4x4 vakantie in Morvan en Bourgogne (Frankrijk)

4×4 vakantie in Morvan en Noord-Bourgogne

Bundel van 4 4×4 roadbooks in Noord-Bourgogne

Tussen Parijs en het hart van Bourgondië ligt het departement Yonne. Dit noordelijke deel van Bourgogne is een zeer mooie, dun bevolkte regio met heuvels en kleine bergen. Hier kan je nog echt genieten van de natuur. Deze 4×4 vakantie in Morvan is ideaal om even tot rust te komen.

De 4×4 route van 316 kilometer brengt je door uitgestrekte velden, oeroude bossen, mooie wijngaarden en rivieren. Bijna volledig over afgelegen en rustige veld- en boswegen. Onderweg kom je mooie kastelen, oude steden en fotogenieke kerkjes tegen.

Het vertrekpunt ligt op amper 1 uur rijden van Parijs. Vanuit België en Nederland ben je er in 4 à 5 uur. Het eindpunt ligt iets verder.

Deze bundel bestaat uit 4 aaneensluitende roadbooks in Yonne en de Morvan. Voor de volledige bundel betaal je maar €160. Als je de roadbooks van deze bundel afzonderlijk aankoopt, kost je dat 220 euro. Je bespaart dus 60 euro. Mis dit voordeel niet.

Dankzij onze uitgebreide infogids wordt je 4×4 vakantie in Noord-Bourgogne helemaal compleet. Want daarin staan krasvrije en makkelijke alternatieven voor de moeilijkste stukken, toeristische tips en moeilijke uitbreidingen voor de liefhebbers

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.


→ Koop deze vakantiebundel voor maar €160

Welke 4×4 ritten zitten er in deze bundel?

 • Courtenay – Saint-Florentin
  Vanaf Courtenay (op amper 1 uur rijden van Parijs) rijd je langs mooie, afgelegen wegen door velden en bossen waar je vaak helemaal alleen bent. ’s Avonds sta je in Saint-Florentin, vlakbij Chablis.
 • Saint-Florentin – Chablis – Noyers
  Een heerlijk dagje 4×4 rijden langs vergeten landwegen, uitgesleten boswegen en zalige pistes door het glooiende landschap van Bourgondië. Je rijdt door immense bossen en uitgestrekte wijngaarden. De rit eindigt in Noyers-sur-Serein, een ommuurd stadje dat nog veel van zijn middeleeuwse charme bewaard heeft.
 • Noyers – Vézelay
  Vanaf Noyers duiken we meteen de bossen van Morvan in. Sommige stukken zijn best uitdagend, maar gelukkig vind je gemakkelijke alternatieven in de infogids. Het oversteken van de rivieren is best spannend, maar altijd zonder enig gevaar. Tussen al dat natuurgeweld stoppen we ook aan enkele oude kastelen en kerken. De rit eindigt vlakbij Vézelay.
 • Vézelay – Auxerre
  Tussen Vézelay en Auxerre rijden we via een heuvelachtige streek door weidse velden, oeroude bossen en mooie wijngaarden. Onderweg kom je langs romaanse kerken, mooie kastelen en pittoreske dorpen. De rit eindigt in een grot in de omgeving van Auxerre. Jawel, dat lees je goed: je rijdt in een grot.

→ Krijg deze bundel voor maar €160

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoeveel tijd heb je nodig voor deze 4×4 vakantie in Morvan?

Als je rijdt zonder al te veel te stoppen, kan je deze 4×4 tocht rijden in 3 dagen.

Als je onderweg wil genieten van de landschappen, mooie vergezichten, middeleeuwse dorpen en de prachtige kerken en kastelen, doe je er uiteraard langer over. Dan kan je hier gerust een 4×4 vakantie van 5 dagen tot 1 week van maken.

En uiteraard verplicht niemand je om deze 316 kilometer in 1 keer te doen. Je kan op elk moment je rit onderbreken en later vanaf die plek verder zetten.

