4x4 vakantie in de Champagne en Bourgogne

4×4 vakantie in Champagne en Bourgogne

4 aansluitende 4×4 roadbooks van Bourgogne naar Champagne

Vanuit het noordelijke deel van Bourgondië gaat je 4×4 tocht via de Champagne naar de Franse Ardennen. In deze dunbevolkte streek rijd je vaak uren zonder iemand tegen te komen, zeker op de vaak vergeten wegen in dit 4×4 roadbook. Ideaal voor een echte 4×4 vakantie.

Onze 4×4 route van 454 kilometer brengt je langs schitterend gelegen wijngaarden, uitgestrekte en verlaten bossen en desolate valleien. Tijdens je tocht door dit mooi golvende landschap zijn er ook enkele rivierdoorwadingen. Onderweg kom je langs mooie kastelen, oude stadjes en heel wat fotogenieke plekjes.

Bijna 350 kilometer gaat over verlaten veld-, zand en boswegen. Ook de andere kilometers gaan over kleine wegen.

Ideaal dus voor een 4×4 vakantie in de Champagne van 4 tot 7 dagen. En dit alles op amper 5 tot 6 uur rijden vanuit België of Nederland.

Voor de volledige bundel betaal je maar €190. Als je de roadbooks van deze bundel afzonderlijk aankoopt, kost je dat 250 euro. Je bespaart dus 60 euro. Mis dit voordeel niet.

Dankzij onze uitgebreide infogids wordt je 4×4 vakantie in Bourgogne en Champagne helemaal volledig. Want daarin staan krasvrije en makkelijke alternatieven voor de moeilijkste stukken, toeristische tips en moeilijke uitbreidingen voor de liefhebbers

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.


→ Krijg nu de bundel voor maar €190 in plaats van €250

Welke 4×4 ritten zitten er in deze bundel?

 • Auxerre – Tanlay
  4×4 tocht van Auxerre via Chablis en Tonnerre naar Tanlay. Dit 4×4 roadbook gaat door de uitgestrekte bossen, wijngaarden en velden van deze mooie streek in Bourgondië, de Tonnerrois.
 • Tanlay – Les Riceys – Bar-sur-Seine
  Afwisselende 4×4 rit door het glooiende landschap van de Yonne en Aube. Je rijdt met je 4×4 op modderige boswegen, verlaten veldwegen en schitterende gravel- en grindwegen door de wijngaarden van de Côte des Bar.
 • Bar-sur-Seine – Bar-sur-Aube
  4×4 rit door het mooi glooiende landschap van de Aube. Het grootste deel van de rit gaat door de wijngaarden van dit deel van de Champagne. Onderweg ook een leuke, best spannende rivierdoorwading. In de infogids zit een alternatief voor wie liever geen natte voeten heeft.
 • Bar-sur-Aube – Joinville
  Je rijdt van de Côte des Bar in de Champagne naar Joinville in het departement Haute-Marne. Deze 4×4 route is best wel avontuurlijk omdat je door vergeten en nauwelijks zichtbare wegen door uitgestrekte bossen rijdt. In het 4×4 roadbook zit ook een leuke rivieroversteek.

→ Krijg nu de bundel voor maar €180

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoeveel tijd heb je nodig voor deze 4×4 vakantie in Bourgogne en de Champagne?

Als je rijdt zonder al te veel te stoppen, kan je deze 4×4 tocht doen in 4 dagen.

Als je onderweg regelmatig stopt om te genieten van de landschappen, mooie vergezichten, middeleeuwse dorpen en de prachtige kerken en kastelen, doe je er uiteraard langer over.

En dan wil je uiteraard nog tijd maken om lekker te eten en champagne te proeven, niet? Op die manier kan je hier gerust een 4×4 vakantie van 4 tot 7 dagen van maken.

Moeilijkheidsgraad van deze 4×4 route?

 • Droog weer
  Vrij gemakkelijk met elke 4×4 met voldoende bodemvrijheid. Enkele stukjes zijn iets lastiger, maar daarvoor vind je makkelijke alternatieven in de infogids.
  Daarom zijn onze 4×4 roadbooks geschikt voor zowel rustige als meer avontuurlijke 4×4-rijders.
 • Nat weer
  In natte periodes worden sommige stukken heel wat moeilijker. Diepe voren, plassen en plakkerige modder vormen dan een behoorlijke uitdaging. Minder ervaren rijders of 4×4-voertuigen zonder aangepaste banden rijden zich dan wel eens vast.
  Gelukkig vind je in de infogids voor alle lastigere stukken, makkelijke alternatieven.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is niet volledig krasvrij. Voor die paar stukken waar je krassen kan oplopen, vind je in de infogids een krasvrij alternatief.
 • Mag het ietsje meer zijn?
  Dat kan. Voor de meer avontuurlijke off-roader staan er in de infogids ook enkele moeilijke uitbreidingen.

Kortom: dankzij de alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke 4×4-rijder. Van rustige genieter tot avonturier.

