4×4 vakantie Pas-de-Calais, Noord-Frankrijk

Bundel van 3 roadbooks voor een korte offroad vakantie in Pas-de-Calais

Vlakbij de grens met West-Vlaanderen, hebben we in Noord-Frankrijk 264 kilometer aan 4×4 plezier uitgetekend. Dit is de langste aaneensluitende 4×4 rit die je in die streek vindt. Ideaal voor een korte 4×4 vakantie in Noord-Frankrijk.

Deze 4×4 tocht brengt je langs de mooiste veld- en boswegen van het departement Nord-Pas-de-Calais, met een beginpunt vlakbij Calais.

Je dan dit doen als afzonderlijke 4×4 ritten. Of er een korte overlanding vakantie van enkele dagen van maken in deze prachtige regio in Noord-Frankrijk.

Deze bundel bestaat uit 3 aaneensluitende roadbooks.
Voor de volledige bundel betaal je nu maar €125 in plaats van de normale 170 euro. Je bespaart dus 45 euroMis deze promotie niet.

 • Ambleteuse – Ardres
  Vanaf de kust rijd je landinwaarts om de glooiende landschappen en bossen van de streek van de Opaalkust te verkennen.
 • Ardres – Watten
  Van Ardres rijd je met je 4×4 via de onbekende zand- & boswegen naar Frans-Vlaanderen en de regio van Saint-Omer.
 • Watten – Veurne
  Via vergeten wegen rijd je door het mooie landschap van Frans-Vlaanderen om te eindigen in Veurne in West-Vlaanderen (België).

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

Ja, ik wil deze 3 roadbooks nu!

Hoeveel tijd heb je nodig voor deze off-road vakantie in Noord-Frankrijk?

Dat hangt van jou af. Als je bijna non-stop wil rijden, kan je ze op 2 dagen doen. Een weekendje 4×4 rijden dus.

Wil je het wat rustiger aan doen en de streek echt verkennen, dan trek je best meerdere dagen uit. Je kan alles doen op 3 dagen, maar zelf zou ik er 4 tot 5 dagen voor uittrekken. Omdat ik graag even wandel, een stadje verken en onderweg foto’s neem. Terwijl je naar Ambleteuse rijdt, kan je stoppen in Calais, Cap Blanc-Nez, Cap Griz-Nez en Wissant.

Uiteraard verplicht niemand je om deze 264 kilometer in 1 keer te doen. Je kan op elk moment je rit onderbreken en later vanaf die plek verder zetten.

Het vertrekpunt Ambleteuse ligt op amper 200 km van Brussel en Antwerpen. Vanuit Gent is het minder dan 150km en vanaf Brugge zelfs maar 110km. Ook vanuit Nederland ben je op enkele uren aan het startpunt van deze off-road route.

Hoe makkelijk of moeilijk is deze overlanding vakantie?

 • Mooi weer
  Bij mooi weer is dit een vrij makkelijke off-road route die je kan rijden met eender welke 4×4. Sommige stukken zijn ietwat uitdagend, maar niet echt moeilijk.
  Bovendien vind je in de infogids makkelijke alternatieven voor alle lastige stukken.
 • Nat weer
  Na of tijdens een periode van langdurige regen, wordt het offroad rijden een pak moeilijker. Sommige zandwegen worden dan modderpistes. Op andere stukken wordt de kalkachtige ondergrond vrij glad. Aangepaste banden zijn dan een must.
  Als je alleen op pad gaat, is een winch een aanrader. Of zorg ervoor dat je met 2 voertuigen op pad bent. Dat maakt het meteen ook een pak gezelliger.
 • Krasvrij of niet?
  Dat beslis je zelf. De standaardroute is niet krasvrij. Elk stuk dat niet-krasvrij is, wordt duidelijk aangegeven. En voor al die stukken zijn er krasvrije alternatieven in de infogids.

Dankzij de makkelijke én avontuurlijke alternatieven in de infogids, is deze 4×4 vakantie dus geschikt voor elke 4×4-rijder. Van beginner tot gevorderde rijder. Maar dan moet je dus wel de bundel met infogids kopen.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.

Hoogtepunten 4×4 reis Pas-de-Calais in Noord-Frankrijk

 • Mooie stadjes en dorpen
  Langs de Opaalkust kom je langs Wissant en Ambleteuse, kustdorpjes met kleurrijke huizen en vissersboten. De stadjes in het binnenland hebben een erg Vlaams karakter, met als uitschieters Ardres, Tournehem, Watten en Bergues.
 • Heuvelige landschappen en grootse bossen
  Dit is een streek vol glooiende landschappen met indrukwekkende vergezichten. In het binnenland rijd je op kleine wegen door schitterende bossen. Als je rustig rijdt en af en toe stopt, zie je waarschijnlijk wel herten, everzwijnen, fazanten en hazen.
 • Bunkers en forten
  Nord-Pas-de-Calais is bezaaid met bunkers en andere bouwwerken uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder enkele van de grootste complexen uit die tijd. Tijdens het 4×4 rijden kom je ook langs versterkingen uit vroegere tijden, zoals het Fort Nieulay en de burcht van Ambleteuse.
 • En natuurlijk: veel zand-, bos- en grindwegen
  Want dat is en blijft natuurlijk het hoofddoel van een off-road vakantie. Een groot deel van de 4×4 route loopt over kleine, vergeten zand-, veld- en boswegen die je in geen enkel ander roadbook vindt.

