4×4 roadbook Auxerre – Tanlay

4×4 Roadbook in de Tonnerrois (Bourgogne)

Deze 4×4 route van 123 kilometer gaat door de uitgestrekte bossen, wijngaarden en velden van deze mooie streek in Bourgondië, de Tonnerrois. Op het einde van deze 4×4 tocht zal je je afvragen hoe het kan dat je zo dicht bij huis uren na elkaar kan rijden zonder iemand tegen te komen.

Want dat is misschien wel het meest opmerkelijke aan dit 4×4 roadbook: de vergeten boswegen. Omdat je het gevoel hebt in het midden van nergens rond te rijden, voelt deze 4×4 rit vrij avontuurlijk. Maar alle wegen zijn vlot te doen met eender welke 4×4, zeker bij goed weer.

Tussen die uitgestrekte bossen liggen de wijngaarden van Irancy en Chablis, waar vanaf de lente tot de vroege herfst altijd wel iemand aan het werk is. Tijdens de 4×4 tocht kom je ook langs enkele mooie kastelen en ingeslapen dorpjes en stadjes met eeuwenoude kerken.

Het vertrekpunt Auxerre ligt op minder dan 2 uur rijden van Parijs. Vanuit België ben je op 4 à 5 uur ter plekke. Vanuit Nederland doe je er iets langer over.

Zin in meer 4×4 fun?
Deze rit zit ook in onze populaire vakantiebundel Champagne-Bourgogne. De 454 kilometer van Bourgogne via de Champagne naar de Franse Ardennen houdt je minstens 4 dagen zoet.
Bekijk nu de bundel met 4 roadbooks in Champagne en Bourgogne en bespaar 60 euro!

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.


Ja, ik wil dit roadbook nu!

Moeilijkheidsgraad van dit 4×4 roadbook?

 • Droog weer
  Vrij gemakkelijk te doen met elke 4×4, al zijn een aantal stukken best uitdagend. Vooral dan door de hoge begroeiing op sommige van de vergeten boswegjes. Op twee punten gaat de standaardroute door een kleine rivier. Zie je een rivieroversteek niet zitten, dan kan je die overslaan. In de infogids voorzien we een alternatief.
 • Nat weer
  Enkele stukjes zijn bij nat weer iets lastiger. Vooral dan de stukken in de bossen: goede all-terrain banden zijn dan aangeraden. Heb je weinig 4×4 ervaring, ga dan met 2 op pad. Sowieso vind je voor de lastige stukken makkelijke alternatieven in de infogids.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is niet 100% krasvrij, maar niks wat je niet met een takkenschaar kan oplossen. Voor de stukken waar je krassen kan oplopen, vind je in de infogids een krasvrij alternatief. Voor wie een krasje meer of minder niet uitmaakt, staat in de infogids ook een van de smalste doortochten ooit. En voor de echte durvers, is er ook een kleine heavy shit uitbreiding.

Voor zowel die makkelijke als moeilijke opties moet je dus wel de versie met infogids kopen.

