4x4 roadbook in Noord-Frankrijk

4×4 vakantie Nord-Pas-de-Calais, Noord-Frankrijk

Bundel van 3 roadbooks voor een korte 4×4 vakantie in Nord-Pas-de-Calais

Deze 4×4 routes in de regio Hauts-de-France (oude naam: Nord-Pas-de-Calais) zijn in totaal 280 kilometer lang. Dit is de langste aaneensluitende 4×4 tocht die je in die streek vindt. Lekker rustig off-road rijden langs de mooiste veld- en boswegen in de regio van Calais en Duinkerke.

Goed voor een heerlijke 4×4 vakantie van 3 tot 5 dagen in Noord-Frankrijk, vlakbij de grens met België. Je kan de ritten natuurlijk ook afzonderlijk rijden. Elke rit is goed voor een dagje off-road plezier. Voor alle duidelijkheid: je rijdt deze roadbooks met je eigen 4×4, wanneer jij wil en volgens je eigen tempo.

Het vertrekpunt Ambleteuse ligt vlakbij Calais. Dat is op amper 200 km van Brussel en Antwerpen. Vanuit Gent is het minder dan 150km en vanaf Brugge zelfs maar 110km. Ook vanuit Nederland ben je op enkele uren aan het startpunt van deze overland vakantie.

Voor de volledige bundel van 3 aansluitende roadbooks betaal je maar €135. Als je de roadbooks van deze bundel afzonderlijk aankoopt, kost je dat 180 euro. Je bespaart dus 45 euroMis dit voordeel niet.

Om je off-road vakantie in Noord-Frankrijk compleet te maken, krijg je een uitgebreide infogids. Daarin staan makkelijke alternatieven voor de moeilijkste stukken, toeristische tips en moeilijke uitbreidingen voor de liefhebbers. Samen met onze favoriete hotels, B&B’s en kampeerplekken.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor meer info over greenlaning vakantie Noord-Frankrijk.

→ Koop deze vakantiebundel voor maar €135

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Welke 4×4 ritten zitten er in de bundel Nord-Pas-de-Calais?

 • Ambleteuse – Ardres
  Vanaf de kust rijd je landinwaarts om de glooiende landschappen en bossen van de streek van de Opaalkust te verkennen.
 • Ardres – Watten
  Van Ardres rijd je met je 4×4 via de onbekende zand- & boswegen door Pas-de-Calais en de regio Saint-Omer.
 • Watten – Veurne
  Via vergeten wegen rijd je door het mooie landschap van Frans-Vlaanderen om te eindigen in Veurne (België).

→ Koop deze vakantiebundel voor maar €135

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoeveel tijd voor deze offroad vakantie in Noord-Frankrijk?

Dat hangt van jou af. Als je bijna non-stop rijdt, kan je ze op 2 dagen doen. Een weekendje 4×4 rijden dus.

Wil je het wat rustiger aan doen en de streek echt verkennen, dan trek je best meer dagen uit. Zelf raden we 4 tot 5 dagen aan. Zo heb je tijd om de leuke dorpjes en stadjes onderweg te verkennen, rustig te genieten en wat te wandelen. Terwijl je vanuit België of Nederland naar Ambleteuse rijdt, kan je bijvoorbeeld stoppen in Calais en Cap Blanc-Nez. Meer tips vind je in de infogids die je bij al onze 4×4 vakanties krijgt.

Uiteraard verplicht niemand je om deze 280 kilometer in 1 keer te doen. Je kan op elk moment je rit onderbreken en later vanaf die plek verder zetten.

Hoe moeilijk is deze 4×4 reis in de regio Hauts-de-France?