Krijg nu toegang tot deze 4×4 vakantie

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je 4×4 roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling zit het roadbook in je mailbox.
  Gedaan met wachten op de postbode! Die je roadbook pas levert nadat je eigenlijk wou vertrekken…

 2. Levenslang de laatste updates
  Jawel, elk roadbook wordt minstens 1x per jaar bijgewerkt. En jij krijgt altijd toegang tot de laatste versie. Geen gevaar voor wegen die niet meer bestaan of waar je niet meer op mag rijden met je 4×4. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of al die routes die je vindt op internet. Bij onze roadbooks geen kopzorgen.

 3. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn de roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder: minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

Welke versie van deze 4×4 route kies jij het best?

 • Promo: Bolletje-pijl roadbook + verrijkte gpx-track + gratis infogids voor maar €125 (in plaats van 170 euro)
  De meest volledige bundel. Je krijgt van elke rit een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe.
  Je krijgt ook de gpx-track van de route, verrijkt met informatieve waypoints. Handig als back-up of als je alleen rijdt.
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track wordt verwezen naar de uitgebreide infogids. Daarin vind je onder meer:

  • Extra uitleg en aandachtspunten bij de rit, duidelijk aangeduid als waypoint op de gpx-track en het bolletje-pijl roadbook.
  • Gemakkelijke en krasvrije alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken van de route moeilijk berijdbaar zijn. Of als je krassen wil vermijden.
  • Avontuurlijke uitbreidingen.
  • Leuke hotels, mooie kampeerplekken en lekkere restaurants.
  • Toeristische info voor alle hoogtepunten, wandeltips, mooie fotopunten en mijn favoriete plekjes onderweg.

→ Krijg nu de volledige vakantiebundel voor maar 125 euro

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

 • Basisroute voor €120
  De basisroute als bolletje-pijl roadbooks alleen.
  Opgelet: zo mis je de makkelijke alternatieven en alle info uit de infogids. Als je de weg kwijt geraakt, is het zonder gpx-track ook moeilijk om weer op de route te geraken.
  → Koop de basisroute als bolletje-pijl alleen

Ontdek onze andere 4×4 vakantiebundels

Reviews

 • Heel leuke route

  Leuke route om eens te doen in een midweek. Als je interesse hebt in WOII, is deze route zeker ook een aanrader, er zitten enkele pareltjes van sites in, die we nog niet kenden. Al bij al zeker voor herhaling vatbaar.

 • Heerlijke drie-daagse in een prachtige streek

  Voor mij en mijn vriendin was dit een eerste kennismaking met het off-road rijden en het is reuze meegevallen en smaakt naar meer. Het gehele traject gereden met de bolletje-pijl roadbooks en het mag zeker gezegd zijn dat deze perfect zijn samengesteld. Dank zij de info-gids hebben we ook een en ander kunnen bezoeken onderweg.
  Door het droge weer van de laatste weken lagen de parcours er heel gemakkelijk bij, dus geen enkel probleem gehad.

 • Top week

  Wij hebben ons een week zeker geamuseerd met de roadbooks rond Pas-de-Calais.

  Dank zij de bijhorende gids veel kunnen bezoeken langs de track.

  Zeker een aanrader.

 • Top vierdaagse!

  Met 8 vrienden en 4 voertuigen hebben wij 4 dagen erover gedaan om deze roadbook te doen. Op een rustig tempo hebben wij genoten van de vele prachtige uitzichten, natuur en cultuur.

  Iemand die de regio rond Calais-Watten wil verkennen met een combinatie van natuur en cultuur is deze roadbook perfect! Alle toeristische plekjes staan erin, maar ook wordt er mooi uitgelegd hoe je aan bepaalde mooie plaatsen moet geraken in de natuur.

  Wie er voornamelijk gaat om er een 4×4 vakantie van te maken is de beste periode tussen de winter en zomer. In de zomer ligt het zeer droog, maar dat maakt de uitzichten die je op bepaalde momenten hebt fantastisch mooi!

 • Write a Review

  Comments are closed.

  €120,00 – €125,00
  • Volledige bundel met: bolletje-pijl roadbook + Gpx-track verrijkt met info, alternatieven en extra's + Uitgebreide infogids.

  • Bolletje-pijl roadbook - zonder extra info

  Krijg nu dit roadbook