4×4 roadbook Auxerre – Tanlay

4×4 Roadbook in de Tonnerrois (Bourgogne)

Deze 4×4 route van 123 kilometer gaat door de uitgestrekte bossen, wijngaarden en velden van deze mooie streek in Bourgondië, de Tonnerrois. Op het einde van deze 4×4 tocht zal je je afvragen hoe het kan dat je zo dicht bij huis uren na elkaar kan rijden zonder iemand tegen te komen.

Want dat is misschien wel het meest opmerkelijke aan dit 4×4 roadbook: de vergeten boswegen. Omdat je het gevoel hebt in het midden van nergens rond te rijden, voelt deze 4×4 rit vrij avontuurlijk. Maar alle wegen zijn vlot te doen met eender welke 4×4, zeker bij goed weer.

Tussen die uitgestrekte bossen liggen de wijngaarden van Irancy en Chablis, waar vanaf de lente tot de vroege herfst altijd wel iemand aan het werk is. Tijdens de 4×4 tocht kom je ook langs enkele mooie kastelen en ingeslapen dorpjes en stadjes met eeuwenoude kerken.

Het vertrekpunt Auxerre ligt op minder dan 2 uur rijden van Parijs. Vanuit België ben je op 4 à 5 uur ter plekke. Vanuit Nederland doe je er iets langer over.

Zin in meer 4×4 fun?
Deze rit zit ook in onze populaire vakantiebundel Champagne-Bourgogne. De 454 kilometer van Bourgogne via de Champagne naar de Franse Ardennen houdt je minstens 4 dagen zoet.
Bekijk nu de bundel met 4 roadbooks in Champagne en Bourgogne en bespaar 60 euro!

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.


→ Koop dit roadbook voor maar €65

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Moeilijkheidsgraad van dit 4×4 roadbook?

 • Droog weer
  Vrij gemakkelijk te doen met elke 4×4, al zijn een aantal stukken best uitdagend. Vooral dan door de hoge begroeiing op sommige van de vergeten boswegjes. Op twee punten gaat de standaardroute door een kleine rivier. Zie je een rivieroversteek niet zitten, dan kan je die overslaan. In de infogids voorzien we een alternatief.
 • Nat weer
  Enkele stukjes zijn bij nat weer iets lastiger. Vooral dan de stukken in de bossen: goede all-terrain banden zijn dan aangeraden. Heb je weinig 4×4 ervaring, ga dan met 2 op pad. Sowieso vind je voor de lastige stukken makkelijke alternatieven in de infogids.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is niet 100% krasvrij, maar niks wat je niet met een takkenschaar kan oplossen. Voor de stukken waar je krassen kan oplopen, vind je in de infogids een krasvrij alternatief. Voor wie een krasje meer of minder niet uitmaakt, staat in de infogids ook een van de smalste doortochten ooit.
 • Mag het wat het straffer?
  Dan hebben we goed nieuws. Want voor de echte durvers, staat er ook een kleine heavy shit uitbreiding in de infogids.

Kortom: dankzij de alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke 4×4-rijder. Van rustige genieter tot avonturier.

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Koop dit roadbook voor maar €65

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoogtepunten van deze 4×4 route

 • Auxerre
  Mooie stad met heel wat bezienswaardigheden. Ideaal om even te bezoeken de dag voor je rit.
 • Wijngaarden van Bailly, Irancy, Saint-Bris en Chablis
  De eigenlijke 4×4 rit vertrekt in de grotten van een oude steengroeve. Nu rijpen er meer dan 6 miljoen flessen van de Caves de Bailly. Meteen daarna zit je midden in de wijngaarden.
 • Kerken en kastelen
  Een eind buiten het dorp van Préhy staat midden in de wijngaarden een 16de eeuwse kerk. Onderweg rijd je ook langs het kasteel van Serrigny. Een absolute topper is het kasteel van Tanlay dat omgeven is door een slotgracht.
 • Grootse bossen
  Grote stukken van deze rit gaan door de uitgestrekte bossen van de Tonnerrois. Soms rijd je meer dan een uur helemaal alleen door bossen en valleien op vergeten wegjes. Waar je niemand anders tegenkomt. Overgroeid door gras maar wel krasvij.
 • Glooiende landschappen en heel wat dieren
  Tussen de bossen door rijd je met je 4×4 door het mooie, glooiende landschap van Bourgondië met uitgestrekte graan- en zonnebloemvelden. Ik zag tijdens deze 4×4 tocht al everzwijnen, reeën, edelherten en hazen. Als je rustig rijdt, is dit echt genieten tussen de natuur.
 • Tonnerre
  Klein stadje met de 2de grootste wasplaats (lavoir) van Frankrijk. De cirkelvorm en de gebouwen eromheen maken het geheel af. In Tonnerre zijn er ook nog andere mooie gebouwen en leuke stadszichten. Mijn favoriete fotoplekjes krijg je als je het roadbook met infogids koopt.
 • 2 rivierdoorwadingen
  Tijdens het 4×4 roadbook rijd je 2 keer door een kleine rivier. Het water is net iets dieper dan je verwacht, maar een snorkel heb je absoluut niet nodig.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Zowat 100 van de 123 kilometer gaan over grindwegen, overgroeide boswegen, kleine veldwegen en gravelpisten. Wegen waar je zelden iemand anders tegenkomt en die je in geen enkel andere roadbook vindt.
  Bij droog weer zijn ze vrij gemakkelijk, bij nat weer wat moeilijker. In de infogids vind je moeilijke uitbreidingen en makkelijke inkortingen.

