4×4 roadbook Tanlay – Les Riceys – Bar-sur-Seine

4×4 roadbook tussen Bourgogne en de Côte des Bar

Een 4×4 route van 99 kilometer waarvan zo’n 70 kilometer op kleine zand-, grind, veld- en boswegen.

Dit is een afwisselende 4×4 rit door een minder bekende, maar daarom niet minder mooie streek van Frankrijk. In het glooiende landschap van de departementen Yonne en Aube rijd je door grootse bossen, uitgestrekte wijngaarden en velden.

De modderige boswegen wisselen af met verlaten veldwegen en schitterende gravel- en grindwegen door de wijngaarden van de Côte des Bar, dat deel uitmaakt van de Champagne.

De 4×4 tocht brengt je ook door enkele mooie dorpen zoals Les Riceys (stop er zeker om champagne te proeven en te kopen) en Bar-sur-Seine. De kastelen van Tanlay en Ancy-le-Franc zijn ook een stop waard.

Het vertrekpunt Tanlay ligt op minder dan 2 uur rijden van Reims. Vanuit België ben je vanuit eender welke locatie op 4 à 5 uur in Tanlay. Vanuit Nederland doe je er iets langer over.

Zin om dit roadbook te combineren met andere ritten in deze streek?
De 454 kilometer van Bourgogne via de Champagne naar de Franse Ardennen houdt je minstens 4 dagen zoet.
Bekijk nu de vakantiebundel met 4 roadbooks in Champagne en Bourgogne en bespaar 60 euro!

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.


→ Koop dit roadbook voor maar €60

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Moeilijkheidsgraad van dit 4×4 roadbook?

 • Droog weer
  Te doen met elke 4×4. Sommige stukken zijn best uitdagend, vooral door de diepe voren in de bossen en de begroeiing op de kleine boswegen. Maar omdat je bij droog weer een perfect zicht hebt op wat je doet, is dit geen enkel probleem. Voor alle echt lastige stukken zitten er makkelijke alternatieven in de infogids.
 • Nat weer
  Enkele stukjes zijn bij nat weer een pak lastiger. Vooral dan de stukken in de bossen: goede all-terrain banden zijn dan aangeraden. Sowieso vind je voor de lastige stukken makkelijke alternatieven in de infogids.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is niet 100% krasvrij, maar niks wat je niet met een takkenschaar kan oplossen. Voor de stukken waar je krassen kan oplopen, vind je in de infogids een krasvrij alternatief.

Kortom: dankzij de alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke 4×4-rijder. Van rustige genieter tot avonturier.

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Koop dit roadbook voor maar €60

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoogtepunten van deze 4×4 rit

 • Kastelen uit de Renaissance
  Het kasteel van Tanlay is omgeven door een slotgracht die voor prachtige weerspiegelingen zorgt. Minstens even mooi is het kasteel van Ancy-le-Franc. Ook in Maulnes komt het 4×4 roadbook langs een kasteel.
 • Uitgestrekte bossen
  Tijdens het 4×4 rijden duik je regelmatig de bossen van Yonne en de Aube in. De route gaat dan langs piepkleine, vergeten wegen waarop je bijna niemand tegenkomt. Let bij regenweer wel op, want soms zijn de modderplassen en voren erg diep.
 • Vergezichten tussen de velden
  Tussen de bossen door rijd je met je 4×4 door het mooie, glooiende landschap van Bourgondië met uitgestrekte graan- en zonnebloemvelden. Onderweg zijn er enkele mooie vergezichten. Ik zag tijdens deze 4×4 tocht al everzwijnen, reeën en hazen.
 • Wijngaarden van de Champagne
  De 4×4 rit eindigt in de de Côte des Bar, waar ontzettend lekkere champagnes worden gemaakt. Je rijdt dwars door de wijngaarden van de Champagne. Je komt ook in het typische champagnedorp Les Riceys.
 • 1 rivierdoorwading
  Onderweg is er een kleine rivierdoorwading. Niets spectaculair, maar toch altijd fijn.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Zowat 70 van de 99 kilometer gaan over grindwegen, boswegen, kleine veldwegen en gravelpistes. Wegen die je in geen enkel andere roadbook vindt.
  Bij droog weer zijn ze vrij gemakkelijk, bij nat weer wat moeilijker. In de infogids vind je makkelijke inkortingen.

→ Koop dit roadbook voor maar €60

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.


→ Koop dit roadbook voor maar €60

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Wat krijg je concreet bij aankoop van dit 4×4 roadbook?

 • Bolletje-pijl roadbook
  Een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Voor velen de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
 • Verrijkte gpx-track
  Zo volg je de route op eender welke goede gps of navigatieapp. Onmisbaar als back-up of als je alleen rijdt.
 • Uitgebreide infogids
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track verwijzen we naar de uitgebreide infogids. Daarin vind je onder meer:

  • Offroad tips & tricks over hoe je wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije, gemakkelijke en ook moeilijke alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken moeilijk berijdbaar zijn. Of als je net dat beetje meer wil.
  • Leuke hotels, b&b’s, kampeerplekken en lekkere restaurants.
  • Toeristische info, wandeltips, mooie fotopunten en onze favoriete plekjes onderweg.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling krijg je je roadbook, inclusief infogids en gpx-track. Hou je mailbox in de gaten!

 2. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn onze roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder. Minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

 3. Met een 4×4 toegangspas heb je altijd de meest recente versie 
  Onze roadbooks worden regelmatig bijgewerkt. Met onze 4×4 toegangspassen krijg je altijd toegang tot de laatste versie. Zo heb je minder kans op onderbroken wegen, verbodsborden en andere obstakels. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of de routes die je gratis vindt op internet.
  Belangrijkste voordeel van onze toegangspassen? Je krijgt voor 1 voordelig bedrag al onze roadbooks. En een dikke vette korting op de roadbooks van of in samenwerking met onze partners.
  → Bekijk onze toegangspassen

→ Koop dit roadbook voor maar €60

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Bekijk de andere 4×4 routes in Aube en Haute-Marne

Dit 4×4 road book brengt je langs volgende plaatsen in Yonne en Aube
Tanlay – Ancy-le-Libre – Ancy-le-Franc – Gland – Cruzy-le-Chatel – Maulnes – Arthonnay – Channes – Molesme – Les Riceys – Balnot-sur-Laignes – Polisy – Polisot – Celles-sur-Ources – Neuville-sur-Seine – Bar-sur-Seine

Schrijf een korte review. Of een lange :-)

€60,00