4×4 roadbook Joinville – Commercy

123 km 4×4 plezier tussen Marne en Maas, van Haute-Marne naar het departement Meuse.

Heerlijk offroad genieten van kleine bos- en veldwegen in het glooiende landschap tussen Joinville en Commercy, in de regio van Lotharingen. Ruim 86 kilometer van dit roadbook rij je echt offroad over onverharde wegen, waar je zelden iemand anders tegenkomt. 

Dit 4×4 roadbook gaat van de vallei van de Marne naar de vallei van de Maas en is een aaneenschakeling van rustige zand-, gravel- en boswegen. Deze 4×4-rit is geschikt voor elke 4×4.

Als je rijdt zonder al te veel stoppen doe je ongeveer 5,5 uur over deze 4×4 route. Als je de streek rustig wil verkennen en genieten van de mooie landschappen en het alleen-op-de-wereld-gevoel doe je er al snel één tot anderhalve dag over. Onderweg zijn er veel plekken om zalig te picknicken of in het wild te kamperen. Maar alsjeblieft: laat niets achter. Laat dit stukje ongerepte natuur proper voor wie na je komt.

Het vertrekpunt Joinville ligt op 4 à 5 uur rijden van België. Gewoon na je werk vertrekken en ’s avonds laat ben je al ter plekke. Vanuit Nederland doe je er iets langer over.

Zin in meer?
Deze rit maakt zit ook in de 4×4 vakantiebundel Lotharingen.
Op de volledige vakantiebundel van 421 kilometer verdeeld over 4 aansluitende ritten bespaar je maar liefst 60 euro.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

Ja, ik wil dit roadbook nu!

Moeilijkheidsgraad van deze 4×4 route?

 • Droog weer
  Gemakkelijk met elke 4×4. Enkele kleine wegen in de bossen en door de velden zijn wel wat bumpy, maar voor dat soort offroad rijden is je 4×4 tenslotte gemaakt.
 • Nat weer
  In natte periodes zijn sommige stukken iets moeilijker door modder, maar niets echt onoverkomelijk.
 • Krasvrij of niet?
  Bepaalde passages in het bos zijn niet helemaal krasvrij, zeker niet in het voorjaar als alles in bloei staat. Maar met een snoeischaar en een zaag krijg je veel opgelost.
  Geen paniek: in de bundel met infogids krijg je voor alle moeilijke en niet krasvrije stukken gemakkelijke alternatieven die 100% krasvrij zijn.

Hoogtepunten van deze 4×4 tocht

 • Joinville
  De oude huizen langs de Marne en het oude stadscentrum zijn een korte wandeling waard. De rit zelf vertrekt aan een mooi kasteel uit de Renaissance.
 • Grootse bossen
  Het 4×4 roadbook duikt geregeld de uitgestrekte bossen van deze streek in. Soms via vergeten kleine wegjes, soms via grotere pistes waarvan je afvraagt wie ze in godsnaam heeft aangelegd en waarvoor. Want ook daar kom je zelden iemand tegen.
 • Weidse vergezichten
  Het glooiende landschap van de Franse Ardennen en Lotharingen is in elk seizoen indrukwekkend. Dit is 1 groot landbouwgebied met vergezichten die je steeds weer verbazen.
 • Commercy
  Het kasteel van Stanislas is absoluut de moeite. De rest van stad ademt vooral vergane glorie uit. Maar dat heeft ook haar charme.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Ruim 86 van de 123 kilometer rij je offroad over boswegen, kleine veldwegen en gravelpistes. Offroad wegen die je in geen enkele andere roadbook vindt.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.

Ja, ik wil dit roadbook nu!

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je 4×4 roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling zit het roadbook in je mailbox.
  Gedaan met wachten op de postbode! Die je roadbook pas levert nadat je eigenlijk wou vertrekken…

 2. Levenslang de laatste updates
  Jawel, elk roadbook wordt minstens 1x per jaar bijgewerkt. En jij krijgt altijd toegang tot de laatste versie. Geen gevaar voor wegen die niet meer bestaan of waar je niet meer op mag rijden met je 4×4. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of al die routes die je vindt op internet. Bij onze roadbooks geen kopzorgen.

 3. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn de roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder: minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

Wat krijg je als je dit roadbook koopt?

 • Promo: Roadbook, uitgebreide infogids en gpx-track voor slechts 65 euro
  De meest volledige bundel.
  Je krijgt een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Geef toe: dat is de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
  Je krijgt ook de gpx-track van de route. Handig als back-up of als je alleen rijdt.
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track wordt verwezen naar de infogids van 24 pagina’s. Daarin vind je onder meer:

  • Extra uitleg en aandachtspunten bij het roadbook, duidelijk gerangschikt per waypoint. Je krijgt ook offroad tips & tricks over hoe je de wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije en gemakkelijke inkortingen en omwegen. Ideaal als bepaalde stukken van de route moeilijk berijdbaar zijn.
  • Leuke hotels en lekkere restaurants.
  • Toeristische info voor alle hoogtepunten, wandeltips, mooie fotopunten en mijn favoriete plekjes onderweg.
  • Veel foto’s, als inspiratie en herkenningspunt.

→ Krijg nu de volledige bundel voor maar 65 euro

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Krijg nu de volledige bundel voor maar 65 euro

 • Basisroute alleen voor 60 euro
  De basisroute als bolletje-pijl.
  Opgelet: Zo mis je de krasvrije, makkelijke en moeilijke alternatieven. En alle info uit de infogids.
  → Koop nu het roadbook alleen

Bekijk de andere 4×4 routes in Lotharingen

Dit 4×4 road book brengt je langs volgende plaatsen tussen de Marne en de Maas
Joinville – Nomécourt – Chatonrupt-Sommermont – Autigny-le-Petit – Autigny-le-Grand – Echenay – Saudron – Mandres-en-Barrois – Ribeaucourt – Bonnet – Houdelaincourt – Saint-Joire- Tréveray – Boviolles – Ménil-la-Horgne – Laneuville-au-Rupt – Commercy

Reviews

 • Super tof

  Wij hebben deze roadbook midden juli gereden. We hebben hem opgeplitst in 2 dagen aangezien we met 2 kleine kindjes rondrijden (10 maanden en 4 jaar) en het moet voor hen ook leuk blijven natuurlijk.
  De rit was heel tof, niet te moeilijk: gewoon rustig genieten van de mooie omgeving!

 • Write a Review

  Comments are closed.

  €60,00 – €65,00
  • Roadbook, gpx-track en gratis infogids. Promoprijs!

  Krijg nu dit roadbook