4x4 roadbook Bourgondië Haute-Marne Cote-d'Or en Dijon

4×4 vakantie tussen Champagne en het hart van Bourgondië

5 aansluitende 4×4 roadbooks tussen Champagne en Bourgogne, van Chaumont naar Dijon

Erg afwisselende off-road vakantie van 472 kilometer langs schitterende landschappen, uitgestrekte velden en imposante bossen. Deze 4×4 route brengt je van Chaumont in het departement Haute-Marne naar Dijon in het departement Côte-d’Or. In het begin kruis je verschillende keren de Marne-rivier, daarna gaat het 4×4 rijden langs prachtige onverharde wegen door dit erg mooie deel van Bourgogne. Hoe verder de 4×4 reis vordert, hoe meer je tijdens het off-road rijden door de grootse bossen gaat. Daar zijn sommige stukken behoorlijk avontuurlijk…

Ideaal voor een heerlijke 4×4 vakantie. En dit alles op amper 5 tot 6 uur rijden vanuit België of Nederland.

Dankzij onze uitgebreide infogids wordt je off-road vakantie compleet. Want daarin staan krasvrije en makkelijke alternatieven voor alle wat begroeide en moeilijke stukken. Je vindt in de infogids per 4×4 roadbook ook tips voor hotels, campings en toeristische info. Want onderweg is er heel wat te zien. Je komt langs restanten uit te Romeinse tijd, middeleeuwse kerken en kastelen, typisch Franse dorpjes en enkele mooie steden.

Je kan onderweg op verschillende locaties slapen. Maar omdat begin- en eindpunt van de 4×4 ritten niet zo ver van elkaar liggen, kan je ook gedurende je hele 4×4 vakantie in Bourgogne op 1 centrale plek blijven slapen. Uiteraard zijn er langs de hele route leuke plekken om te wildkamperen.

Voor de volledige bundel van 5 roadbooks betaal je maar €260. Als je deze roadbooks afzonderlijk aankoopt, kost je dat 325 euro. Je bespaart dus maar liefst 65 euroMis dit voordeel niet.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 vakantie.

→ Krijg deze bundel voor maar €260

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Welke 4×4 ritten zitten er in deze overland vakantie?

 • Chaumont – Langres
  Een dagje 4×4 rijden op grind, zand en gras door de vallei van de Marne en de heuvels richting Langres. Langs velden, bossen én een romeinse heirbaan.
 • Langres – Auberive
  Mooie 4×4 rit langs vergeten wegen en eeuwenoude tuinen in de Haute-Marne. Muurtjes vol mos bakenen her en der sinds de middeleeuwen de wegen en eigendommen af.
 • Auberive – Vaux-sous-Aubigny 
  Schitterende wegen door de grootse bossen van deze regio. Uit de bossen geniet je van prachtige vergezichten dankzij het heuvelachtige landschap.
 • Vaux-sous-Aubigny – Grancey-le-Château
  Afwisselende 4×4 route door de prachtige natuur van de Côte d’Or in Bourgogne. In de bossen zitten enkele stukken waar het wat lastiger wordt. Echt terrein rijden dus.
 • Grancey-le-Château – Dijon
  Het meest avontuurlijke roadbook van deze 4×4 vakantie, zeker bij langdurig nat weer. Geniet op het einde van al het moois en lekkers dat Dijon te bieden heeft.

Hoeveel tijd heb je nodig voor deze 4×4 vakantie in Bourgondië?

Als je rijdt zonder al te veel te stoppen, kan je deze 4×4 tocht in de departementen Haute-Marne en Côte-d’Or doen op 4 dagen. Met vertrek en aankomst van België of Nederland kan je de hele 4×4 reis dus in 5 dagen doen.

Wil je onderweg regelmatig stoppen om de dorpen, steden, kerken en burchten te verkennen, reken dan op 2 tot 3 dagen extra. Zeker als je ook Dijon wil bezoeken.

→ Krijg deze bundel voor maar €260

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Moeilijkheidsgraad van deze greenlaning vakantie in Bourgogne?

 • Droog weer
  Vrij gemakkelijk met elke 4×4 met low gear. Enkele stukjes zijn iets lastiger, maar daarvoor vind je makkelijke alternatieven in de infogids.
 • Nat weer
  In natte periodes wordt deze off-road rit een pak moeilijker. Diepe voren en modder vormen een behoorlijke uitdaging, vooral tijdens de 2 laatste roadbooks. Gelukkig vind je in de infogids voor alle lastigere stukken, makkelijke alternatieven.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is niet helemaal krasvrij. Al kan het meeste wel opgelost worden met een takkenschaar.
  En zoals altijd: in de infogids vind je krasvrije alternatieven.

