4×4 vakantie Pas-de-Calais, Noord-Frankrijk

Bundel van 3 roadbooks voor een korte offroad vakantie in Pas-de-Calais

Vlakbij de grens met West-Vlaanderen, kan je in Noord-Frankrijk 264 kilometer aan 4×4 plezier beleven. Dit is de langste aaneensluitende 4×4 rit die je in die streek vindt. Ideaal voor een korte 4×4 vakantie in Noord-Frankrijk, langs de mooiste veld- en boswegen van het departement Nord-Pas-de-Calais.

Het vertrekpunt Ambleteuse ligt vlakbij Calais. Da’s op amper 200 km van Brussel en Antwerpen. Vanuit Gent is het minder dan 150km en vanaf Brugge zelfs maar 110km. Ook vanuit Nederland ben je op enkele uren aan het startpunt van deze off-road route.

Je dan dit doen als afzonderlijke 4×4 ritten. Of er een korte overlanding vakantie van enkele dagen van maken in deze prachtige regio in Noord-Frankrijk.

Voor de volledige bundel van 3 aansluitende roadbooks betaal je maar €125. Als je de roadbooks van deze bundel afzonderlijk aankoopt, kost je dat 170 euro. Je bespaart dus 45 euroMis dit voordeel niet.

Om je off-road vakantie compleet te maken, krijg je een uitgebreide infogids. Daarin staan makkelijke alternatieven voor de moeilijkste stukken, toeristische tips en moeilijke uitbreidingen voor de liefhebbers.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

→ Koop deze vakantiebundel voor maar €125

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Welke 4×4 ritten zitten er in deze bundel?

 • Ambleteuse – Ardres
  Vanaf de kust rijd je landinwaarts om de glooiende landschappen en bossen van de streek van de Opaalkust te verkennen.
 • Ardres – Watten
  Van Ardres rijd je met je 4×4 via de onbekende zand- & boswegen naar Frans-Vlaanderen en de regio van Saint-Omer.
 • Watten – Veurne
  Via vergeten wegen rijd je door het mooie landschap van Frans-Vlaanderen om te eindigen in Veurne in West-Vlaanderen (België).

→ Koop deze vakantiebundel voor maar €125

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoeveel tijd heb je nodig voor deze off-road vakantie in Noord-Frankrijk?

Dat hangt van jou af. Als je bijna non-stop rijdt, kan je ze op 2 dagen doen. Een weekendje 4×4 rijden dus.

Wil je het wat rustiger aan doen en de streek echt verkennen, dan trek je best meerdere dagen uit. Zelf raden we 4 tot 5 dagen aan. Zo heb je tijd om wat te wandelen, de leuke dorpjes en stadjes onderweg te verkennen en te genieten. Terwijl je vanuit belgië of Nederland naar Ambleteuse rijdt, kan je stoppen in Calais, Cap Blanc-Nez, Cap Griz-Nez en Wissant.

Uiteraard verplicht niemand je om deze 264 kilometer in 1 keer te doen. Je kan op elk moment je rit onderbreken en later vanaf die plek verder zetten.

Hoe makkelijk of moeilijk is deze overlanding vakantie?

 • Mooi weer
  Bij mooi weer is dit een vrij makkelijke off-road route die je kan rijden met eender welke 4×4. Sommige stukken zijn ietwat uitdagend, maar niet echt moeilijk.
  Bovendien vind je in de infogids makkelijke alternatieven voor alle lastige stukken.
 • Nat weer
  Na of tijdens een periode van langdurige regen, wordt het offroad rijden een pak moeilijker. Sommige zandwegen worden dan modderpistes. Op andere stukken wordt de kalkachtige ondergrond vrij glad. Aangepaste banden zijn dan een must.
  Als je alleen op pad gaat, is een winch een aanrader. Of zorg ervoor dat je met 2 voertuigen op pad bent. Dat maakt het meteen ook een pak gezelliger.
 • Krasvrij of niet?
  Dat beslis je zelf. De standaardroute is niet krasvrij. Elk stuk dat niet-krasvrij is, wordt duidelijk aangegeven. En voor al die stukken zijn er krasvrije alternatieven in de infogids.

Kortom: dankzij de alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke 4×4-rijder. Van rustige genieter tot avonturier.

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Koop deze vakantiebundel voor maar €125

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.

