Roadbook 4x4 Calais - Veurne

4×4 bundel Pas-de-Calais, Noord-Frankrijk

Bundel van 5 roadbooks voor 4×4 in Pas-de-Calais

Vlakbij de grens met West-Vlaanderen en België, heb ik in Noord-Frankrijk 300 kilometer aan 4×4 plezier uitgetekend. Dit is de langste aaneensluitende 4×4 rit die je in die streek vindt. Ideaal voor een korte 4×4 vakantie in Noord-Frankrijk.

Deze 4×4 tocht brengt je langs de mooiste veld- en boswegen van het departement Nord-Pas-de-Calais.

Je dan dit doen als afzonderlijke 4×4 ritten. Of er een korte 4×4 vakantie van maken in deze prachtige regio in Noord-Frankrijk.

Een uniek 4×4 parcours dat je nergens anders vindt!

Deze bundel bestaat uit 5 aaneensluitende roadbooks.
Opgelet: Momenteel zijn er 2 van de 5 roadbooks bijna onmogelijk te volgen wegens veel verbodsborden.
Daarom krijg je ze er gratis bij. Ik hoop deze roadbooks na Covid weer te kunnen bijwerken.

Voor de volledige bundel betaal je nu maar €120 in plaats van de normale 195 euro.
Die 120 euro is nog steeds 10 euro goedkoper dan als je de 3 actuele roadbooks afzonderlijk koopt.

Tip: Koop de versie met de infogids. In die infogids staan niet alleen toeristische tips, maar ook inkortingen en alternatieven voor moeilijke en niet-krasvrije stukken.

 • Ambleteuse – Ardres
  Tijd om de kust te verlaten en de glooiende vlaktes en dichtbegroeide bossen van de streek van Trois Pays te verkennen.
 • Ardres – Watten
  Van Ardres rijd je via de lekkerste zand- & boswegen naar Frans-Vlaanderen. Je rijdt op onbekende zandwegjes door uitgestrekte bossen, terwijl vergeten landbouwwegen je letterlijk door de velden laten rijden met je 4×4.
 • Watten – Veurne
  Via vergeten wegen rijd je door het mooie landschap van Frans-Vlaanderen om te eindigen in West-Vlaanderen (België).
 • Calais – Wissant
  Deze mooie 4×4 route volgt de Opaalkust en brengt je langs Cap Blanc-Nez. Uiteraard duiken we tussen de velden ook enkele keren het binnenland in.
  Opgelet: ik raad momenteel af deze route te rijden wegens te veel nieuwe verbodsborden. Je krijgt binnen je account binnenkort wel een nieuwe versie.
 • Wissant – Ambleteuse
  Via dit 4×4 roadbook verken je verder de streek van Opaalkust. Je komt langs Cap Griz-Nez en heel wat bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Via vergeten grindwegen en smalle landwegjes ontdek je vele mooie vergezichten in deze prachtige streek.
  Opgelet: ik raad momenteel af deze route te rijden wegens te veel nieuwe verbodsborden. Je krijgt binnen je account binnenkort wel een nieuwe versie.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

Hoeveel tijd heb je nodig voor deze 4×4 roadbooks?

Dat hangt van jou af. Als je bijna non-stop wil rijden, kan je ze op 2 dagen afhaspelen. Een weekendje 4×4 rijden dus.

Wil je het wat rustiger aan doen en de streek ook echt verkennen, dan trek je best meerdere dagen uit. Je kan alles doen op 3 dagen, maar zelf zou ik er 4 tot 5 dagen voor uittrekken. Omdat ik graag even wandel, een stadje verken en onderweg foto’s neem. Een lang weekend of een midweek erop uit met je 4×4 voor een leuke 4×4 vakantie in Noord-Frankrijk.

En uiteraard verplicht niemand je om deze 300 kilometer in 1 keer te doen. Je kan op elk moment je rit onderbreken en later vanaf die plek verder zetten.

Het vertrekpunt ligt op amper 200 km van Brussel en Antwerpen. Vanuit Gent is het minder dan 150km en vanaf Brugge zelfs maar 110km. Als je in Hasselt woont, is het 285km rijden. Ook vanuit Nederland ben je op enkele uren aan het startpunt.

