4x4 vakantie Lotharingen Meuse

4×4 vakantie in Lotharingen

4 aansluitende 4×4 roadbooks voor een heerlijke 4×4 vakantie in Lotharingen, van Joinville naar Verdun

Ik heb door het glooiende landschap van de Lorraine een erg afwisselende 4×4 route van 421 kilometer uitgestippeld. Grotendeels langs onverharde wegen, waar je zelden andere auto’s tegenkomt. Ideaal voor een onvergetelijke 4×4 vakantie in Lotharingen.

En dit alles op amper 4 tot 5 uur rijden vanuit België of Nederland.

Joinville is het beginpunt van deze serie aansluitende 4×4 roadbooks. Van Joinville aan de Marne gaat de 4×4 tocht naar de Maas. Die Maasvallei blijf je volgen tot aan Verdun. Deze schitterende 4×4 route gaat afwisselend door dalen, valleien en hoogvlaktes.

Tijdens je 4×4 tocht kom je langs veel plekken die herinneren aan de Eerste Wereldoorlog. Bunkers, forten, loopgraven en andere militaire complexen liggen her en der verspreid. Tijdens je 4×4 vakantie kom je ook langs een van de grootste meren van Frankrijk en enkele mooie kastelen.

Je kan deze 4×4 roadbooks rijden als afzonderlijke ritten. Maar door de afstand met België en Nederland, raad ik aan er toch eerder een lang weekend of een hele week 4×4 vakantie in de Lorraine van te maken. Onderweg zijn er tal van leuke hotels, enkele campings en voldoende plaats om wild te kamperen.

Deze bundel bestaat uit 4 aaneensluitende roadbooks in de departementen Haute-Marne en Meuse. Het is de langste aaneensluitende 4×4 rit door Lotharingen, een erg mooie regio in Frankrijk. Perfect voor een overland vakantie met twee of het hele gezin.

Voor de volledige bundel betaal je nu maar €185 in plaats van de normale 245 euro. Je bespaart dus maar liefst 60 euro. Mis deze promotie niet.

Tip: Koop de versie met de infogids. In die infogids staan toeristische tips, makkelijke alternatieven voor de moeilijkste stukken en moeilijke uitbreidingen voor de liefhebbers.

Zo maak je je 4×4 vakantie compleet.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

Krijg nu toegang tot dit roadbook

Welke 4×4 ritten zitten er in deze bundel?

 • Lus rond Joinville
  Uitdagende wegen door de bossen en velden rond Joinville, een waar 4×4-paradijs. De rit brengt je langs 4 goed verborgen 4×4 circuits.
 • Joinville – Commercy
  Een heerlijke 4×4 rit langs rustige zand-, gravel- en boswegen tussen de vallei van de Marne en de vallei van de Maas. Het glooiende landschap van Lotharingen zit vol vergezichten die je steeds weer verbazen.
 • Commercy – Hattonchâtel
  Nog meer prachtige vergezichten, grootste bossen en verlaten veld- en zandwegen. Onderweg kom je langs het Lac de Madine en duiken er herinneringen op aan de Eerste Wereldoorlog.
 • Hattonchâtel – Verdun
  Afwisselende 4×4 rit langs het front van de Eerste Wereldoorlog vol herinneringen aan de slag van Verdun. Je rijdt op fantastische wegen door grandioze bossen en velden met vergezichten op het glooiende landschap van de Maasvallei.

Ik weet genoeg en wil nu dit roadbook

Hoeveel tijd heb je nodig voor deze 4×4 vakantie in Lotharingen?

Als je rijdt zonder al te veel te stoppen, kan je deze 4×4 tocht doen in 3 dagen.

Als je onderweg regelmatig stopt om te genieten van de landschappen, mooie vergezichten, kastelen en de vele sites van de Eerste Wereldoorlog, doe je er uiteraard langer over. Als je dan ook nog eens zin hebt om onderweg lekker te eten en rustig te picknicken, kan je er gerust een overland vakantie van 5 tot 7 dagen van maken.

Zin in nog meer 4×4 plezier?

Koop dan ook de bundel met 454 kilometer in Bourgogne en Champagne, met als eindpunt Joinville. Als je dat combineert met de bundel met 316 kilometer in Bourgogne en de Morvan, krijg je in totaal 1.176 kilometer aansluitend 4×4 plezier!

Moeilijkheidsgraad van deze 4×4 route in de Lorraine?

 • Droog weer
  Middelmatig tot gemakkelijk met elke 4×4. Voor alle lastige stukken vind je makkelijke alternatieven in de infogids.
  Daarom zijn mijn 4×4 vakanties geschikt voor zowel rustige als meer avontuurlijke 4×4-rijders.
 • Nat weer
  In natte periodes worden bepaalde stukken iets moeilijker door modder. De lus rond Joinville wordt dan zelfs zeer moeilijk. Low gear, aangepaste banden en genoeg bodemvrijheid zijn dan een must.
  Maar geen paniek: want voor alle lastige stukken vind je dus makkelijke alternatieven in de infogids.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is niet helemaal krasvrij. Al kan alles opgelost worden met een snoeischaar.
  Ook hier geldt: in de infogids vind je altijd krasvrije alternatieven. En kan je overland vakantie dus 100% krasvrij zijn. Maar dan moet je dus wel de bundel met infogids kopen. Dat raad ik sowieso aan, want daarin zit ook een uitbreiding van 7 kilometer.