 • Mooi weer
  Bij mooi weer is dit een vrij makkelijke off-road route die je kan rijden met eender welke 4×4. Sommige stukken zijn ietwat uitdagend, maar niet echt moeilijk.
  Bovendien vind je in de infogids makkelijke alternatieven voor alle lastige stukken.
 • Nat weer
  Na of tijdens een periode van langdurige regen, wordt het 4×4 rijden een pak moeilijker. Sommige zandwegen worden dan modderpistes. Door de kleverige ondergrond worden enkele zones zeer moeilijk. Aangepaste terreinbanden zijn dan een must. Gelukkig vind je in de infogids voor alle moeilijke stukken, gemakkelijke alternatieven.
 • Krasvrij of niet?
  Dat beslis je zelf. De standaardroute is niet krasvrij. Elk stuk dat niet-krasvrij is, wordt duidelijk aangegeven. En voor al die stukken zijn er krasvrije alternatieven in de infogids. Op die manier is deze 4×4 vakantie ook geschikt voor greenlaning.

Kortom: dankzij de alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke 4×4-rijder. Van rustige genieter tot avonturier.

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogidsen bij elke rit eruit zien.

→ Koop deze vakantiebundel voor maar €135

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoogtepunten 4×4 routes Nord-Pas-de-Calais in Noord-Frankrijk

 • Mooie stadjes en dorpen
  Langs de Opaalkust kom je langs kustdorpjes met kleurrijke huizen en vissersboten. De stadjes in het binnenland hebben een erg Vlaams karakter, met als uitschieters Ardres, Tournehem, Watten en Bergues.
 • Heuvelige landschappen en grootse bossen
  Hauts-de-France is een streek vol glooiende landschappen met indrukwekkende vergezichten. In het binnenland rijd je op kleine wegen door schitterende bossen. Als je rustig rijdt en af en toe stopt, zie je waarschijnlijk wel herten, everzwijnen, fazanten en hazen.
 • Bunkers en forten
  Nord-Pas-de-Calais is bezaaid met bunkers en andere bouwwerken uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder enkele van de grootste complexen uit die tijd. Tijdens het 4×4 rijden kom je ook langs versterkingen uit vroegere tijden, zoals de burcht van Ambleteuse.
 • En natuurlijk: veel zand-, bos- en grindwegen
  Want dat is en blijft natuurlijk het hoofddoel van een off-road vakantie. Een groot deel van de 4×4 route loopt over kleine, vergeten zand-, veld- en boswegen die je in geen enkel ander roadbook vindt.

→ Koop deze vakantiebundel voor maar €135

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder om te zien wat je precies krijgt met deze 4×4 vakantie

→ Koop deze vakantiebundel voor maar €135

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Wat krijg je concreet bij aankoop van deze 4×4 rittenbundel?

 • Bolletje-pijl roadbooks
  Een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Geef toe: dat is de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
 • Verrijkte gpx-tracks
  Zo volg je de route op eender welke goede gps of navigatieapp. Onmisbaar als back-up of als je alleen rijdt.
 • Uitgebreide infogidsen
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track verwijzen we naar de uitgebreide infogids. Daarin vind je onder meer:

  • Offroad tips & tricks over hoe je de wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije en gemakkelijke alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken moeilijk berijdbaar zijn.
  • Moeilijke alternatieven en uitbreidingen, voor de meer avontuurlijke 4×4 rijders.
  • Leuke hotels, b&b’s, kampeerplekken en lekkere restaurants.
  • Toeristische info, wandeltips, mooie fotopunten en onze favoriete plekjes onderweg.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbooks meteen
  Binnen de minuut na je bestelling krijg je je roadbooks, inclusief infogidsen en gpx-tracks. Hou je mailbox in de gaten!

 2. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn onze roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder. Minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

 3. Met een 4×4 toegangspas heb je altijd de meest recente versie 
  Onze roadbooks worden regelmatig bijgewerkt. Met onze 4×4 toegangspassen krijg je altijd toegang tot de laatste versie. Zo heb je minder kans op onderbroken wegen, verbodsborden en andere obstakels. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of de routes die je gratis vindt op internet.
  Belangrijkste voordeel van onze toegangspassen? Je krijgt voor 1 voordelig bedrag al onze roadbooks.
  En een dikke vette korting op de roadbooks van of in samenwerking met onze partners.
  → Bekijk onze toegangspassen

→ Koop deze vakantiebundel voor maar €135

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Ontdek onze andere 4×4 vakantiebundels

Reviews

 • Mooie routes door de akkers, velden en over de heuvels.

