4×4 roadbook Hoogstraten – Ravels

4×4 tocht van 90 kilometer door de velden en bossen van de Noorderkempen

Rustige 4×4 tocht die voortdurend flirt met de Belgisch-Nederlandse grens. Je kan deze rit in elk seizoen doen met elke 4×4.

Tijdens deze 4×4 route rijd je op kleine zand- en veldwegen door de velden en bossen van de Belgische provincie Antwerpen en de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Tijdens het samenstellen van dit 4×4 roadbook was ik verrast door de grote hoeveelheden onverharde wegen in deze regio. Bij nat weer veranderen die in behoorlijk modderige pistes.

De tocht begint en eindigt in België, maar loopt voor een groot stuk op Nederlands grondgebied. De grens is hier grillig en je hebt hier de vreemde situatie met de Belgische enclaves van Baarle-Hertog die volledig omgeven worden door Nederland.

Onderweg kom je langs enkele dorpen, veel afgelegen boerderijen en vooral veel natuur. 90 kilometer genieten.

Het vertrekpunt Hoogstraten ligt op 30 minuten van Antwerpen, 1 uur van Gent of Hasselt, en anderhalf uur van Brugge of Kortrijk.
Ook vanuit Nederland ben je vrij snel in Hoogstraten: 30 minuten van Breda, 60 minuten van Rotterdam of Utrecht, 75 minuten van Amsterdam.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

Ja, ik wil dit roadbook nu!

Moeilijkheidsgraad van dit 4×4 roadbook?

 • Droog weer
  Gemakkelijk met elke 4×4. Eén zone is wat lastiger maar daarvoor vind je een makkelijk alternatief in de infogids.
 • Nat weer
  In natte periodes zijn sommige stukken iets moeilijker door modder, maar niets echt onoverkomelijk.
  Al heb ik toch gehoord dat sommige mensen zich vastrijden. Dus best wel terreinbanden op je wagen zetten.
  En wie meer wil, krijgt in de infogids nog een extra moeilijk stuk voorgeschoteld…
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is 99% krasvrij.
  Er zijn 2 zones waar er mogelijk enkele takken tegen je 4×4 wrijven. Voor die 2 stukken vind je in de infogids een 100% krasvrij alternatief.

Maar dan moet je dus wel de bundel met infogids kopen. Dat raad ik sowieso aan, want daarin zit ook een uitbreiding van 7 kilometer.

Hoogtepunten 4×4 tocht Hoogstraten – Baarle – Ravels

 • Hoogstraten
  De 3de hoogste kerk van België en een tot UNESCO werelderfgoed uitgeroepen begijnhof. Dat is een korte stop waard.
 • Bossen en weilanden
  Deze 4×4 rit gaat langs kleine wegen door de velden en bossen van de Kempen. Verbazingwekkend hoeveel natuur je nog vindt in de Noorderkempen. Op deze wegen kom je zelden iemand tegen. Puur genieten.
 • Wortel-Kolonie
  Nu een mooi natuurgebied, tot 1993 een van de plaatsen waar landlopers werden opgesloten. Het landloperskerkhof getuigt van deze periode. En dan is er nog die kerk met een kanonskogel in de muur…
 • Mooie natuurgebieden: Vallei van het Merkske & Ravelse bossen
  Als je meer wil dan gewoon wat rijden in je 4×4, moet je zeker even de benen strekken in deze natuurgebieden. Heerlijk die combinatie van bos en water.
 • Dodendraad
  Restanten van de meer dan 300 kilometer lange elektrische versperring tussen bezet België en neutraal Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en veldwegen
  56% van deze 4×4 route rond Baarle-Hertog en Baarle-Nassau rij je over boswegen en veldwegen, de ene al wat smaller dan de andere.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.

Krijg nu toegang tot dit roadbook

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je 4×4 roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling zit het roadbook in je mailbox.
  Gedaan met wachten op de postbode! Die je roadbook pas levert nadat je eigenlijk wou vertrekken…

 2. Levenslang de laatste updates
  Jawel, elk roadbook wordt minstens 1x per jaar bijgewerkt. En jij krijgt altijd toegang tot de laatste versie. Geen gevaar voor wegen die niet meer bestaan of waar je niet meer op mag rijden met je 4×4. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of al die routes die je vindt op internet. Bij onze roadbooks geen kopzorgen.