Het eindpunt Veurne ligt 60 kilometer dichter bij deze punten. Dus na je 4×4 rit ben je op 1 tot 2 uur weer thuis.

Moeilijkheidsgraad van deze 4×4 route?

Bij droog weer is de 4×4 rit vrij gemakkelijk. En te doen met elke 4×4 wagen. Sommige stukken zijn ietwat uitdagend, maar altijd veilig.

In het pakket met de infobundel vind je krasvrije inkortingen en alternatieven voor alle lastige stukken. En ook enkele moeilijkere uitbreidingen.

Bij nat weer of na een periode van langdurige regen, worden de 4×4 roadbooks meteen een pak moeilijker. Sommige zandwegen worden dan modderpistes, waarbij de modder tientallen centimeters diep is. Op andere stukken wordt de kalkachtige ondergrond vrij slipperig.
Bij regenweer is een echte 4×4 met aangepaste banden echt wel een must. Als je alleen op pad gaat, is een winch een aanrader. Of zorg ervoor dat je met 2 jeeps op pad bent. Dat maakt het meteen ook een pak gezelliger.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.

Hoogtepunten van deze 4×4 reis

 • Mooie stadjes en dorpen
  Langs de Opaalkust kom je langs Wissant en Ambleteuse, kustdorpjes met kleurrijke huizen en vissersboten. De stadjes in het binnenland hebben een erg Vlaams karakter, met als uitschieters Ardres, Tournehem, Watten en Bergues.
 • Heuvelige landschappen en grootse bossen
  Dit is een streek vol glooiende landschappen met indrukwekkende vergezichten, waarvan je in elk seizoen kan genieten. Aan de kust zijn er onder meer Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez, maar ook landinwaarts In het binnenland rijden we ook op kleine wegen door schitterende bossen. Als je rustig rijdt en af en toe stopt, kom je onderweg waarschijnlijk wel herten, everzwijnen, fazanten en hazen tegen.
 • Bunkers en forten
  Nord-Pas-de-Calais is bezaaid met bunkers en andere bouwwerken uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder enkele van de grootste complexen uit die tijd. Absoluut de moeite zijn De Batterie Todt en het Blockhaus d’Eperlecques. Maar tijdens het 4×4 rijden kom je ook langs versterkingen uit vroegere tijden, zoals het Fort Nieulay en de burcht van Ambleteuse.
 • Ruïnes en zelfs een scheepswrak
  De 4×4 tocht komt langs mooie ruïnes van abdijen en kerken. Echt speciaal is vooral het scheepswrak van de Lord Grey, een 37 meter lange mijnenveger uit 1917 op het strand van Tardinghen.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Want dat is en blijft natuurlijk het hoofddoel van een 4×4 roadbook. Een groot deel van het parcours loopt over piepkleine, godvergeten zand-, veld- en boswegen die je in geen enkel ander roadbook vindt.
  Bij droog weer zijn ze vrij gemakkelijk, bij nat weer zijn sommige stukken best moeilijk. In de infogids vind je alternatieven voor de moeilijkste stukken.

