Off-road vakantie in de Limousin – Deel 2

Een zalige off-road vakantie in het hart van de Limousin in Frankrijk – deel 2

Deze 4×4 route is het vervolg op onze eerste tocht door de Limousin. Gecombineerd met deel 1 krijg je met dit tweede deel een 4×4-route van 558 kilometer. Goed voor een heerlijke overland vakantie in een weinig toeristische maar supermooie streek in het hart van Frankrijk.

De tocht is geschikt voor elk type 4×4-rijder: de natuurliefhebber, de relaxte greenlaner en ook degene die wel eens een extra uitdaging wil.

Deze 4×4 vakantie gaat door het Parc Naturel de Millevaches en het departement Creuse. Het is er vrij bergachtig, met mooie vergezichten en hele leuke weggetjes. De duizend meren van de eerste tocht maken nu plaats voor enkele meertjes en vooral duizenden koeien.

In de infogids bij deze routes vind je krasvrije en makkelijke alternatieven voor de moeilijkste stukken, toeristische tips en moeilijke uitbreidingen voor de liefhebbers. Zo maak je je 4×4 vakantie door de Limousin helemaal compleet.

Extra tip: Als je via de A20 terugkeert uit het zuiden van Frankrijk of Spanje, kan je deze ritten inlassen aan het einde van je vakantie.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

Koop deze bundel voor maar €175

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Wat krijg je als je deze off-road vakantie bundel koopt?

4 tot in het detail uitgewerkte ritten
Allemaal 55 tot 75 kilometer lang. Ideaal voor 1 dagje rustig rijden en te genieten van de streek.

Belangrijkste tussenpunten: Solignac – Masseret – Eymoutiers – Lac de Vassivière – Bourganeuf – Razès

Hoeveel tijd heb je nodig voor deze 4×4 rittenbundel?

Als je rijdt zonder al te veel te stoppen, kan je deze 4×4 ritten na elkaar rijden in 3 dagen.

Stop je onderweg om te genieten van de prachtige natuur en interessante bezienswaardigheden dan kan je er een echte 4×4 vakantie van 5 tot 7 dagen van maken.

Combineer je het met onze aansluitende rittenbundel Limousin deel 1, dan kan je er een 4×4 vakantie van 2 weken van maken.

Koop deze bundel voor maar €175

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Moeilijkheidsgraad van deze 4×4 rittenbundel in de Limousin?

 • Droog weer
  Vrij gemakkelijk met elke 4×4. Enkele stukjes zijn iets lastiger, maar daarvoor vind je makkelijke alternatieven in de infogids.
  Daarom zijn onze 4×4 roadbooks geschikt voor zowel rustige als meer avontuurlijke 4×4-rijders.
 • Nat weer
  In natte periodes zitten er in deze route een paar serieus pittige stukken. Diepe voren en plakkerige modder vormen dan een behoorlijke uitdaging. Minder ervaren rijders of 4×4-voertuigen zonder aangepaste banden rijden zich dan wel eens vast.
  Gelukkig vind je in de infogids voor alle lastigere stukken, makkelijke alternatieven. Maar dan moet je dus wel de bundel met infogids kopen.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is helemaal niet krasvrij. Er staan wel alternatieven in de infogids. Maar heel eerlijk: als krasvrij rijden belangrijk is voor je, dan is deze vakantiebundel niet de beste keuze.
  Geen zin in krassen maar wel in de Limousin? Wrap je auto dan in folie of laat ‘m wrappen. Zo vermijd je krassen en beleef je een topvakantie.

Kortom: dankzij de alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke 4×4-rijder. Van rustige genieter tot avonturier.

Wat krijg je concreet bij aankoop van deze 4×4 rittenbundel?

 • Bolletje-pijl roadbooks
  Een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Geef toe: dat is de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
 • Verrijkte gpx-tracks
  Zo volg je de route op eender welke goede gps of navigatieapp. Onmisbaar als back-up of als je alleen rijdt.
 • Uitgebreide infogidsen
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track verwijzen we naar de uitgebreide infogids. Daarin vind je onder meer:

  • Offroad tips & tricks over hoe je de wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije en gemakkelijke alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken moeilijk berijdbaar zijn.
  • Moeilijke alternatieven en uitbreidingen, voor de meer avontuurlijke 4×4 rijders.
  • Leuke hotels, b&b’s, kampeerplekken en lekkere restaurants.
  • Toeristische info, wandeltips, mooie fotopunten en onze favoriete plekjes onderweg.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbooks meteen
  Binnen de minuut na je bestelling krijg je je roadbooks, inclusief infogidsen en gpx-tracks. Hou je mailbox in de gaten!

 2. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn onze roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder. Minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

 3. Met een 4×4 toegangspas heb je altijd de meest recente versie 
  Onze roadbooks worden regelmatig bijgewerkt. Met onze 4×4 toegangspassen krijg je altijd toegang tot de laatste versie. Zo heb je minder kans op onderbroken wegen, verbodsborden en andere obstakels. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of de routes die je gratis vindt op internet.
  Belangrijkste voordeel van onze toegangspassen? Je krijgt voor 1 voordelig bedrag al onze roadbooks.
  En een dikke vette korting op de roadbooks van of in samenwerking met onze partners.
  → Bekijk onze toegangspassen

Koop deze bundel voor maar €175

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Ontdek onze andere 4×4 vakantiebundels

Reviews

 • Wat een einde!

  We hebben alle ritten gedaan, dus van deel 1 en deel 2. Ik wist niet dat er zo relatief dicht bij huis nog zo’n afgelegen plekken waren. Zalige wegjes. Soms weel heel smal, dus ik was blij met de alternatieven die jullie voorstellen.

  Was echt heel mooi. En onderweg ook al best moeilijke stukken, maar keep the best voor laatst zeggen ze. En dat was wel het geval. De laatste rit hebben we moeten splitsen in 2 dagen. Moeilijk maar ook weer: mooi.

  Bedankt voor deze avontuurlijke vakantie!

 • Schrijf een korte review. Of een lange :-)

  Comments are closed.

  €175,00