4x4 vakantie in de Champagne en Bourgogne

4×4 vakantie in Champagne en Bourgogne

4 aansluitende 4×4 roadbooks van Bourgogne naar Champagne

Auxerre is het beginpunt van deze bundel. Vanuit dit noordelijke deel van Bourgondië gaat je 4×4 tocht naar de Côte des Bar, dat deel uitmaakt van de Champagne. Van daaruit rijd je verder naar Joinville in de Franse Ardennen.

In deze dunbevolkte streek rijd je vaak uren zonder iemand tegen te komen, zeker op de vaak vergeten wegen van mijn 4×4 roadbook. Ideaal voor een echte 4×4 vakantie. En dit alles op amper 5 tot 6 uur rijden vanuit België of Nederland.

Ik heb er een 4×4 route van 454 kilometer uitgestippeld langs schitterend gelegen wijngaarden, uitgestrekte en verlaten bossen en desolate valleien. Tijdens je tocht door dit mooi golvende landschap zijn er ook enkele rivierdoorwadingen. Onderweg kom je langs mooie kastelen, oude stadjes en heel wat fotogenieke plekjes.

Bijna 350 kilometer gaat over verlaten veld-, zand en boswegen. Op sommige momenten zal je je afvragen of je nog wel echt een weg aan het volgen bent. Ook de andere kilometers gaan over kleine wegen.

Ideaal dus voor een 4×4 vakantie in de Champagne van 4 tot 7 dagen.

Je kan deze 4×4 roadbooks rijden als afzonderlijke ritten. Maar door de afstand met België en Nederland, zou ik er toch eerder een lang weekend of een hele week van maken. Onderweg zijn er tal van leuke hotels, enkele campings en voldoende plaats om wild te kamperen.

Deze bundel bestaat uit 4 aaneensluitende roadbooks in de departementen Yonne, Aube en Haute-Marne. Het is de langste aaneensluitende 4×4 rit door deze mooie regio in Frankrijk.

Voor de volledige bundel betaal je nu maar €180 in plaats van de normale 240 euro. Je bespaart dus 60 euro. Mis deze aanbieding niet.

Tip: Koop de versie met de infogids. In die infogids staan niet alleen toeristische tips, maar ook gemakkelijkere en moeilijkere alternatieven.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

Welke 4×4 ritten zitten er in deze bundel?

 • Auxerre – Tanlay
  4×4 tocht van Auxerre via Chablis en Tonnerre naar Tanlay. Dit 4×4 roadbook gaat door de uitgestrekte bossen, wijngaarden en velden van deze mooie streek in Bourgondië, de Tonnerrois.
 • Tanlay – Les Riceys – Bar-sur-Seine
  Afwisselende 4×4 rit door het glooiende landschap van de Yonne en Aube. Je rijdt met je 4×4 op modderige boswegen, verlaten veldwegen en schitterende gravel- en grindwegen door de wijngaarden van de Côte des Bar.
 • Bar-sur-Seine – Bar-sur-Aube
  4×4 rit door het mooi glooiende landschap van de Aube. Het grootste deel van de rit gaat door de wijngaarden van dit deel van de Champagne. Onderweg ook een leuke, best spannende rivierdoorwading. In de infogids zit een alternatief voor wie liever geen natte voeten heeft.
 • Bar-sur-Aube – Joinville
  Je rijdt van de Côte des Bar in de Champagne naar Joinville in het departement Haute-Marne. Deze 4×4 route is best wel avontuurlijk omdat je door vergeten en nauwelijks zichtbare wegen door uitgestrekte bossen rijdt. In het 4×4 roadbook zit ook een leuke rivieroversteek.

Hoeveel tijd heb je nodig voor deze 4×4 vakantie in Bourgogne en de Champagne?

Als je rijdt zonder al te veel te stoppen, kan je deze 4×4 tocht doen in 4 dagen.

Als je onderweg regelmatig stopt om te genieten van de landschappen, mooie vergezichten, middeleeuwse dorpen en de prachtige kerken en kastelen, doe je er uiteraard langer over. En dan wil je uiteraard nog tijd maken om lekker te eten en champagne te proeven, niet? Op die manier kan je hier gerust een 4×4 vakantie van 4 tot 7 dagen van maken.

Zin in nog meer?

Koop dan ook de bundel met 316 kilometer in Bourgogne en de Morvan. Zo krijg je in totaal 770 kilometer aansluitend 4×4 plezier!

Moeilijkheidsgraad van deze 4×4 route?

Bij droog weer is de 4×4 rit vrij gemakkelijk. En te doen met elke 4×4 met voldoende bodemvrijheid. Sommige stukken zijn ietwat uitdagend, maar altijd veilig.

Bij nat weer of na een periode van langdurige regen, worden sommige stukken heel wat moeilijker. Een echte 4×4 met low gear en aangepaste banden zijn dan een must. Als je alleen op pad gaat, is een winch een aanrader. Of zorg ervoor dat je met 2 jeeps onderweg bent. Dat maakt het meteen ook een pak gezelliger.

Als je de bundel met infogids koopt, krijg je krasvrije en makkelijke alternatieven voor alle moeilijke stukken. En voor wie graag net iets meer wil, zijn er in de infogids ook enkele moeilijke tot zelfs zeer moeilijke alternatieven.

