4×4 roadbook rond Joinville

Uitdagend 4×4 roadbook rond Joinville, zowat de hemel op aarde voor 4×4 rijders.

81 kilometer langs kleine, vaak best uitdagende wegen door de bossen en velden rond Joinville. De rit brengt je langs 2 leuke, publiek toegankelijke 4×4 circuits in de omgeving van Joinville. 

Dit roadbook is zeker bij nat weer net iets moeilijker dan onze andere 4×4 ritten. De combinatie van diep uitgesleten sporen en de modderige ondergrond in de bossen, is bij regenweer niet voor iedereen weggelegd.

In de bundel met infogids vind je gemakkelijke alternatieven voor de moeilijkste stukken. Om je een idee te geven: een van die makkelijke alternatieven gaat door een riviertje…

Wie net iets meer wil, krijgt in die bundel ook een extra uitbreiding van 6 kilometer, waarvan een stuk erg moeilijk is bij nat weer. Doe je die uitbreiding en speel je wat op de 4×4 parcours onderweg, dan ben je al snel een dag zoet met deze rit. Houd je ’t liever wat minder avontuurlijk, dan doe je er ongeveer 4 uur over.

Deze 4×4 tocht vertrekt en eindigt in Joinville. Joinville ligt op 4 à 5 uur rijden van België. Vanuit Nederland doe je er iets langer over.

Zin in meer?
Deze rit maakt deel uit van de 4×4 vakantiebundel Lotharingen.
Op de volledige vakantiebundel van 421 kilometer verdeeld over 4 aansluitende ritten bespaar je maar liefst 60 euro.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

Moeilijkheidsgraad van dit 4×4 roadbook?

 • Droog weer
  Zelfs bij mooi weer is deze rit best uitdagend. De wegen in de bossen zijn soms diep uitgesleten. Daarom is het belangrijk dat je 4×4 voldoende bodemvrijheid heeft. In de infogids vind je makkelijke alternatieven voor de moeilijkste stukken. Maar zelfs dan blijft dit 4×4 roadbook ook bij droog weer best avontuurlijk.
 • Nat weer
  Bij nat weer en in periodes met veel regen, wordt dit roadbook rond Joinville en de Marne best moeilijk. Zeer goede banden voor gemengde ondergrond of zelfs modderbanden zijn dan een must. Een winch en ander recovery-materiaal zijn geen overbodige luxe. Het is bij zo’n weer een slim idee om met 1 of 2 andere 4×4’s op tocht te gaan.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is niet 100% krasvrij. Maak je geen zorgen: voor al die dichtbegroeide stukken vind je krasvrije alternatieven in de infogids.

Maar dan moet je dus wel de bundel met infogids kopen.

Hoogtepunten van deze 4×4 tocht

 • Joinville
  De Marne weerspiegelt de kleurrijke huizen. De rit zelf vertrekt aan een mooi kasteel uit de Renaissance.
 • 2 leuke 4×4 parcours
  In de bossen rond Joinville zijn er verschillende 4×4 parcours, waarvan enkele publiek toegankelijk zijn. Je kan deze circuits natuurlijk overslaan als dat niet je ding is.
 • Grootse bossen
  Het grootste deel van de rit gaat door de bossen rond Joinville, meestal langs vergeten wegjes waar je zelden iemand tegenkomt. Onderweg zagen wij al fazanten, everzwijnen, hazen en herten.
 • Heuvelachtige landschappen
  Buiten de bossen geniet je van mooie vergezichten op de door de Marne en haar zijrivieren uitgesleten valleien.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Ruim 57 van de 81 kilometer rij je over boswegen, kleine veldwegen en gravelpistes. Wegen die je in geen enkele andere roadbook vindt.

→ Krijg nu de volledige bundel voor maar 60 euro

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.

Krijg nu toegang tot dit roadbook

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je 4×4 roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling zit het roadbook in je mailbox.
  Gedaan met wachten op de postbode! Die je roadbook pas levert nadat je eigenlijk wou vertrekken…

 2. Levenslang de laatste updates
  Jawel, elk roadbook wordt minstens 1x per jaar bijgewerkt. En jij krijgt altijd toegang tot de laatste versie. Geen gevaar voor wegen die niet meer bestaan of waar je niet meer op mag rijden met je 4×4. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of al die routes die je vindt op internet. Bij onze roadbooks geen kopzorgen.

 3. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn de roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder: minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

Wat krijg je als je dit roadbook koopt?

 • Promo: Roadbook, uitgebreide infogids en gpx-track voor slechts 60 euro
  Je kan nu tijdelijk de exclusieve bundel kopen die bestaat uit het roadbook, de gpx-track en een uitgebreide infogids van 21 pagina’s.
  Dankzij de gpx-track kan je de route op eender welke gps volgen. Zo’n track is onmisbaar als back-up.
  In de infogids vind je onder meer:

  • Extra uitleg en aandachtspunten bij het roadbook, duidelijk gerangschikt per waypoint. Je krijgt ook tips over hoe je de wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije en gemakkelijke inkortingen en omwegen. Ideaal als bepaalde stukken van de route moeilijk berijdbaar zijn.
  • 1 meer avontuurlijke uitbreiding van 6 kilometer.
  • Leuke hotels en lekkere restaurants.
  • Toeristische info voor alle hoogtepunten, wandeltips, mooie fotopunten en mijn favoriete plekjes onderweg.
  • Veel foto’s, als inspiratie en herkenningspunt.

→ Krijg nu de volledige bundel voor maar 60 euro

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

 • Basisroute alleen voor 55 euro
  De basisroute als bolletje-pijl.
  Opgelet: Zo mis je de krasvrije en makkelijke alternatieven. En de avontuurlijke uitbreiding van 6 kilometer en alle andere info uit de infogids.
  → Koop nu de basisroute alleen

Bekijk de andere 4×4 routes in Lotharingen

Dit 4×4 road book brengt je langs volgende plaatsen langs de Marne
Joinville – Thonnance-les-Joinville – Suzannecourt – Curel – Osne-le-Val – Poissons

Reviews

 • Geweldige routes

  Met twee auto’s hebben wij een deel van de routes tussen Joinville, Commercy en Hattonchatel gereden in de wintermaand December. Mede door de neerslag en hoge waterstand vd vele rivieren, een behoorlijke uitdaging qua water en modder. Een 2e auto is dan ook erg nuttig gebleken. Goede A/T banden, sleeplinten en zelfs de lier zijn niet ongebruikt gebleven…

  Goede kennis van je auto en ervaring met offroad rijden is tijdens deze periode/wintermaanden geen overbodige luxe. Zeker als je ook daadwerkelijk de hele route wilt rijden.

  Dit was onze eerste ervaring met de routeboeken van 4×4 roadbooks. En wat een ervaring!! Ontzettend leuke routes, verrassende routes en dat allemaal gecombineerd met een goede balans voor bezienswaardigheden en plekken waar je zelf nooit zou komen.
  Het hele pakket is erg compleet. Roadbook zelf, de uitgebreide tips/bezienswaardigheden en de GPX bestanden maakt het allemaal compleet.

  Wij hebben zelf gereden met een Garmin Overlander en dan met de explore topokaarten. Prima te doen.

 • Write a Review

  Comments are closed.

  €55,00 – €60,00
  Krijg nu dit roadbook