Kortom: dankzij de alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke 4×4-rijder. Van rustige genieter tot avonturier.

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Krijg deze bundel voor maar €260

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoogtepunten van je off-road vakantie in Haute-Marne en Côte-d’Or

 • Glooiende landschappen
  Als je langs en door de uitgestrekte velden tussen Langres en Dinjon rijdt, is het dankzij het glooiende landschap de hele tijd genieten van de vergezichten.
 • Prachtige natuur
  Je rijdt tijdens deze 4×4 vakantie voortdurend langs kleine veld- en boswegen. Omdat het vaak om vergeten wegen gaat, kom je onderweg zelden iemand tegen. Wat de kans op het spotten van dieren zoals hazen, everzwijnen, herten en vossen alleen maar vergroot.
 • Pittoreske stadjes en indrukwekkende kastelen en kerken
  Het leven is meer dan 4×4 rijden alleen. Daarom vind je in onze infogids heel wat tips om te stoppen op en langs de route. Het volledige omwalde Langres en de historische kern van Dijon zijn echte toppers. Maar onderweg kom je langs verschillende abdijen, kerken, burchten en forten die ook best de moeite zijn. Pittoreske dorpjes met fotogenieke lavoirs, oude landschapstuinen en restanten van een Romeinse heirbaan maken het plaatje compleet.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Je rijdt tijdens je 4×4 vakantie op afgelegen zand-, veld- en boswegen die je in geen enkel ander roadbook vindt. Soms vlot berijdbaar, soms best pittig. In de infogids staan krasvrije en makkelijke alternatieven voor alle lastige stukken.

Kortom: dankzij de alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke 4×4-rijder. Van rustige genieter tot avonturier.

→ Koop deze bundel voor maar €260

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.

→ Krijg deze bundel voor maar €260

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Wat krijg je concreet bij aankoop van deze 4×4 rittenbundel?

 • Bolletje-pijl roadbooks
  Een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Geef toe: dat is de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
 • Verrijkte gpx-tracks
  Zo volg je de route op eender welke goede gps of navigatieapp. Onmisbaar als back-up of als je alleen rijdt.
 • Uitgebreide infogidsen
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track verwijzen we naar de uitgebreide infogids. Daarin vind je onder meer:

  • Offroad tips & tricks over hoe je de wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije en gemakkelijke alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken moeilijk berijdbaar zijn.
  • Moeilijke alternatieven en uitbreidingen, voor de meer avontuurlijke 4×4 rijders.
  • Leuke hotels, b&b’s, kampeerplekken en lekkere restaurants.
  • Toeristische info, wandeltips, mooie fotopunten en onze favoriete plekjes onderweg.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbooks meteen
  Binnen de minuut na je bestelling krijg je je roadbooks, inclusief infogidsen en gpx-tracks. Hou je mailbox in de gaten!

 2. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn onze roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder. Minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

 3. Met een 4×4 toegangspas heb je altijd de meest recente versie 
  Onze roadbooks worden regelmatig bijgewerkt. Met onze 4×4 toegangspassen krijg je altijd toegang tot de laatste versie. Zo heb je minder kans op onderbroken wegen, verbodsborden en andere obstakels. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of de routes die je gratis vindt op internet.
  Belangrijkste voordeel van onze toegangspassen? Je krijgt voor 1 voordelig bedrag al onze roadbooks.
  En een dikke vette korting op de roadbooks van of in samenwerking met onze partners.
  → Bekijk onze toegangspassen

→ Koop deze bundel voor maar €260

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Bekijk ook deze andere 4×4 vakanties

Tijdens het off-road rijden van deze 4×4 route kom je langs volgende plaatsen in de departementen Haute-Marne en Côte-d’Or
Chaumont – Saint-Ciergues – Langres – Cohons – Longeau – Auberive – Baissey – Montsaugeon – Vaux-sous-Aubigny – Selongey – Grancey-le-Château – Salives – Saint-Seine-l’Abbaye – Fleurey-sur-Ouche – Dijon

Schrijf een korte review. Of een lange :-)

€260,00