Als je de bundel met infogids koopt, krijg je krasvrije en makkelijke alternatieven voor alle moeilijke stukken. En voor wie graag net iets meer wil, zijn er in de infogids ook enkele moeilijke tot zelfs zeer moeilijke alternatieven.

Daardoor is deze 4×4 vakantie geschikt voor zowel ervaren als minder ervaren 4×4 rijders. En beleeft zowel de rustige als meer avontuurlijk ingestelde 4×4 fan er plezier aan.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.

Krijg nu toegang tot dit roadbook

Hoogtepunten van je 4×4 vakantie in Lotharingen en Lorraine

 • Mooie steden en kastelen
  De Marne en Maas geven steden zoals Joinville en Verdun net dat ietsje extra. Hattonchâtel en Commercy zijn dan weer vooral de moeite door hun kastelen. In de kleinere dorpen kom je tijdens je 4×4 vakantie in Lotharingen regelmatig langs oude, fotogenieke wasplaatsen.
 • Glooiende landschappen
  Als je langs en door de uitgestrekte velden van de Lorraine rijdt, is het de hele tijd genieten van de vergezichten. Vaak zet ik gewoon naast zo’n weg mijn tent op.
 • Herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog
  Door de strategische ligging langs de Maas werd in de Lorraine en rond Verdun fel gevochten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Je komt langs forten, loopgraven, bunkers, kazematten en militaire kerkhoven.
 • Grootse bossen
  Je rijdt tijdens je 4×4 vakantie in Lorraine vaak kilometers aan 1 stuk langs vergeten wegen door uitgestrekte bossen. Je komt op deze overland vakantie zelden iemand anders tegen waardoor het dubbel zo hard genieten is. Onderweg zie je misschien fazanten, everzwijnen, reeën en herten.
 • 4 verschillende 4×4 parcours
  Je kan ze laten voor wat ze zijn, maar ik vind het toch leuk om even te spelen op de goed verborgen 4×4 parcours die ik ontdekte in de omgeving van Joinville.
 • Lac de Madine
  Een van de grootste meren van Lotharingen. Je kan er leuk wandelen, allerlei watersporten doen, vissen, vogels spotten en vele andere zaken.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Je rijdt tijdens je 4×4 vakantie op afgelegen zand-, veld- en boswegen die je in geen enkel ander roadbook vindt. Soms vlot berijdbaar, soms best uitdagend. Soms erg smal, soms via grote pistes. Als je de bundel met infogids koopt, krijg je krasvrije en makkelijke alternatieven én enkele heavy uitbreidingen.

Krijg nu toegang tot dit roadbook

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling zit het roadbook in je mailbox.
  Gedaan met wachten op de postbode! Die je roadbook pas levert nadat je eigenlijk wou gaan…
 2. Levenslang de laatste updates
  Jawel, wij werken onze roadbooks regelmatig bij. En jij krijgt altijd toegang tot de laatste versie. Geen gevaar voor wegen die niet meer bestaan of waar je niet meer op mag rijden met je 4×4. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of al die routes die je vindt op internet.
 3. Maximaal genieten
  Bij mijn roadbooks geen kopzorgen. Elk roadbook wordt minstens 1x per jaar bijgewerkt.
  En dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn mijn roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder: minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

Wat krijg je als je deze bundel koopt?

 • Promo: Roadbooks, uitgebreide infogidsen en gpx-tracks voor maar €185 (in plaats van 245 euro)
  Je kan nu de exclusieve bundel kopen die bestaat uit de roadbooks, de gpx-tracks en de uitgebreide infogidsen. Door deze bundel te kopen in plaats van de 4 afzonderlijke roadbooks, bespaar je 60 euro.
  Dankzij de gpx-track kan je de route op eender welke gps volgen. Zo’n track is eigenlijk onmisbaar als back-up.
  In de infogids vind je onder meer:

  • Extra uitleg en aandachtspunten bij het roadbook, duidelijk gerangschikt per waypoint.
  • Krasvrije omwegen en inkortingen. Ideaal als bepaalde stukken van de route moeilijk berijdbaar zijn. Of als je 4×4 niet helemaal voorzien is voor de meest uitdagende stukken.
  • Moeilijke alternatieven en uitbreidingen voor als je de standaardritten wat te saai vindt. Opgelet: alleen voor ervaren 4×4 rijders…
  • Tips voor leuke hotels en B&B’s, mijn favoriete restaurants en zalige plekken om te picknicken.
  • Mooie fotopunten, mijn favoriete plekjes en heel veel toeristische info om je overland vakantie compleet te maken.
  • Veel foto’s, als inspiratie en herkenningspunt.

→ Krijg nu de volledige bundel met gpx-tracks en infogidsen voor maar 185 euro

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

Write a Review

€180,00 – €185,00
 • Roadbook, gpx-track en gratis infogids. Promoprijs!

Krijg nu dit roadbook