Daardoor is deze 4×4 vakantie geschikt voor zowel ervaren als minder ervaren 4×4 rijders. En beleeft zowel de rustige als meer avontuurlijk ingestelde 4×4 fanaat er plezier aan.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.

Hoogtepunten van je 4×4 vakantie in Champagne en Bourgondië

 • Charmante steden en dorpen
  In dit deel van Bourgogne en de Champagne liggen mooie, kleine steden zoals Tonnerre, Bar-sur-Seine, Essoyes en Joinville. In veel steden en dorpen in deze wijnstreek lopen rivieren zoals de Seine en Marne, wat voor extra sfeer zorgt.
 • Heuvelige landschappen met wijngaarden en velden
  Bourgogne en Champagne, dat betekent dat je vaak zal 4×4 rijden tussen de wijngaarden. Soms zijn de hellingen verbazingwekkend stijl. Tussen de wijngaarden liggen uitgestrekte velden. En dankzij het glooiende landschap zorgt dat geregeld voor mooie vergezichten.
 • Mooie kerken en kastelen
  De kastelen van Tanlay en Ancy-le-Franc behoren tot de mooiste van Frankrijk. Het kerkje van Préhy midden van de wijngaarden is ook de moeite. En uiteraard kom je onderweg nog langs vele andere kerken en kastelen.
 • Indrukwekkende bossen
  Het meest avontuurlijke aan deze 4×4 vakantie vind ik de uitgestrekte, totaal verlaten bossen. Daarin heb ik de kleinste wegen gezocht en voor je samengebracht. Dit is echt genieten. Onderweg zie je met wat geluk reeën, edelherten, everzwijnen en vossen. Respecteer alsjeblieft de natuur zodat deze wegen open blijven. En ook andere 4×4 rijders kunnen genieten van deze pracht.
 • Rivierdoorwadingen
  Geef het maar toe: door een rivier rijden, geeft altijd een beetje een kick. Tijdens je 4×4 vakantie rijd je 5 keer door een rivier. Sommige rivierdoorsteken zijn heel makkelijk, andere zijn behoorlijk diep. Geen paniek: in de infogids staan watervrije alternatieven en leg ik uit hoe je zo’n hindernis best neemt.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Je rijdt tijdens je 4×4 vakantie op afgelegen zand-, veld- en boswegen die je in geen enkel ander roadbook vindt. Soms hevig kronkelend, soms kaarsrecht. Soms vlot berijdbaar, soms best uitdagend.
  Als je de bundel met infogids koopt, krijg je krasvrije en makkelijke alternatieven én enkele heavy shit uitbreidingen.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je 4×4 roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling zit het roadbook in je mailbox.
  Gedaan met wachten op de postbode! Die je roadbook pas levert nadat je eigenlijk wou vertrekken…

 2. Levenslang de laatste updates
  Jawel, elk roadbook wordt minstens 1x per jaar bijgewerkt. En jij krijgt altijd toegang tot de laatste versie. Geen gevaar voor wegen die niet meer bestaan of waar je niet meer op mag rijden met je 4×4. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of al die routes die je vindt op internet. Bij onze roadbooks geen kopzorgen.

 3. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn de roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder: minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

Wat krijg je als je deze bundel koopt?

 • Promo: Roadbooks, uitgebreide infogidsen en gpx-tracks voor maar €180 (in plaats van 240 euro)
  Je kan nu tijdelijk voor slechts 5 euro meer dan alleen de roadbooks de exclusieve bundel kopen die bestaat uit de roadbooks, de gpx-tracks en de uitgebreide infogidsen. Door deze bundel te kopen in plaats van de 4 afzonderlijke roadbooks, bespaar je nu 60 euro.
  Dankzij de gpx-track kan je de route op eender welke gps volgen. Zelf vind ik dat minder leuk dan het papieren roadbook, maar zo’n track is wel handig als back-up.
  In de infogids vind je onder meer:

  • Extra uitleg en aandachtspunten bij het roadbook, duidelijk gerangschikt per waypoint.
  • Krasvrije omwegen en inkortingen. Ideaal als bepaalde stukken van de route moeilijk berijdbaar zijn. Of als je jeep niet helemaal voorzien is voor de meest uitdagende stukken.
  • Moeilijke alternatieven en uitbreidingen voor als je de standaardritten wat te saai vindt. Opgelet: alleen voor ervaren 4×4 rijders…
  • Tips voor leuke hotels en B&B’s, mijn favoriete restaurants en zalige plekken om te picknicken.
  • Mooie fotopunten, mijn favoriete plekjes en heel veel toeristische info.
  • Veel foto’s, als inspiratie en herkenningspunt.

→ Krijg nu de volledige bundel met gpx-tracks en infogidsen voor maar 180 in plaats van 240 euro

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

Ontdek onze andere 4×4 vakantiebundels

Reviews

 • Roadbooks 10-13 perfecte bundel voor leuke trip

  Goede roadbooks. Accuraat en met goede tips en uitleg. Routes maximaal off-road en bijna geen andere reizigers op je pad. Je waant je even weg van alles. Wij deden campings aan met een daktent. Prachtige natuur, aanrader voor beginners en gevorderden. Wij reden met een Subaru Outback met 1 inch lift. Dit smaakt naar meer!

 • Write a Review

  Comments are closed.

  €175,00 – €180,00
  • Roadbook, gpx-track en gratis infogids. Promoprijs!

  Krijg nu dit roadbook