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Krijg nu de bundel voor maar €190

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoogtepunten van je 4×4 vakantie in Champagne en Bourgondië

 • Charmante steden en dorpen
  In dit deel van Bourgogne en de Champagne liggen mooie, kleine steden zoals Tonnerre, Bar-sur-Seine, Essoyes en Joinville. In veel steden en dorpen in deze wijnstreek lopen rivieren zoals de Seine en Marne, wat voor extra sfeer zorgt.
 • Heuvelige landschappen met wijngaarden en velden
  Bourgogne en Champagne, dat betekent dat je vaak zal 4×4 rijden tussen de wijngaarden. Soms zijn de hellingen verbazingwekkend stijl. Tussen de wijngaarden liggen uitgestrekte velden. En dankzij het glooiende landschap zorgt dat geregeld voor mooie vergezichten.
 • Mooie kerken en kastelen
  De kastelen van Tanlay en Ancy-le-Franc behoren tot de mooiste van Frankrijk. Het kerkje van Préhy midden van de wijngaarden is ook de moeite. En uiteraard kom je onderweg nog langs vele andere kerken en kastelen.
 • Indrukwekkende bossen
  Het meest avontuurlijke aan deze 4×4 vakantie vind ik de uitgestrekte, totaal verlaten bossen. Daarin heb ik de kleinste wegen gezocht en voor je samengebracht. Dit is echt genieten. Onderweg zie je met wat geluk reeën, edelherten, everzwijnen en vossen. Respecteer alsjeblieft de natuur zodat deze wegen open blijven. En ook andere 4×4 rijders kunnen genieten van deze pracht.
 • Rivierdoorwadingen
  Door een rivier rijden, geeft altijd een beetje een kick. Tijdens deze 4×4 vakantie rijd je 5 keer door een rivier. Sommige rivierdoorsteken zijn heel makkelijk, andere zijn behoorlijk diep. Geen paniek: in de infogids staan watervrije alternatieven en leg ik uit hoe je zo’n hindernis best neemt.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Je rijdt tijdens je 4×4 vakantie op afgelegen zand-, veld- en boswegen die je in geen enkel ander roadbook vindt. Soms hevig kronkelend, soms kaarsrecht. Soms vlot berijdbaar, soms best uitdagend.
  Als je de bundel met infogids koopt, krijg je krasvrije en makkelijke alternatieven én enkele moeilijke uitbreidingen.

→ Krijg nu de bundel voor maar €190

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.


→ Krijg nu de bundel voor maar €190

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Wat krijg je concreet bij aankoop van deze 4×4 rittenbundel?

 • Bolletje-pijl roadbooks
  Een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Geef toe: dat is de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
 • Verrijkte gpx-tracks
  Zo volg je de route op eender welke goede gps of navigatieapp. Onmisbaar als back-up of als je alleen rijdt.
 • Uitgebreide infogidsen
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track verwijzen we naar de uitgebreide infogids. Daarin vind je onder meer:

  • Offroad tips & tricks over hoe je de wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije en gemakkelijke alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken moeilijk berijdbaar zijn.
  • Moeilijke alternatieven en uitbreidingen, voor de meer avontuurlijke 4×4 rijders.
  • Leuke hotels, b&b’s, kampeerplekken en lekkere restaurants.
  • Toeristische info, wandeltips, mooie fotopunten en onze favoriete plekjes onderweg.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbooks meteen
  Binnen de minuut na je bestelling krijg je je roadbooks, inclusief infogidsen en gpx-tracks. Hou je mailbox in de gaten!

 2. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn onze roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder. Minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

 3. Met een 4×4 toegangspas heb je altijd de meest recente versie 
  Onze roadbooks worden regelmatig bijgewerkt. Met onze 4×4 toegangspassen krijg je altijd toegang tot de laatste versie. Zo heb je minder kans op onderbroken wegen, verbodsborden en andere obstakels. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of de routes die je gratis vindt op internet.
  Belangrijkste voordeel van onze toegangspassen? Je krijgt voor 1 voordelig bedrag al onze roadbooks.
  En een dikke vette korting op de roadbooks van of in samenwerking met onze partners.
  → Bekijk onze toegangspassen

→ Krijg nu de bundel voor maar €190

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Ontdek onze andere 4×4 vakantiebundels

Reviews

 • Roadbook 10-13 super leuke route

  Eerste ervaring met 4x4roadbooks was erg positief.
  Het roadbook was zeer goed te volgen zeker in combinatie met de Garmin Overlander waar we de gpx bestanden in gezet hadden.
  We vonden de afwisseling van veldwegen, bos- en gravelpaden erg leuk. Zeker van plan om een nieuwe route uit te proberen!
  We waren onderweg met een Discovery3 met daktent.

 • Top Roadbook en ook voor beginners!

  Vorig jaar september hebben wij met onze Defender deze roadbook afgelegd. Karl laat ons altijd het mooiste van de streek zien en hier en daar leuke plekjes. Zeker geschikt voor ook een beginnend 4×4-rijder! Het leuke aan Karl zijn roadbooks is dat je een infogids krijgt en dus interessante weetjes krijgt, omleidingen als het moeilijk is of krasvrije alternatieven, lijst met eventuele verblijfplaatsen, restaurants, … Met deze vakantie doe je zeker weer een avontuur op en dus echt een aanrader!

 • Roadbooks 10-13 perfecte bundel voor leuke trip

  Goede roadbooks. Accuraat en met goede tips en uitleg. Routes maximaal off-road en bijna geen andere reizigers op je pad. Je waant je even weg van alles. Wij deden campings aan met een daktent. Prachtige natuur, aanrader voor beginners en gevorderden. Wij reden met een Subaru Outback met 1 inch lift. Dit smaakt naar meer!

 • Schrijf een korte review. Of een lange :-)

  Comments are closed.

  €190,00