4×4 Roadbook Ardres – Watten

Heerlijk offroad rijden door de vlaktes & bossen van Frans-Vlaanderen

Net over de grens met West-Vlaanderen hebben we 100 kilometer aan 4×4 plezier voor je! Deze offroad route brengt je langs de lekkerste veld- en boswegen van Frans-Vlaanderen. Deze rit is geschikt voor elke 4×4.

Unieke wegjes die je nergens anders vindt. 
Deze 4×4 route brengt je langs mooie landschappen met zachtglooiende heuvels en knappe vergezichten. Onderweg zijn er her en der wel wat lastige stukken, zeker bij nat weer.

Je komt langs bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, een schitterend gelegen ruïne van een gotische kapel en enkele schattige dorpjes en steden.

Vertrekpunt Ardres ligt op amper 2 uur rijden van Antwerpen of Brussel. Vanuit Hasselt en Turnhout ben je er op minder dan 3 uur. En wie in Gent of Brugge woont, doet er uiteraard minder lang over. Ook uit Nederland ben je er op een paar uurtjes.

Psst
We hebben nog enkele andere off-road ritten in deze streek
.
Ontdek nu de vakantiebundel van 3 roadbooks in Pas-de-Calais en bespaar 45 euro!

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

Ja, ik wil dit roadbook nu!

Moeilijkheidsgraad van deze 4×4 route?

 • Droog weer
  Vrij makkelijk met elke 4×4.
 • Nat weer
  In natte periodes zijn sommige stukken door modder een pak uitdagender. All-terrain banden zijn dan echt wel het minimum.
  Voor de lastigste stukken vind je trouwens altijd makkelijke alternatieven in de infogids.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is niet krasvrij. Maar geen paniek, in de infogids vind je 100% krasvrije alternatieven voor alle begroeide stukken.

Kortom: dankzij de uitgewerkte alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke 4×4-rijder. Maar dan moet je dus wel de bundel met infogids kopen.

Hoogtepunten van deze 4×4 tocht

 • Heuvelige landschappen en grootse bossen
  Meteen buiten Ardres brengt het roadbook je op vergeten veldwegen en kleine boswegen. De glooiende landschappen met indrukwekkende vergezichten zijn in elk seizoen mooi. Als je rustig rijdt, is dit echt genieten tussen de natuur. En vergroot je de kans op dieren spotten.
 • Kapel van Saint Louis de Guémy
  Gelegen op een heuvel van 112 meter hoog domineert de ruïne van deze gotische kapel de omgeving.
 • Saint-Omer
  Erg mooi stadje met onder meer een abdijruïne en een gotische kathedraal; En veel goede restaurants. 😋
 • Lanceerbasis V1 en V2 raketten
  Het Blockhaus d’Eperlecques is de grootste bunker van Frankrijk uit de Tweede Wereldoorlog. Je vindt er onder andere een lanceerbasis van V1 raketten en een productiehal van de V2. Een aanrader!
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Want dat is en blijft natuurlijk het hoofddoel van een 4×4 roadbook. 47% van het parcours (47 km) loopt over piepkleine, godvergeten zand-, veld- en boswegen die je in geen enkele andere off-road route vindt.

Ja, ik wil dit roadbook nu!

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.

Krijg nu toegang tot dit roadbook

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je 4×4 roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling zit het roadbook in je mailbox.
  Gedaan met wachten op de postbode! Die je roadbook pas levert nadat je eigenlijk wou vertrekken…

 2. Levenslang de laatste updates
  Jawel, elk roadbook wordt minstens 1x per jaar bijgewerkt. En jij krijgt altijd toegang tot de laatste versie. Geen gevaar voor wegen die niet meer bestaan of waar je niet meer op mag rijden met je 4×4. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of al die routes die je vindt op internet. Bij onze roadbooks geen kopzorgen.

 3. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn de roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder: minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

Welke versie van deze 4×4 route kies jij het best?

 • Bolletje-pijl roadbook + verrijkte gpx-track + infogids voor €60
  De meest volledige bundel.
  Je krijgt een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Geef toe: dat is de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
  Je krijgt ook de gpx-track van de route, verrijkt met 18 informatieve waypoints. Handig als back-up of als je alleen rijdt.
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track wordt verwezen naar de infogids van 21 pagina’s. Daarin vind je onder meer:

  • Extra uitleg en aandachtspunten bij de rit, duidelijk aangeduid als waypoint op de gpx-track en het bolletje-pijl roadbook.
  • Gemakkelijke en krasvrije alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken van de route moeilijk berijdbaar zijn. Of als je minder zin hebt in avontuur.
  • Een avontuurlijke uitbreiding, voor wie net iets anders wil…
  • Leuke hotels en kampeerplekken, en lekkere restaurants.
  • Toeristische info voor alle hoogtepunten, wandeltips, mooie fotopunten en mijn favoriete plekjes onderweg.

→ Krijg nu de volledige bundel voor maar 60 euro

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.


→ Krijg nu de volledige bundel voor maar 60 euro

 • Alleen bolletje-pijl voor €55
  De basisroute als bolletje-pijl roadbook alleen.
  Opgelet: zo mis je de makkelijke alternatieven en alle info uit de infogids. Als je de weg kwijt raakt, is het zonder gpx-track ook moeilijk om weer op de route te geraken.
  → Koop alleen het bolletje-pijl roadbook

Tijdens het 4×4 rijden van deze off-road route kom je langs volgende plaatsen in Noord-Frankrijk en Frans-Vlaanderen:
Ardres – Landrethun-les-Ardres – Yeuse – Guémy – Tournehem-sur-la-Hem – Nordausques – Recques-sur-Hem – Bayenghem – Saint-Omer – Watten

Ontdek onze andere 4×4 routes in Noord-Frankrijk

Reviews

 • Uitstekende roadbook

  Deze vrijdag 27-05 gereden als mijn 1ste roadbook. Inderdaad prachtig uitzicht en vele grind en bosweggetjes waar u , u verlaten zou bij voelen. Heel mooie streek met prachtige dorpjes en allemaal heel rustig gelegen. Voor mij was het bij droog weer te doen en inderdaad heel gemakkelijk te doen allemaal. Infogids is een must en aangename manier om de streek tijdens de rit te verkennen ( zeg maar leren kennen in combinatie met google ). Zowel gpx file als bolletje – pijltje zijn duidelijk en gemakkelijk ermee om te gaan en leesbaar.
  En dikke proficiat aan de makers hiervan en volgende maand rij ik al zeker mijn volgende roadbook van jullie.

 • Roadbook

  Mooie rit !

 • interessante tocht

  aangename en rustige tocht bij droog weer, mooi en erg gevarieerd, doch de punten 47 en 52 zijn te mijden wegens dichte begroeiing en daardoor enkel door te komen mits (te) veel knipwerk. Dankzij de opgegeven coördinaten is het makkelijk door te rijden naar het volgend punt. De bij elk punt vermelde coördinanten zijn een sterke troef van dit roadbook. (bepaalde wegen maken deel uit van het grote GR-wandelnetwerk. Een aanrader om ook de infogids bij te bestellen, bevat nuttige tips&trics.

  • Bedankt voor de feedback.
   Intussen is het roadbook aangepast en staan er waarschuwingen bij beide punten. En krasvrije alternatieven.

 • Schrijf een korte review. Of een lange :-)

  Comments are closed.

  €55,00 – €60,00
  • De meest volledige bundel

  • Zonder alternatieven of extra's