4×4 roadbook Auxerre – Tanlay

4×4 Roadbook in de Tonnerrois (Bourgogne)

Deze 4×4 route gaat van Auxerre via Chablis en Tonnerre naar Tanlay. Ze gaat door de uitgestrekte bossen, wijngaarden en velden van deze mooie streek in Bourgondië, de Tonnerrois.

Op het einde van deze 4×4 tocht zal je je afvragen hoe het kan dat je zo dicht bij huis uren na elkaar kan rijden zonder iemand tegen te komen.

Want dat is misschien wel het meest opmerkelijke aan dit 4×4 roadbook: de vergeten boswegen. Omdat je het gevoel hebt in het midden van nergens rond te rijden, zullen sommigen deze 4×4 rit vrij avontuurlijk vinden. Maar alle wegen zijn vlot te doen met eender welke 4×4, zeker bij goed weer.

Tussen die uitgestrekte bossen liggen de wijngaarden van Irancy en Chablis, waar vanaf de lente tot de vroege herfst altijd wel iemand aan het werk is. Tijdens de 4×4 tocht kom je ook langs enkele mooie kastelen en ingeslapen dorpjes en stadjes met eeuwenoude kerken.

Een rit van 123 kilometer langs kleine, zelden bereden wegen die je in geen enkel ander roadbook vindt.

Het vertrekpunt Auxerre ligt op minder dan 2 uur rijden van Parijs. Vanuit België ben je op 4 à 5 uur ter plekke. Vanuit Nederland doe je er iets langer over.

Daarom combineer je dit roadbook best met mijn andere roadbooks in deze streek.
De 454 kilometer van Bourgogne via de Champagne naar de Franse Ardennen houdt je minstens 4 dagen zoet.
Bekijk nu de bundel met 4 roadbooks in Champagne en Bourgogne en bespaar 40 euro!

Als je zin hebt in nog meer, bekijk dan zeker ook mijn bundel met 4 roadbooks in Bourgogne en Morvan. Goed voor nog eens 316 kilometer 4×4 plezier.
De 2 bundels samen zijn dus goed voor maar liefst 770 kilometer aaneensluitend 4×4 avontuur.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

Makkelijke of moeilijke 4×4 tocht?

Bij droog weer is de 4×4 rit vrij gemakkelijk, al zijn een aantal stukken best uitdagend. Vooral dan door de hoge begroeiing op sommige van de vergeten boswegjes. Het gevoel dat je ver weg bent van de beschaving draagt bij aan het avontuurlijke gevoel. Om maar te zwijgen van de twee keer dat je door een kleine rivier moet rijden.

Bij nat weer of na een regenperiode is de 4×4 route iets moeilijker, maar niets onoverkomelijk. Een echte 4×4 (low gear) met goede banden is dan een aanrader, net als een winch. Als je weinig 4×4 ervaring hebt, zorg dan dat je met 2 voertuigen op pad gaat.

Het volledige roadbook is in principe krasvrij, al kan het zeker in de lente of de herfst geen kwaad een snoeischaar en zaag mee te nemen om omgewaaide bomen te ruimen.

In de infogids vind je makkelijke alternatieven voor de moeilijkste stukken én leg ik uit hoe je moeilijke hellingen en de rivierdoorwadingen best aanpakt.

Voor wie een krasje meer of minder niet uitmaakt, staat in de infogids ook een van de smalste doortochten ooit. En voor de echte durvers, is er ook een kleine heavy shit uitbreiding.

Voor zowel die makkelijke als moeilijke opties moet je dus wel de versie met infogids kopen.

Hoogtepunten van deze 4×4 route

 • Auxerre
  Mooie stad met heel wat bezienswaardigheden. Ideaal om even te bezoeken de dag voor je rit.
 • Wijngaarden van Bailly, Irancy, Saint-Bris en Chablis
  De eigenlijke 4×4 rit vertrekt in de grotten van een oude steengroeve. Nu rijpen er meer dan 6 miljoen flessen van de Caves de Bailly. Meteen daarna zit je midden in de wijngaarden van Bailly, Irancy en Saint-Bris-le-Vineux. Later op de dag kom je ook door de wijngaarden van Chablis.
 • Kerken en kastelen
  Een eind buiten het dorp van Préhy staat midden in de wijngaarden een 16de eeuwse kerk. Onderweg rijd je ook langs het kasteel van Serrigny. Een absolute topper is het kasteel van Tanlay dat omgeven is door een slotgracht.
 • Grootse bossen
  Grote stukken van deze rit gaan door de uitgestrekte bossen van de Tonnerrois. Soms rijd je meer dan een uur helemaal alleen door bossen en valleien op vergeten wegjes. Waar je niemand anders tegenkomt. Overgroeid door gras maar wel krasvij.
 • Glooiende landschappen en heel wat dieren
  Tussen de bossen door rijd je met je 4×4 door het mooie, glooiende landschap van Bourgondië met uitgestrekte graan- en zonnebloemvelden.
  Ik zag tijdens deze 4×4 tocht al everzwijnen, reeën, edelherten en hazen. Als je rustig rijdt, is dit echt genieten tussen de natuur.
 • Tonnerre
  Klein stadje met de 2de grootste wasplaats (lavoir) van Frankrijk. De cirkelvorm en de gebouwen eromheen maken het geheel af. In Tonnerre zijn er ook nog andere mooie gebouwen en leuke stadszichten. Mijn favoriete fotoplekjes krijg je als je het roadbook met infogids koopt.
 • 2 rivierdoorwadingen
  Tijdens het 4×4 roadbook rijd je 2 keer door een kleine rivier. Het water is net iets dieper dan je verwacht, maar een snorkel heb je absoluut niet nodig.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Zowat 100 van de 123 kilometer gaan over grindwegen, overgroeide boswegen, kleine veldwegen en gravelpisten. Wegen waar je zelden iemand anders tegenkomt en die je in geen enkel andere roadbook vindt.
  Bij droog weer zijn ze vrij gemakkelijk, bij nat weer wat moeilijker. In de infogids vind je moeilijke uitbreidingen en makkelijke inkortingen.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.

