vind je dus makkelijke alternatieven in de infogids.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is niet helemaal krasvrij. Al kan alles opgelost worden met een snoeischaar.
  Ook hier geldt: in de infogids vind je altijd krasvrije alternatieven. En kan je overland vakantie dus 100% krasvrij zijn.
 • Mag het net wat straffer?
  Geen probleem. In de infogids vind je enkele moeilijke tot zeer moeilijke alternatieven en uitbreidingen.
  Opgelet: alleen voor ervaren 4×4 rijders…

Kortom: dankzij de alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke 4×4-rijder. Van rustige genieter tot avonturier.

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Krijg deze bundel voor maar €135

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoogtepunten van je 4×4 vakantie in Lotharingen en Lorraine

 • Mooie steden en kastelen
  De Marne en Maas geven steden zoals Joinville en Verdun net dat ietsje extra. Hattonchâtel en Commercy zijn dan weer vooral de moeite door hun kastelen. In de kleinere dorpen kom je tijdens je 4×4 vakantie in Lotharingen regelmatig langs oude, fotogenieke wasplaatsen.
 • Glooiende landschappen
  Als je langs en door de uitgestrekte velden van de Lorraine rijdt, is het de hele tijd genieten van de vergezichten. Vaak zet ik gewoon naast zo’n weg mijn tent op.
 • Herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog
  Door de strategische ligging langs de Maas werd in de Lorraine en rond Verdun fel gevochten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Je komt langs forten, loopgraven, bunkers, kazematten en militaire kerkhoven.
 • Grootse bossen
  Je rijdt tijdens je 4×4 vakantie in Lorraine vaak kilometers aan 1 stuk langs vergeten wegen door uitgestrekte bossen. Je komt op deze overland vakantie zelden iemand anders tegen waardoor het dubbel zo hard genieten is. Onderweg zie je misschien fazanten, everzwijnen, reeën en herten.
 • Lac de Madine
  Een van de grootste meren van Lotharingen. Je kan er leuk wandelen, allerlei watersporten doen, vissen, vogels spotten en vele andere zaken.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Je rijdt tijdens je 4×4 vakantie op afgelegen zand-, veld- en boswegen die je in geen enkel ander roadbook vindt. Soms vlot berijdbaar, soms best uitdagend. Soms erg smal, soms via grote pistes. In de infogids staan krasvrije en makkelijke alternatieven én enkele heavy uitbreidingen.

→ Krijg deze bundel voor maar €135

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info.

Wat krijg je concreet bij aankoop van deze 4×4 rittenbundel?

 • Bolletje-pijl roadbooks
  Een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Geef toe: dat is de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
 • Verrijkte gpx-tracks
  Zo volg je de route op eender welke goede gps of navigatieapp. Onmisbaar als back-up of als je alleen rijdt.
 • Uitgebreide infogidsen
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track verwijzen we naar de uitgebreide infogids. Daarin vind je onder meer:

  • Offroad tips & tricks over hoe je de wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije en gemakkelijke alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken moeilijk berijdbaar zijn.
  • Moeilijke alternatieven en uitbreidingen, voor de meer avontuurlijke 4×4 rijders.
  • Leuke hotels, b&b’s, kampeerplekken en lekkere restaurants.
  • Toeristische info, wandeltips, mooie fotopunten en onze favoriete plekjes onderweg.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbooks meteen
  Binnen de minuut na je bestelling krijg je je roadbooks, inclusief infogidsen en gpx-tracks. Hou je mailbox in de gaten!

 2. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn onze roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder. Minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

 3. Met een 4×4 toegangspas heb je altijd de meest recente versie 
  Onze roadbooks worden regelmatig bijgewerkt. Met onze 4×4 toegangspassen krijg je altijd toegang tot de laatste versie. Zo heb je minder kans op onderbroken wegen, verbodsborden en andere obstakels. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of de routes die je gratis vindt op internet.
  Belangrijkste voordeel van onze toegangspassen? Je krijgt voor 1 voordelig bedrag al onze roadbooks.
  En een dikke vette korting op de roadbooks van of in samenwerking met onze partners.
  → Bekijk onze toegangspassen

→ Krijg deze bundel voor maar €135

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Ontdek onze andere 4×4 vakantiebundels

Reviews

 • Wat een leuke en complete ervaring

  Met twee auto’s hebben wij een deel van de routes tussen Joinville, Commercy en Hattonchatel gereden in de wintermaand December. Mede door de neerslag en hoge waterstand vd vele rivieren, een behoorlijke uitdaging qua water en modder. Een 2e auto is dan ook erg nuttig gebleken. Goede A/T banden, sleeplinten en zelfs de lier zijn niet ongebruikt gebleven…

  Goede kennis van je auto en ervaring met offroad rijden is tijdens deze periode/wintermaanden geen overbodige luxe. Zeker als je ook daadwerkelijk de hele route wilt rijden.

  Dit was onze eerste ervaring met de routeboeken van 4×4 roadbooks. En wat een ervaring!! Ontzettend leuke routes, verrassende routes en dat allemaal gecombineerd met een goede balans voor bezienswaardigheden en plekken waar je zelf nooit zou komen.
  Het hele pakket is erg compleet. Roadbook zelf, de uitgebreide tips/bezienswaardigheden en de GPX bestanden maakt het allemaal compleet.

  Wij hebben zelf gereden met een Garmin Overlander en dan met de explore topokaarten. Prima te doen.

 • Zowel de website als de formules zitten goed ineen. De roadbooks die je krijgt zijn volledig en zeer informatief!

 • Schrijf een korte review. Of een lange :-)

  Comments are closed.

  €135,00