Kenmerken roadbook 4×4 Calais – Veurne

 • Afstand
  300 km, waarvan bijna de helft op kleine grind-, veld- en boswegen. Ook de andere wegen zijn kleine, rustige wegjes.
 • Maximale hellingsgraad
  10,54%
 • Tijdsduur
  • 2 dagen als je rijdt zonder al te veel pauzes
  • 4 tot 5 dagen als je de streek echt wil verkennen en er een 4×4 vakantie in Noord-Frankrijk van maakt
 • Moeilijkheidsgraad
  • Bij droog weer vrij gemakkelijk. De ingekorte versies zijn dan geschikt voor elke 4×4.
  • Bij periodes van langdurige regen zijn sommige stukken vrij moeilijk. Een echte 4×4 (low gear) met aangepaste banden (gemengd profiel) is dan aangeraden. Een winch of op pad gaan met 2 voertuigen is nog slimmer.
  • Krasvrij mogelijk
   Het standaard 4×4 roadbook is niet geheel krasvrij. In de infogids beschrijf ik wel krasvrije inkortingen en omwegen. Maar dan moet je dus wel de versie met de infogids kopen.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt het roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling zit het roadbook in je mailbox.
  Gedaan met wachten op de postbode! Die je roadbook pas levert nadat je eigenlijk op stap wou gaan…
 2. Levenslang de laatste updates
  Jawel, wij werken onze roadbooks regelmatig bij. En jij krijgt altijd toegang tot de laatste versie. Geen gevaar voor wegen die niet meer bestaan of waar je niet meer op mag rijden met je 4×4. Zoals vaak het geval is bij makers die halsstarrig vasthouden aan het oude idee om je eenmalig een roadbook op papier op te sturen.
 3. Exclusieve kortingen
  Als klant krijg je regelmatig exclusieve kortingen op roadbooks.

Wat krijg je als je deze bundel koopt?

 • Bundel met alleen de roadbooks voor 115 euro
  5 gedetailleerd roadbooks volgens het bolletje-pijl principe. Bij elke waypoint staan gedetailleerde instructies en gps-coördinaten. Verloren rijden is echt onmogelijk.
  Door deze bundel te kopen bespaar je 51 euro.
  → Krijg nu de bundel met alleen de 4×4 roadbooks
 • Promo: Roadbooks, uitgebreide infogidsen en gpx-tracks voor maar €120 (in plaats van 195 euro)
  Je kan nu tijdelijk voor slechts 5 euro extra de exclusieve bundel kopen die bestaat uit de roadbooks, de gpx-tracks en de uitgebreide infogidsen. Door deze bundel te kopen in plaats van de 5 afzonderlijke roadbooks, bespaar je 75 euro.
  Dankzij de gpx-track kan je de route op eender welke gps volgen. Zelf vind ik dat minder leuk dan het papieren roadbook, maar zo’n track is wel handig als back-up.
  In de infogids vind je onder meer:

  • Extra uitleg en aandachtspunten bij het roadbook, duidelijk gerangschikt per waypoint.
  • Krasvrije omwegen en inkortingen. Ideaal als bepaalde stukken van de route moeilijk berijdbaar zijn. Of als je jeep niet helemaal voorzien is voor de meest uitdagende stukken.
  • Tips voor mooie hotels, mijn favoriete restaurants of zalige plekken om te picknicken.
  • Wandeltips, mooie fotopunten, mijn favoriete plekjes en toeristische info.
  • Veel foto’s, als inspiratie en herkenningspunt.

→ Krijg nu de volledige bundel met gpx-tracks en infogidsen voor maar 120 euro

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Krijg nu de volledige bundel met gpx-tracks en infogidsen voor maar 120 euro

P.S. Maak je 4×4 vakantie af en boek nu je hotel of B&B in

Reviews

 • Top vierdaagse!

  Met 8 vrienden en 4 voertuigen hebben wij 4 dagen erover gedaan om deze roadbook te doen. Op een rustig tempo hebben wij genoten van de vele prachtige uitzichten, natuur en cultuur.

  Iemand die de regio rond Calais-Watten wil verkennen met een combinatie van natuur en cultuur is deze roadbook perfect! Alle toeristische plekjes staan erin, maar ook wordt er mooi uitgelegd hoe je aan bepaalde mooie plaatsen moet geraken in de natuur.

  Wie er voornamelijk gaat om er een 4×4 vakantie van te maken is de beste periode tussen de winter en zomer. In de zomer ligt het zeer droog, maar dat maakt de uitzichten die je op bepaalde momenten hebt fantastisch mooi!

  1 of 2 people found this review helpful.

  Help andere mensen om de nuttigste reviews te vinden

  Vind je deze review nuttig? Ja Neen

 • You must log in to submit a review.

  Comments are closed.

  €115,00 – €120,00
  • Roadbooks, gpx-tracks en infogidsen. Promoprijs!

  Krijg nu dit roadbook