4×4 roadbook Ambleteuse – Ardres

Heerlijke off-road tocht door het Pays d’Opale

Deze mooie 4×4 rit van 84 kilometer vertrekt aan de Opaalkust in Ambleteuse en gaat via mooie zand- en grindwegen landinwaarts. Je kan deze off-road route doen met elke 4×4.

Dankzij het glooiende landschap geniet je onderweg van schitterende vergezichten. Enkele mooie stadjes, bunkercomplexen en een mini 4×4-parcours maken je tocht compleet.

Op deze 4×4 tocht rijd je door de velden en dichtbegroeide bossen van de streek van het Pays d’Opale, op een boogscheut van Calais en de Site des 2 Caps (Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez). De streek stond vroeger bekend onder de naam Les Trois Pays.

Het vertrekpunt Ambleteuse ligt op amper 2 uur rijden van Antwerpen en Brussel. Vanuit Gent ben je er op 1,5 uur en vanaf Brugge sta je er op amper 1 uur. Ook vanuit Nederland is het niet zo ver rijden.

Psst
We hebben nog enkele andere off-road ritten in deze streek
.
Ontdek nu de vakantiebundel van 3 roadbooks in Pas-de-Calais en bespaar 45 euro!

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

Ja, ik wil dit roadbook nu!

Moeilijkheidsgraad van dit 4×4 roadbook?

 • Mooi weer
  Bij mooi weer is dit een vrij gemakkelijke off-road route, al zijn een aantal stukken best uitdagend. Voor de durvers zit er zelfs een klein maar fijn 4×4 parcours in, goed verborgen in de vele bossen van deze regio. Geen nood: voor alle moeilijke stukken vind je makkelijke alternatieven in de infogids.
 • Nat weer
  Bij nat weer of na een regenperiode is deze 4×4 route een pak moeilijker. De zandwegen zijn door de modder en diepe putten dan best lastig. Aangepaste modderbanden zijn dan een must.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is niet helemaal krasvrij. Maar dankzij de krasvrije alternatieven in de infogids kan je de route wel 100% krasvrij rijden.

Kortom: dankzij de makkelijke en krasvrije alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke type 4×4-rijder. Maar dan moet je dus wel de bundel met infogids kopen.

Hoogtepunten off-road route Pays d’Opale Ambleteuse-Ardres

 • Ambleteuse
  Ambleteuse is een leuk kustdorp met kleurrijke huizen. Een stoer fort uit de 17de eeuw domineert vanaf het strand de hele omgeving.
 • Golvende landschappen en grootse bossen
  Amper enkele kilometers na Ambleteuse rijd je met je 4×4 op veldwegen met mooie vergezichten. Dat blijft zo gedurende bijna de hele rit. Behalve natuurlijk op de plekken waar je off-road gaat in de bossen.
 • Bunkercompex Mimoyecques
  Deze bunker was bedoeld als lanceerbasis van de V3, een reusachtig kanon dat 1.500 granaten per dag op Londen moest kunnen afvuren.
 • Een heus 4×4 parcours
  Diep in de bossen vonden we een vergeten 4×4 parcours. Buiten een lokale bewoner met een originele Jeep Willys ben ik er nog nooit iemand tegen gekomen. Een geheim plekje dat ik exclusief met je deel.
 • Guînes en Ardres
  Kleine stadjes die erg Vlaams aandoen. We zijn dan ook in Frans-Vlaanderen. Je kan er even de benen strekken. Of iets drinken in het lekker ouderwetse dorpscafé, met even ouderwetse prijzen.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Laten we dat vooral niet vergeten. Dit is en blijft een 4×4 tocht. 4×4 rijden dus op kleine wegen, door vlaktes en bossen. Op grind, gras en zand. De helft van de rit is puur off-road.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.

Krijg nu toegang tot dit roadbook

Zin in een langere 4×4-uitstap?
Bekijk de vakantiebundel met 3 roadbooks in deze regio en bespaar 45 euro.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling heb je toegang tot je roadbook.
  Gedaan met wachten op de postbode! Die je roadbook pas levert nadat je eigenlijk wou vertrekken…

 2. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn mijn roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder: minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

 3. Altijd de meest recente versie – Enkel met een 4×4 toegangspas
  Jawel, elk roadbook wordt minstens 1x per jaar bijgewerkt. Als je een 4×4 toegangspas koopt, krijg je altijd toegang tot die laatste versie. Met minder kans op onderbroken wegen, verbodsborden, … Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of de routes die je vindt op internet. Met een 4×4 toegangspas rijd je altijd zonder kopzorgen.

Welke versie van deze 4×4 route kies jij het best?

 • Bolletje-pijl roadbook + verrijkte gpx-track + uitgebreide infogids voor maar €55
  De meest volledige bundel.
  Je krijgt een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Geef toe: dat is de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
  Je krijgt ook de gpx-track van de route, verrijkt met 18 informatieve waypoints. Zo’n track is eigenlijk onmisbaar als back-up.
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track verwijzen we naar de infogids van 17 pagina’s. Daarin vind je onder meer:

  • Extra uitleg en aandachtspunten bij de rit, duidelijk aangeduid als waypoint op de gpx-track en het bolletje-pijl roadbook.
  • Gemakkelijke en krasvrije alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken van de route moeilijk berijdbaar zijn. Of als je krassen wil vermijden.
  • Leuke hotels, B&B’s, campings en lekkere restaurants.
  • Toeristische info voor alle hoogtepunten, wandeltips, mooie fotopunten en onze favoriete plekjes onderweg.

→ Krijg nu de volledige bundel voor maar 55 euro

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

 • Alleen bolletje-pijl voor €50
  De basisroute als bolletje-pijl roadbook alleen.
  Opgelet: zo mis je de makkelijke alternatieven en alle info uit de infogids. Als je de weg kwijt geraakt, is het zonder gpx-track ook moeilijk om weer op de route te geraken.
  → Koop alleen het bolletje-pijl roadbook

Tijdens het off-road rijden van deze 4×4 route kom je langs volgende plaatsen langs de Opaalkust en de regio van Trois Pays / Pays d’Opale
Ambleteuse – Bazinghen – Audembert – Leubringhen – Landrethun-le-Nord – Guînes – Rodelinghem – Ardres

Ontdek onze andere 4×4 routes in Noord-Frankrijk

Reviews

 • Roadbook Ambleteuse naar Ardres

  Top roadbook met goede instructies. Het is een zeer mooie en afwisselende rit. Van heel brave stukken naar wat uitdagendere plekken. Schitterende panorama’s met overweldigende wolkenvelden volgen elkaar op.

 • Roadbook Ambleteuse - Ardres is TOP

  Vandaag voor het eerst kennis gemaakt met roadbook Ambleteuse – Ardres.
  Super tocht met mooie verzichten. Alles zeer goed aangeduid in het roadbook , echt knap 👍👍👍 Ook de bezienswaardigheden waren interessant, zo weet je ook waar je wat extra tijd kan besteden.
  Dikke duim 👍 zeker een aanrader.

 • Schrijf een korte review. Of een lange :-)

  Comments are closed.

  €50,00 – €55,00
  • De meest volledige bundel

  • Zonder alternatieven of extra's