→ Koop dit roadbook voor maar €65

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.


→ Koop dit roadbook voor maar €65

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Wat krijg je concreet bij aankoop van dit 4×4 roadbook?

 • Bolletje-pijl roadbook
  Een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Voor velen de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
 • Verrijkte gpx-track
  Zo volg je de route op eender welke goede gps of navigatieapp. Onmisbaar als back-up of als je alleen rijdt.
 • Uitgebreide infogids
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track verwijzen we naar de uitgebreide infogids. Daarin vind je onder meer:

  • Offroad tips & tricks over hoe je wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije, gemakkelijke en ook moeilijke alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken moeilijk berijdbaar zijn. Of als je net dat beetje meer wil.
  • Leuke hotels, b&b’s, kampeerplekken en lekkere restaurants.
  • Toeristische info, wandeltips, mooie fotopunten en onze favoriete plekjes onderweg.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling krijg je je roadbook, inclusief infogids en gpx-track. Hou je mailbox in de gaten!

 2. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn onze roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder. Minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

 3. Met een 4×4 toegangspas heb je altijd de meest recente versie 
  Onze roadbooks worden regelmatig bijgewerkt. Met onze 4×4 toegangspassen krijg je altijd toegang tot de laatste versie. Zo heb je minder kans op onderbroken wegen, verbodsborden en andere obstakels. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of de routes die je gratis vindt op internet.
  Belangrijkste voordeel van onze toegangspassen? Je krijgt voor 1 voordelig bedrag al onze roadbooks. En een dikke vette korting op de roadbooks van of in samenwerking met onze partners.
  → Bekijk onze toegangspassen

→ Koop dit roadbook voor maar €65

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Bekijk de andere 4×4 routes in dit deel van Bourgogne

Dit 4×4 road book brengt je langs volgende plaatsen in de Tonnerois (Bourgogne)
Auxerre – Bailly – Saint-Bris-le-Veneux – Préhy – Nitry – Tonnerre – Chitry – Epineuil – Saint-Cyr – Chichée – Serrigny – Tanlay

Reviews

 • Spannend op het eind

  Het roadbook was perfect. Alles stond prima aangegeven. Het was even zoeken naar het beginpunt maar daarna leidde de route ons zonder problemen van a naar b.
  Op gegeven moment moesten we echter linksaf een redelijke steile helling naar beneden en omdat het regenachtig was, was het redelijk glad maar met een 4×4 met sper en low gear allemaal goed te doen. Tot het moment dat we beneden waren en een gigantische omgevallen boom ons de weg versperde.
  We konden niet anders dan terug maar omhoog over de inmiddels spekgladde modder en deels spekgladde gras heeft ons wel spannende momenten opgeleverd. Uiteindelijk na meerdere pogingen (waarbij wij ons als bijna genoodzaakt voelden een boer te bellen om ons met een tractor eruit te halen) en met vol gas kwamen we boven. Gelukkig want in de verre omgeving geen kip (en ook geen boer) te bekennen…De volgende dag bleek dat een van de banden het niet had overleefd. Aangezien het een gaatje op de wang betrof was repareren geen optie en zijn we op het reservewiel (gelukkig geen thuiskomertje) naar Nederland teruggereden.
  Ik vind het uiteraard zeer vreemd dat een openbare (offroad) weg zonder enige aankondiging zomaar gebarricadeerd kan/mag zijn.
  Met een “normale” 4×4 was je behoorlijk in de spreekwoordelijke aap gelogeerd…
  Maar wel weer een leuke anekdote voor een tijdens een borrel…

  Jan Willem

  • Hey Jan Willem We hebben intussen nieuws gekregen van een andere klant dat hij de dikke boom met zijn kettingzaag uit de weg heeft geruimd. Onvoorziene obstakels zorgen soms wel voor wat extra spanning tijdens een 4×4 tocht.

 • Schrijf een korte review. Of een lange :-)

  Comments are closed.

  €65,00