  Het roadbook en de informatie is compleet en prima verzorgd. De routes zelf zijn goed te rijden met elke 4×4. Wij reden 13-15 September en het was erg droog. Bij nat weer kan er wellicht een uitdaging ontstaan op de graswegen, maar dat is dan 1 a 2 keer. Verder hebben wij altijd het moeilijke/niet krasvrije alternatief gereden, deze paden bieden soms meer uitdaging, vaak diepe geulen samen met sterk overgroeide paden.
  Helaas zijn er op 2 plekken een verbod ingesteld net name bij de bossen, waaronder ook het 4×4 terreintje, het is simpel om de route met de GPS coordinaten verder op te pakken. Als je alle stadjes en bezienswaardige stops doet heb je zeker een korte maar mooie en gavarieerde vakantie.

 • Vooral boerenland weggetjes en asfalt

  Leuke tocht gemaakt. Voor ons de eerste keer maar had nog wel iets meer uitdaging mogen hebben. Het was kurkdroog en daarom niet zo lastig. De route is een afwisseling van boerenland weggetjes en wat asfalt.

 • Leuke 3 daagse

  Wij hebben dit roadbook vorig weekend gereden. Na een lange periode van regen en storm lag het er ideaal bij en konden we toch genieten van het mooie weer. Ik vreesde al voor enkele omgewaaide bomen maar het viel mee. Gelukkig toch de kettingzaag meegenomen. Nu is de route terug volledig vrij. 🙂 Ook wat pech gehad onder weg, een afgebroken stuurstang. Dit hebben we kunnen herstellen bij een lokale tuinbouwmachine verdeler … hilarisch …

  De gpx files werken ook perfect.

  Zeer leuk weekend gehad en gaan we zeker nog eens opnieuw doen !

 • Heel leuke route

  Leuke route om eens te doen in een midweek. Als je interesse hebt in WOII, is deze route zeker ook een aanrader, er zitten enkele pareltjes van sites in, die we nog niet kenden. Zeker voor herhaling vatbaar.

 • Heerlijke drie-daagse in een prachtige streek

  Voor mij en mijn vriendin was dit een eerste kennismaking met het off-road rijden en het is reuze meegevallen. Dit smaakt naar meer. Het gehele traject gereden met de bolletje-pijl roadbooks en het mag zeker gezegd zijn dat deze perfect zijn samengesteld. Dank zij de info-gids hebben we ook een en ander kunnen bezoeken onderweg.
  Door het droge weer van de laatste weken lagen de parcours er heel gemakkelijk bij, dus geen enkel probleem gehad.

 • Top week

  Wij hebben ons een week zeker geamuseerd met de roadbooks rond Pas-de-Calais.

  Dank zij de bijhorende infogids veel kunnen bezoeken langs de track.

  Zeker een aanrader.

 • Top vierdaagse!

  Met 8 vrienden en 4 voertuigen hebben wij 4 dagen erover gedaan om deze roadbook te doen. Op een rustig tempo hebben wij genoten van de vele prachtige uitzichten, natuur en cultuur.

  Iemand die de regio rond Calais-Watten wil verkennen met een combinatie van natuur en cultuur is deze roadbook perfect! Alle toeristische plekjes staan erin, maar ook wordt er mooi uitgelegd hoe je aan bepaalde mooie plaatsen moet geraken in de natuur.

  Wie er voornamelijk gaat om er een 4×4 vakantie van te maken is de beste periode tussen de winter en zomer. In de zomer ligt het zeer droog, maar dat maakt de uitzichten die je op bepaalde momenten hebt fantastisch mooi!

 • Schrijf een korte review. Of een lange :-)

  Comments are closed.

  €135,00