4×4 vakantie in de Limousin – Deel 1

Een zalige off-road vakantie in het hart van de Limousin in Frankrijk

Deze 4×4 route door de Limousin is geschikt voor elk type 4×4-rijder: de natuurliefhebber, de relaxte greenlaner en ook degene die wel eens een extra uitdaging wil.

Mooie landschappen, heerlijke wegjes door bossen en velden, langs heel veel meertjes en af en toe eens door een rivier. Langs metershoge varens, schitterende kasteelruïnes, verlaten boerderijen en kleine dorpjes. Soms via heel erg smalle wegjes, dan weer op brede gravelwegen.

Er zijn zo veel meertjes en rivieren dat deze streek het Lake District van Frankrijk wordt genoemd. Een ronduit prachtige streek om door te rijden en veel plekken om rustig wild te kamperen. Onderweg zijn er ook veel campings, leuke hotels en b&b’s.

Alles voor een leuke off-road vakantie in de streek rond Limoges van enkele dagen tot enkele weken. Toch zeker als je deze bundel combineert met deel 2 van onze tocht door de Limousin.

Dankzij onze uitgebreide infogids wordt je 4×4 vakantie in de Limousin helemaal compleet. Want daarin staan krasvrije en makkelijke alternatieven voor de moeilijkste stukken, toeristische tips en moeilijke uitbreidingen voor de liefhebbers.

Extra tip: Als je via de A20 vertrekt naar het zuiden van Frankrijk of Spanje, kan je deze ritten inlassen aan het begin van je vakantie.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

Koop deze bundel voor maar €195

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Wat krijg je als je deze off-road vakantie bundel koopt?

5 tot in het detail uitgewerkte ritten
Allemaal 50 tot 75 kilometer lang. Ideaal voor 1 dagje rustig rijden en te genieten van de streek.
Belangrijkste tussenpunten: Razès – Cieux – Oradour – Mortemart – Rochechouart – Châlus – Solignac

Hoeveel tijd heb je nodig voor deze 4×4 rittenbundel?

Als je rijdt zonder al te veel te stoppen, kan je deze 4×4 ritten na elkaar rijden in 3 dagen.

Stop je onderweg om te genieten van de prachtige natuur en interessante bezienswaardigheden dan kan je er een echte 4×4 vakantie van ruim 1 week van maken.

Combineer je het met onze aansluitende rittenbundel Limousin deel 2, dan kan je er een 4×4 vakantie van 2 weken van maken.

Koop deze bundel voor maar €195

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Moeilijkheidsgraad van deze 4×4 rittenbundel in de Limousin?

 • Droog weer
  Vrij gemakkelijk met elke 4×4. Enkele stukjes zijn iets lastiger, maar daarvoor vind je makkelijke alternatieven in de infogids.
  Daarom zijn onze 4×4 roadbooks geschikt voor zowel rustige als meer avontuurlijke 4×4-rijders.
 • Nat weer
  In natte periodes zitten er in deze route een paar serieus pittige stukken. Diepe voren en plakkerige modder vormen dan een behoorlijke uitdaging. Minder ervaren rijders of 4×4-voertuigen zonder aangepaste banden rijden zich dan wel eens vast.
  Gelukkig vind je in de infogids voor alle lastigere stukken, makkelijke alternatieven. Maar dan moet je dus wel de bundel met infogids kopen.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is helemaal niet krasvrij. Heel eerlijk: als krasvrij rijden belangrijk is voor je, dan is deze vakantiebundel niet de beste keuze. Geen zin in krassen maar wel in de Limousin? Wrap je auto dan in folie of laat ‘m wrappen. Zo vermijd je krassen en beleef je een topvakantie.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbooks meteen
  Binnen de minuut na je bestelling krijg je je roadbooks, inclusief infogidsen en gpx-tracks. Hou je mailbox in de gaten!

 2. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn onze roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder. Minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

 3. Met een 4×4 toegangspas heb je altijd de meest recente versie 
  Onze roadbooks worden regelmatig bijgewerkt. Met onze 4×4 toegangspassen krijg je altijd toegang tot de laatste versie. Zo heb je minder kans op onderbroken wegen, verbodsborden en andere obstakels. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of de routes die je gratis vindt op internet.
  Belangrijkste voordeel van onze toegangspassen? Je krijgt voor 1 voordelig bedrag al onze roadbooks.
  → Bekijk onze toegangspassen

Wat krijg je concreet bij aankoop van deze 4×4 rittenbundel?

 • Bolletje-pijl roadbooks
  Een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Geef toe: dat is de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
 • Verrijkte gpx-tracks
  Zo volg je de route op eender welke goede gps of navigatieapp. Onmisbaar als back-up of als je alleen rijdt.
 • Uitgebreide infogidsen
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track verwijzen we naar de uitgebreide infogids. Daarin vind je onder meer:

  • Offroad tips & tricks over hoe je de wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije en gemakkelijke alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken moeilijk berijdbaar zijn.
  • Moeilijke alternatieven en uitbreidingen, voor de meer avontuurlijke 4×4 rijders.
  • Leuke hotels, b&b’s, kampeerplekken en lekkere restaurants.
  • Toeristische info, wandeltips, mooie fotopunten en onze favoriete plekjes onderweg.

Koop deze bundel voor maar €195

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Ontdek onze andere 4×4 vakantiebundels

Reviews

 • Mooi en uitdagend

  Schitterende serie ritten. Soms best wel uitdagend, altijd mooi. Op die week bijna niemand tegen gekomen. Leuke plekken gevonden om te wildkamperen. Heel ontspannend. Om ooit nog eens te doen!

 • Schrijf een korte review. Of een lange :-)

  Comments are closed.

  €195,00