Hoogtepunten van deze 4×4 route

 • Auxerre
  Mooie stad met heel wat bezienswaardigheden. Ideaal om even te bezoeken de dag voor je rit.
 • Wijngaarden van Bailly, Irancy, Saint-Bris en Chablis
  De eigenlijke 4×4 rit vertrekt in de grotten van een oude steengroeve. Nu rijpen er meer dan 6 miljoen flessen van de Caves de Bailly. Meteen daarna zit je midden in de wijngaarden.
 • Kerken en kastelen
  Een eind buiten het dorp van Préhy staat midden in de wijngaarden een 16de eeuwse kerk. Onderweg rijd je ook langs het kasteel van Serrigny. Een absolute topper is het kasteel van Tanlay dat omgeven is door een slotgracht.
 • Grootse bossen
  Grote stukken van deze rit gaan door de uitgestrekte bossen van de Tonnerrois. Soms rijd je meer dan een uur helemaal alleen door bossen en valleien op vergeten wegjes. Waar je niemand anders tegenkomt. Overgroeid door gras maar wel krasvij.
 • Glooiende landschappen en heel wat dieren
  Tussen de bossen door rijd je met je 4×4 door het mooie, glooiende landschap van Bourgondië met uitgestrekte graan- en zonnebloemvelden. Ik zag tijdens deze 4×4 tocht al everzwijnen, reeën, edelherten en hazen. Als je rustig rijdt, is dit echt genieten tussen de natuur.
 • Tonnerre
  Klein stadje met de 2de grootste wasplaats (lavoir) van Frankrijk. De cirkelvorm en de gebouwen eromheen maken het geheel af. In Tonnerre zijn er ook nog andere mooie gebouwen en leuke stadszichten. Mijn favoriete fotoplekjes krijg je als je het roadbook met infogids koopt.
 • 2 rivierdoorwadingen
  Tijdens het 4×4 roadbook rijd je 2 keer door een kleine rivier. Het water is net iets dieper dan je verwacht, maar een snorkel heb je absoluut niet nodig.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Zowat 100 van de 123 kilometer gaan over grindwegen, overgroeide boswegen, kleine veldwegen en gravelpisten. Wegen waar je zelden iemand anders tegenkomt en die je in geen enkel andere roadbook vindt.
  Bij droog weer zijn ze vrij gemakkelijk, bij nat weer wat moeilijker. In de infogids vind je moeilijke uitbreidingen en makkelijke inkortingen.

Ja, ik wil dit roadbook nu!

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.


Ja, ik wil dit roadbook nu!

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je 4×4 roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling zit het roadbook in je mailbox.
  Gedaan met wachten op de postbode! Die je roadbook pas levert nadat je eigenlijk wou vertrekken…

 2. Levenslang de laatste updates
  Jawel, elk roadbook wordt minstens 1x per jaar bijgewerkt. En jij krijgt altijd toegang tot de laatste versie. Geen gevaar voor wegen die niet meer bestaan of waar je niet meer op mag rijden met je 4×4. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of al die routes die je vindt op internet. Bij onze roadbooks geen kopzorgen.

 3. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn de roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder: minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

Wat krijg je als je dit roadbook koopt?

 • Promo: Bolletje-pijl roadbook, uitgebreide infogids en gpx-track voor maar 65 euro
 • De meest volledige bundel.
  Je krijgt een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Geef toe: dat is de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
  Je krijgt ook de gpx-track van de route. Eigenlijk onmisbaar als back-up of als je alleen rijdt.
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track wordt verwezen naar de infogids van 24 pagina’s. Daarin vind je onder meer:

  • Extra uitleg en aandachtspunten bij het roadbook, duidelijk gerangschikt per waypoint. Je krijgt ook tips over hoe je de wat moeilijkere hindernissen zoals hellingen en rivierdoorwadingen best aanpakt.
  • Krasvrije omwegen en inkortingen. Ideaal als bepaalde stukken van de route moeilijk berijdbaar zijn.
  • 2 moeilijke uitbreidingen voor wie houdt van een stevige uitdaging.
  • Leuke hotels, lekkere restaurants en zalige plekken om te picknicken.
  • Toeristische info voor alle hoogtepunten, wandeltips, mooie fotopunten en mijn favoriete plekjes.
  • Veel foto’s, als inspiratie en herkenningspunt.

→ Krijg nu de volledige bundel voor maar 65 euro

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Krijg nu de volledige bundel voor maar 65 euro

 • Alleen bolletje-pijl voor 60 euro
  Een roadbook volgens het bolletje-pijl principe.
  Opgelet: Zo mis je de krasvrije, makkelijke en moeilijke alternatieven. En alle info uit de infogids. Als je de weg kwijt raakt, is het zonder gpx-track ook moeilijk om weer op de route te geraken.

→ Koop alleen het bolletje-pijl roadbook

Dit 4×4 road book brengt je langs volgende plaatsen in de Tonnerois (Bourgogne)
Auxerre – Bailly – Saint-Bris-le-Veneux – Préhy – Nitry – Tonnerre – Chitry – Epineuil – Saint-Cyr – Chichée – Serrigny – Tanlay

Bekijk de andere 4×4 routes in dit deel van Bourgogne

Reviews

Schrijf een korte review. Of een lange :-)

Comments are closed.

€60,00 – €65,00
 • De meest volledige bundel

 • Zonder alternatieven of extra's