Kenmerken roadbook 4×4 Auxerre – Tonnerre – Tanlay

 • Afstand
  123 km, waarvan waarvan 77% op grind-, veld- en zandwegen. Ook de andere wegen zijn kleine, rustige wegjes.
 • Profiel van de rit

  Profiel van het 4x4 roadbook door de Tonnerrois, van Auxerre naar Tanlay

  Profiel van het 4×4 roadbook van Auxerre naar Tanlay

 • Maximale hellingsgraad
  14,33%
 • Tijdsduur
  • 5h30 als je rijdt zonder al te veel pauzes
  • Een hele tot anderhalve dag als je de streek echt wil verkennen
 • Moeilijkheidsgraad
  • Bij droog weer goed te doen met eender welke 4×4.
  • In natte periodes is deze 4×4 rit iets moeilijker. Maar niets onoverkomelijk. Een 4×4 met low gear en aangepaste banden is dan aangeraden. Net als een winch of een tweede voertuig.
  • Krasvrij (als je voorzichtig rijdt en af en toe wat takken wegsnoeit)
 • Dit 4×4 road book brengt je langs volgende plaatsen in de Tonnerois (Bourgogne)
  Auxerre – Bailly – Saint-Bris-le-Veneux – Préhy – Nitry – Tonnerre – Chitry – Epineuil – Saint-Cyr – Chichée – Serrigny – Tanlay
 • Heb je meer tijd? Zin in meer 4×4 plezier?
  De 4×4 rit van Vézelay naar Auxerre is ideaal om de dag voordien te doen.
  Of koop ineens mijn 2 bundels met 4×4 roadbooks die in totaal goed zijn voor 770 kilometer aaneensluitend 4×4 plezier. Je krijgt nu 40 euro korting op de bundel Champagne en Bourgogne en 35 euro korting op de bundel met 4 ritten in Morvan en Bourgogne.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt het roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling zit het roadbook in je mailbox.
  Gedaan met wachten op de postbode! Die je roadbook pas levert nadat je eigenlijk wou gaan…
 2. Levenslang de laatste updates
  Jawel, wij werken onze roadbooks regelmatig bij. En jij krijgt altijd toegang tot de laatste versie. Geen gevaar voor wegen die niet meer bestaan of waar je niet meer inmag, zoals wel het geval is bij makers die halsstarrig vasthouden aan het oude idee om je eenmalig een boekje op papier te sturen.
 3. Exclusieve kortingen
  Als klant krijg je regelmatig exclusieve kortingen op roadbooks.

Wat krijg je als je dit roadbook koopt?

 • Roadbook voor maar 45 euro
  Een gedetailleerd roadbook met 239 waypoints volgens het bolletje-pijl principe. Bij elke waypoint staan gedetailleerde instructies en gps-coördinaten. Verloren rijden is quasi onmogelijk.
  → Koop nu het roadbook alleen
 • Promo: Roadbook, uitgebreide infogids en gpx-track voor slechts 50 euro
  Je kan nu tijdelijk voor maar 5 euro meer dan het roadbook de exclusieve bundel kopen die bestaat uit het roadbook, de gpx-track en een uitgebreide infogids van 24 pagina’s.
  Dankzij de gpx-track kan je de route op eender welke gps volgen. Zelf vind ik dat minder leuk dan het papieren roadbook, maar zo’n track is wel handig als back-up.
  In de infogids vind je onder meer:

  • Extra uitleg en aandachtspunten bij het roadbook, duidelijk gerangschikt per waypoint. Je krijgt ook tips over hoe je de wat moeilijkere hindernissen zoals hellingen en rivierdoorwadingen best aanpakt.
  • Krasvrije omwegen en inkortingen. Ideaal als bepaalde stukken van de route moeilijk berijdbaar zijn.
  • 2 moeilijke uitbreidingen voor wie het graag echt moeilijk heeft.
  • Leuke hotels, lekkere restaurants en zalige plekken om te picknicken.
  • Toeristische info voor alle hoogtepunten, wandeltips, mooie fotopunten en mijn favoriete plekjes.
  • Veel foto’s, als inspiratie en herkenningspunt.

→ Koop nu de volledige bundel met gratis infogids voor maar 50 euro

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Koop nu de volledige bundel met gratis infogids voor maar 50 euro

Bekijk de andere 4×4 routes in dit deel van Bourgogne

P.S. Boek nu je hotel om ten volle te genieten van dit 4×4 roadbook

Reviews

You must log in to submit a review.

Comments are closed.

€45,00 – €50,00
 • Roadbook, gpx-track en gratis infogids. Promoprijs!

Krijg nu dit roadbook