→ Koop deze vakantiebundel voor maar €125

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoogtepunten 4×4 reis Pas-de-Calais in Noord-Frankrijk

 • Mooie stadjes en dorpen
  Langs de Opaalkust kom je langs Wissant en Ambleteuse, kustdorpjes met kleurrijke huizen en vissersboten. De stadjes in het binnenland hebben een erg Vlaams karakter, met als uitschieters Ardres, Tournehem, Watten en Bergues.
 • Heuvelige landschappen en grootse bossen
  Dit is een streek vol glooiende landschappen met indrukwekkende vergezichten. In het binnenland rijd je op kleine wegen door schitterende bossen. Als je rustig rijdt en af en toe stopt, zie je waarschijnlijk wel herten, everzwijnen, fazanten en hazen.
 • Bunkers en forten
  Nord-Pas-de-Calais is bezaaid met bunkers en andere bouwwerken uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder enkele van de grootste complexen uit die tijd. Tijdens het 4×4 rijden kom je ook langs versterkingen uit vroegere tijden, zoals het Fort Nieulay en de burcht van Ambleteuse.
 • En natuurlijk: veel zand-, bos- en grindwegen
  Want dat is en blijft natuurlijk het hoofddoel van een off-road vakantie. Een groot deel van de 4×4 route loopt over kleine, vergeten zand-, veld- en boswegen die je in geen enkel ander roadbook vindt.

→ Koop deze vakantiebundel voor maar €125

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbooks meteen
  Binnen de minuut na je bestelling heb je toegang tot je roadbooks. Hou je mailbox in het oog!

 2. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn onze roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder. Minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

 3. Altijd de meest recente versie – Enkel met een 4×4 toegangspas
  Onze roadbooks worden regelmatig bijgewerkt. Met onze 4×4 toegangspassen krijg je altijd toegang tot de laatste versie. Zo heb je minder kans op onderbroken wegen, verbodsborden en andere obstakels. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of de routes die je gratis vindt op internet.
  Nog een voordeel van onze toegangspassen? Je krijgt voor 1 bedrag toegang tot al onze roadbooks.
  → Bekijk onze toegangspassen

Wat krijg je concreet bij aankoop van deze 4×4 rittenbundel?

 • Bolletje-pijl roadbooks
  Een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Geef toe: dat is de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
 • Verrijkte gpx-tracks
  Zo volg je de route op eender welke goede gps of navigatieapp. Onmisbaar als back-up of als je alleen rijdt.
 • Uitgebreide infogidsen
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track verwijzen we naar de uitgebreide infogids. Daarin vind je onder meer:

  • Offroad tips & tricks over hoe je de wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije en gemakkelijke alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken moeilijk berijdbaar zijn.
  • Moeilijke alternatieven en uitbreidingen, voor de meer avontuurlijke 4×4 rijders.
  • Leuke hotels, b&b’s, kampeerplekken en lekkere restaurants.
  • Toeristische info, wandeltips, mooie fotopunten en onze favoriete plekjes onderweg.

→ Koop deze vakantiebundel voor maar €125

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Ontdek onze andere 4×4 vakantiebundels

Reviews

 • Leuke 3 daagse

  Wij hebben dit roadbook vorig weekend gereden. Na een lange periode van regen en storm lag het er ideaal bij en konden we toch genieten van het mooie weer. ik vreesde al voor enkele omgewaaide bomen maar het viel mee. Gelukkig toch de kettingzaag meegenomen en is de route terug volledig vrij. Ook wat pech gehad onder weg, een afgebroken stuurstang. Dit hebben we kunnen herstellen bij een lokale tuinbouwmachine verdeler … hilarisch …

  De gpx files werken ook perfect.

  Zeer leuk weekend gehad en gaan we zeker nog eens opnieuw doen !

 • Heel leuke route

  Leuke route om eens te doen in een midweek. Als je interesse hebt in WOII, is deze route zeker ook een aanrader, er zitten enkele pareltjes van sites in, die we nog niet kenden. Al bij al zeker voor herhaling vatbaar.

 • Heerlijke drie-daagse in een prachtige streek

  Voor mij en mijn vriendin was dit een eerste kennismaking met het off-road rijden en het is reuze meegevallen en smaakt naar meer. Het gehele traject gereden met de bolletje-pijl roadbooks en het mag zeker gezegd zijn dat deze perfect zijn samengesteld. Dank zij de info-gids hebben we ook een en ander kunnen bezoeken onderweg.
  Door het droge weer van de laatste weken lagen de parcours er heel gemakkelijk bij, dus geen enkel probleem gehad.

 • Top week

  Wij hebben ons een week zeker geamuseerd met de roadbooks rond Pas-de-Calais.

  Dank zij de bijhorende gids veel kunnen bezoeken langs de track.

  Zeker een aanrader.

 • Top vierdaagse!

  Met 8 vrienden en 4 voertuigen hebben wij 4 dagen erover gedaan om deze roadbook te doen. Op een rustig tempo hebben wij genoten van de vele prachtige uitzichten, natuur en cultuur.

  Iemand die de regio rond Calais-Watten wil verkennen met een combinatie van natuur en cultuur is deze roadbook perfect! Alle toeristische plekjes staan erin, maar ook wordt er mooi uitgelegd hoe je aan bepaalde mooie plaatsen moet geraken in de natuur.

  Wie er voornamelijk gaat om er een 4×4 vakantie van te maken is de beste periode tussen de winter en zomer. In de zomer ligt het zeer droog, maar dat maakt de uitzichten die je op bepaalde momenten hebt fantastisch mooi!

 • Schrijf een korte review. Of een lange :-)

  Comments are closed.

  €125,00