4x4 roadbook Ambleteuse - Ardres in het Pays d'Opale

4×4 roadbook Ambleteuse – Ardres

Heerlijk 4×4 rijden door het Pays d’Opale langs de Opaalkust

Deze mooie off-road route van 83 kilometer vertrekt in Ambleteuse aan de Opaalkust en gaat via mooie zand- en grindwegen landinwaarts. Je kan dit 4×4 roadbook bij mooi weer met eender welke 4×4 rijden.

Dankzij het glooiende landschap geniet je onderweg van schitterende vergezichten. Enkele mooie stadjes, bunkercomplexen en een mini 4×4-parcours waarop je echt kan terrein rijden, maken je dag off road rijden compleet.

Op deze 4×4 tocht rijd je door de velden en dichtbegroeide bossen van de streek van het Pays d’Opale, op een boogscheut van Calais en de Site des 2 Caps (Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez).

Het vertrekpunt Ambleteuse ligt op amper 2 uur rijden van Antwerpen en Brussel. Ook vanuit Nederland is het niet zo ver rijden met je 4×4.

Psst
Heb je zin om nog meer offroad te rijden in deze streek?
Ontdek nu de vakantiebundel van 3 roadbooks in Pas-de-Calais en bespaar 45 euro!

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze greenlaning route.

→ Koop dit roadbook voor maar €60

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Moeilijkheidsgraad van dit 4×4 roadbook?

 • Mooi weer
  Bij mooi weer is dit een vrij gemakkelijke off-road route, al zijn een aantal stukken best uitdagend. Voor de durvers zit er zelfs een klein maar fijn 4×4 parcours in de rondrit, goed verborgen in de vele bossen van deze regio. Daar kan je echt lekker 4×4 offroad rijden!
  Geen nood: voor alle moeilijke stukken vind je makkelijke alternatieven in de infogids. Dus ook voor greenlaning is deze 4×4 rit erg geschikt.
 • Nat weer
  Bij nat weer of na een regenperiode is deze 4×4 route een pak moeilijker. De zandwegen zijn door de modder en diepe putten dan best lastig. All-terrain banden zijn dan een must. Als het enkele weken na elkaar geeft geregend, worden enkele zones zeer moeilijk. Bekijk dan zeker de gemakkelijke alternatieven in de infogids.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is niet helemaal krasvrij. Maar dankzij de krasvrije alternatieven in de infogids kan je de route wel 100% krasvrij rijden.

Kortom: dankzij de alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke 4×4-rijder. Van rustige genieter tot avonturier.

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Koop dit roadbook voor maar €60

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoogtepunten off-road rijden Pays d’Opale en Opaalkust

 • Leuke steden en dorpen
  Ambleteuse is een leuk kustdorp met kleurrijke huizen. Een stoer fort uit de 17de eeuw domineert vanaf het strand de hele omgeving. Guînes en eindpunt Ardres zijn kleine steden met mooie gebouwen. Je kan er even de benen strekken. Of iets drinken in een ouderwets dorpscafé, met even ouderwetse prijzen.
 • Golvende landschappen en grootse bossen
  Amper enkele kilometers na Ambleteuse rijd je met je 4×4 op veldwegen met mooie vergezichten. Dat blijft zo gedurende bijna de hele rit. Behalve natuurlijk op de plekken waar je off-road gaat in de bossen.
 • Bunkercompex Mimoyecques
  Deze bunker was bedoeld als lanceerbasis van de V3, een reusachtig kanon dat 1.500 granaten per dag op Londen moest kunnen afvuren.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Laten we dat vooral niet vergeten. Dit is en blijft een 4×4 tocht. 4×4 rijden dus op kleine wegen, door vlaktes en bossen. Op grind, gras en zand. Zowat de helft van de rit is echt off-road rijden.

→ Koop dit roadbook voor maar €60

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder om te zien wat je precies krijgt met dit 4×4 roadbook.

→ Koop dit roadbook voor maar €60

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Wat krijg je concreet bij aankoop van dit 4×4 roadbook?

 • Bolletje-pijl roadbook
  Een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Voor velen de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
 • Verrijkte gpx-track
  Zo volg je de route op eender welke goede gps of navigatieapp. Onmisbaar als back-up of als je alleen rijdt.
 • Uitgebreide infogids
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track verwijzen we naar de uitgebreide infogids. Daarin vind je onder meer:

  • Offroad tips & tricks over hoe je wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije, gemakkelijke en ook moeilijke alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken moeilijk berijdbaar zijn. Of als je net dat beetje meer wil.
  • Leuke hotels, b&b’s, kampeerplekken en lekkere restaurants.
  • Toeristische info, wandeltips, mooie fotopunten en onze favoriete plekjes onderweg.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling krijg je je roadbook, inclusief infogids en gpx-track. Hou je mailbox in de gaten!

 2. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn onze roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder. Minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

 3. Met een 4×4 toegangspas heb je altijd de meest recente versie 
  Onze roadbooks worden regelmatig bijgewerkt. Met onze 4×4 toegangspassen krijg je altijd toegang tot de laatste versie. Zo heb je minder kans op onderbroken wegen, verbodsborden en andere obstakels. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of de routes die je gratis vindt op internet.
  Belangrijkste voordeel van onze toegangspassen? Je krijgt voor 1 voordelig bedrag al onze roadbooks. En een dikke vette korting op de roadbooks van of in samenwerking met onze partners.
  → Bekijk onze toegangspassen

→ Koop dit roadbook voor maar €60

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Ontdek onze andere 4×4 routes in deze regio

Tijdens het 4×4 off-road rijden van dit greenlane adventure kom je langs volgende plaatsen langs de Opaalkust en het Pays d’Opale
Ambleteuse – Bazinghen – Audembert – Leubringhen – Landrethun-le-Nord – Guînes – Rodelinghem – Ardres

Reviews

 • Roadbook Ambleteuse naar Ardres

  Top roadbook met goede instructies. Het is een zeer mooie en afwisselende rit. Van heel brave stukken naar wat uitdagendere plekken. Schitterende panorama’s met overweldigende wolkenvelden volgen elkaar op.

 • Roadbook Ambleteuse - Ardres is TOP

  Vandaag voor het eerst kennis gemaakt met roadbook Ambleteuse – Ardres.
  Super tocht met mooie verzichten. Alles zeer goed aangeduid in het roadbook , echt knap 👍👍👍 Ook de bezienswaardigheden waren interessant, zo weet je ook waar je wat extra tijd kan besteden.
  Dikke duim 👍 zeker een aanrader.

 • Schrijf een korte review. Of een lange :-)

  Comments are closed.

  €60,00