4×4 roadbook Joinville – Commercy

123 km 4×4 plezier tussen Marne en Maas, van Haute-Marne naar het departement Meuse.

Heerlijk offroad genieten van kleine bos- en veldwegen in het glooiende landschap tussen Joinville en Commercy, in de regio van Lotharingen. Ruim 86 kilometer van dit roadbook rij je echt offroad over onverharde wegen, waar je zelden iemand anders tegenkomt. 

Dit 4×4 roadbook gaat van de vallei van de Marne naar de vallei van de Maas en is een aaneenschakeling van rustige zand-, gravel- en boswegen.

Onderweg zijn er veel plekken om zalig te picknicken of in het wild te kamperen. Maar alsjeblieft: laat niets achter. Laat dit stukje ongerepte natuur proper voor wie na je komt.

Als je rijdt zonder al te veel stoppen doe je ongeveer 5,5 uur over deze 4×4 route. Als je de streek rustig wil verkennen en genieten van de mooie landschappen en het alleen-op-de-wereld-gevoel doe je er al snel één tot anderhalve dag over.

Het vertrekpunt Joinville ligt op 4 à 5 uur rijden van België. Gewoon na je werk vertrekken en ’s avonds laat ben je al ter plekke. Vanuit Nederland doe je er iets langer over.

Zin in meer?
Deze rit zit ook in de 4×4 vakantiebundel Lotharingen.
Op de volledige vakantiebundel van 340 kilometer verdeeld over 3 aansluitende ritten bespaar je maar liefst 50 euro.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

→ Koop dit roadbook voor maar €65

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Moeilijkheidsgraad van deze 4×4 route?

 • Droog weer
  Gemakkelijk met elke 4×4. Enkele kleine wegen in de bossen en door de velden zijn wel wat bumpy, maar voor dat soort offroad rijden is je 4×4 tenslotte gemaakt.
 • Nat weer
  In natte periodes zijn sommige stukken iets moeilijker door modder, maar niets echt onoverkomelijk.
 • Krasvrij of niet?
  Bepaalde passages in het bos zijn niet helemaal krasvrij, zeker niet in het voorjaar als alles in bloei staat. Maar met een snoeischaar en een zaag krijg je veel opgelost.
  Geen paniek: in de infogids krijg je voor alle moeilijke en niet krasvrije stukken gemakkelijke alternatieven die 100% krasvrij zijn.

Kortom: dankzij de alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke 4×4-rijder. Van rustige genieter tot avonturier.

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Krijg dit roadbook voor maar €65

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoogtepunten van deze 4×4 tocht

 • Joinville
  De oude huizen langs de Marne en het oude stadscentrum zijn een korte wandeling waard. De rit zelf vertrekt aan een mooi kasteel uit de Renaissance.
 • Grootse bossen
  Het 4×4 roadbook duikt geregeld de uitgestrekte bossen van deze streek in. Soms via vergeten kleine wegjes, soms via grotere pistes waarvan je afvraagt wie ze in godsnaam heeft aangelegd en waarvoor. Want ook daar kom je zelden iemand tegen.
 • Weidse vergezichten
  Het glooiende landschap van de Franse Ardennen en Lotharingen is in elk seizoen indrukwekkend. Dit is 1 groot landbouwgebied met vergezichten die je steeds weer verbazen.
 • Commercy
  Het kasteel van Stanislas is absoluut de moeite. De rest van stad ademt vooral vergane glorie uit. Maar dat heeft ook haar charme.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Ruim 86 van de 123 kilometer rij je offroad over boswegen, kleine veldwegen en gravelpistes. Offroad wegen die je in geen enkele andere roadbook vindt.

→ Koop dit roadbook voor maar €65

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.

→ Koop dit roadbook voor maar €65

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Wat krijg je concreet bij aankoop van dit 4×4 roadbook?

 • Bolletje-pijl roadbook
  Een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Voor velen de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
 • Verrijkte gpx-track
  Zo volg je de route op eender welke goede gps of navigatieapp. Onmisbaar als back-up of als je alleen rijdt.
 • Uitgebreide infogids
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track verwijzen we naar de uitgebreide infogids. Daarin vind je onder meer:

  • Offroad tips & tricks over hoe je wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije, gemakkelijke en ook moeilijke alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken moeilijk berijdbaar zijn. Of als je net dat beetje meer wil.
  • Leuke hotels, b&b’s, kampeerplekken en lekkere restaurants.
  • Toeristische info, wandeltips, mooie fotopunten en onze favoriete plekjes onderweg.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling krijg je je roadbook, inclusief infogids en gpx-track. Hou je mailbox in de gaten!

 2. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn onze roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder. Minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

 3. Met een 4×4 toegangspas heb je altijd de meest recente versie 
  Onze roadbooks worden regelmatig bijgewerkt. Met onze 4×4 toegangspassen krijg je altijd toegang tot de laatste versie. Zo heb je minder kans op onderbroken wegen, verbodsborden en andere obstakels. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of de routes die je gratis vindt op internet.
  Belangrijkste voordeel van onze toegangspassen? Je krijgt voor 1 voordelig bedrag al onze roadbooks. En een dikke vette korting op de roadbooks van of in samenwerking met onze partners.
  → Bekijk onze toegangspassen

→ Koop dit roadbook voor maar €65

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Bekijk de andere 4×4 routes in Lotharingen

Dit 4×4 road book brengt je langs volgende plaatsen tussen de Marne en de Maas
Joinville – Nomécourt – Chatonrupt-Sommermont – Autigny-le-Petit – Autigny-le-Grand – Echenay – Saudron – Mandres-en-Barrois – Ribeaucourt – Bonnet – Houdelaincourt – Saint-Joire- Tréveray – Boviolles – Ménil-la-Horgne – Laneuville-au-Rupt – Commercy

Reviews

 • Super tof

  Wij hebben deze roadbook midden juli gereden. We hebben hem opgeplitst in 2 dagen aangezien we met 2 kleine kindjes rondrijden (10 maanden en 4 jaar) en het moet voor hen ook leuk blijven natuurlijk.
  De rit was heel tof, niet te moeilijk: gewoon rustig genieten van de mooie omgeving!

 • Schrijf een korte review. Of een lange :-)

  Comments are closed.

  €65,00