 3. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn de roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder: minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

Welke versie van deze 4×4 route kies jij het best?

 • Bolletje-pijl roadbook + verrijkte gpx-track + gratis infogids voor €55
  De meest volledige bundel.
  Je krijgt een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Geef toe: dat is de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
  Je krijgt ook de gpx-track van de route, verrijkt met 17 informatieve waypoints. Handig als back-up of als je alleen rijdt.
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track wordt verwezen naar de infogids van 16 pagina’s. Daarin vind je onder meer:

  • Extra uitleg en aandachtspunten bij de rit, duidelijk aangeduid als waypoint op de gpx-track en het bolletje-pijl roadbook.
  • Krasvrije en gemakkelijke alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken van de route moeilijk berijdbaar zijn.
  • Een extra uitbreiding van 7 kilometer langs Wortel-Kolonie.
  • Leuke hotels en lekkere restaurants.
  • Toeristische info voor alle hoogtepunten, wandeltips, mooie fotopunten en mijn favoriete plekjes onderweg.

→ Koop nu de volledige bundel met gratis infogids voor maar 55 euro

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

Dit 4×4 road book brengt je langs volgende plaatsen in de Noorderkempen: Hoogstraten – Wortel – Castelré – Ulicoten – Baarle-Nassau – Baarle-Hertog – Weelde – Ravels

Reviews

 • Een uitdaging in nat weer

  Ik en mijn vriendin hebben deze en de roadbook die erop volgt gedaan in nat weer, en hebben 1 keer vast gezeten langs een land, waar in de verste verten een boom te spotten was. Een geluk dat ik tractieplaten mee had want we hadden niemand om ons uit te trekken. De putten met water kunnen soms verraderlijk zijn, maar dat is standaard zo. Terreinbanden zijn zeker aan te raden, zowel bij droog als nat weer want er zijn vele stukken van de route die niet veel zonlicht zien, en ook geen kans hebben om uit te drogen. Voor ons, die helemaal uit Zuid West-Vlaanderen komen, is het de reis meer dan waard.
  Mijn tip aan iedereen die de roadbook wil rijden: beter teveel recovery materiaal mee dan te weinig 😉

 • mooie rit

  Mooie rit, bij droog weer is de rit niet uitdagend maar wel een hele mooie streek. Als je niet van de regio bent dan raad ik deze roadbook zeker aan. De ideale manier om de streek te leren kennen. Wel zeker rustig rijden af en toe paarden, wandelaars en fietsers tegen gekomen. Bedankt!

 • 4x4route Ravels Postel op 30 mei 2021

  Prachtige route door de Ravelse bossen en weiden. Perfect uitgetekend door Karl en co. Op de plaatsen waar het wat moeilijker werd, was dit ook zo aangegeven in het roadboek.
  Iedereen die houdt van het rustig rijden langs onverharde paden en tijd wil nemen voor natuur : een echte aanrader!

 • Leuke rit

  Een leuke rit. Veel zandwegen die zoals getoond op de foto’s lekker modderig zijn als het regent. Moet ook bij mooi weer mooie rit zijn. Ik ga ze dan zeker nog eens opnieuw doen.

 • Leuke zondag route

  Heb afgelopen weekend deze tocht gereden, na enkele dagen van regen en tijdens sneeuwval (zo voorkom je wandelaars en fietsers :-p). Nergens problemen ondervonden, her en der voldoende modder wat het leuk maakt! De moeilijkheidsgraad klopt met wat is aangegeven. Rustige, mooie omgeving om in te vertoeven!
  Goede roadbook voor een zondagtocht!

  Gr Kurt

 • Write a Review

  Comments are closed.

  €40,00 – €55,00
  • Volledige bundel met: bolletje-pijl roadbook + Gpx-track verrijkt met info, alternatieven en extra's + Uitgebreide infogids.

  • Zelfde als hierboven maar zonder het getekende bolletje-pijl roadbook.

  • Basisroute als gpx - zonder enige info.

  Krijg nu dit roadbook