Deze tocht kan als lang weekend van 4 dagen. Bijvoorbeeld door op vrijdagavond te vertrekken en te rijden tot in de buurt van Parijs of het vertrekpunt Courtenay. En dan op dinsdag na het laatste roadbook een avondlijke rit terug naar huis.

Moeilijkheidsgraad van deze 4×4 vakantie?

 • Droog weer
  Vrij gemakkelijk met elke 4×4 met voldoende bodemvrijheid. Enkele stukjes zijn iets lastiger, maar daarvoor vind je makkelijke alternatieven in de infogids.
  Daarom zijn onze 4×4 roadbooks geschikt voor zowel rustige als meer avontuurlijke 4×4-rijders.
 • Nat weer
  In natte periodes zitten er in deze route een paar moeilijkere stukken. Minder ervaren rijders of 4×4-voertuigen zonder aangepaste banden rijden zich dan wel eens vast. Als je alleen op pad gaat, is een winch een aanrader. Of zorg ervoor dat je met 2 jeeps onderweg bent.
  Gelukkig vind je in de infogids voor alle lastigere stukken, makkelijke alternatieven.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is niet volledig krasvrij. Voor die paar stukken waar je krassen kan oplopen, vind je in de infogids een krasvrij alternatief.
 • Moeilijke alternatieven en uitbreidingen
  Als je de standaardritten wat te saai vindt, hebben voor de meer avontuurlijke 4×4 rijders ook enkele pittige extra stukjes in de infogids.

Kortom: dankzij de alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke 4×4-rijder. Van rustige genieter tot avonturier.

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Koop deze bundel voor maar €160

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

→ Koop deze bundel voor maar €160

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoogtepunten van je 4×4 vakantie in Morvan

 • Idyllische steden en dorpen
  In dit deel van Bourgogne en de Morvan liggen her en der verspreid charmante dorpjes en kleine steden. Vaak hebben ze hun oude karakter goed bewaard, zoals het nog steeds erg middeleeuws aandoende Noyers.  In Villeneuve-sur-Yonne vind je nog 2 indrukwekkende stadspoorten. In de kleinere dorpen komen we langs tal van oude publieke wasplaatsen, die vaak erg fotogeniek zijn.
 • Indrukwekkende bossen
  De bossen en wouden in deze regio zijn zeer uitgestrekt. Jij rijdt door deze oerbossen via kleine, vaak diep uitgesleten boswegen. Met wat geluk kom je onderweg herten, everzwijnen en fazanten tegen.
 • Romaanse en gotische kerken
  Mooie gotische kerken met veel beeldhouwwerk vind je in onder meer Saint-Florentin, Saint-Père en Vézelay. Soberder zijn de romaanse kerken van Asquins en Sacy. Speciaal is de gesplitste kerk van Avrolles.
 • Heuvelige landschappen met velden en wijngaarden
  Tussen de bossen liggen uitgestrekte velden en enkele van de meest bekende wijngaarden van Bourgogne, zoals die van Chablis en Irancy. Vanaf de vele heuvels die we beklimmen, heb je regelmatig mooie vergezichten op het glooiende landschap. Met daartussen af en toe een oude boerderij, charmant dorpje of rotsboog…
 • Mooie kastelen
  Het dak vol geometrische patronen van het kasteel van Jouancy zie je op een zonnige dag van ver schitteren. Het kasteel van Domecy-sur-le-Vault is ook een stop waard.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Je rijdt tijdens je 4×4 vakantie op afgelegen zand-, veld- en boswegen die je in geen enkel ander roadbook vindt. Soms hevig kronkelend, soms kaarsrecht. Soms vlot berijdbaar, soms best uitdagend.

→ Koop deze bundel voor maar €160

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Wat krijg je concreet bij aankoop van deze 4×4 rittenbundel?

 • Bolletje-pijl roadbooks
  Een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Geef toe: dat is de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
 • Verrijkte gpx-tracks
  Zo volg je de route op eender welke goede gps of navigatieapp. Onmisbaar als back-up of als je alleen rijdt.
 • Uitgebreide infogidsen
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track verwijzen we naar de uitgebreide infogids. Daarin vind je onder meer:

  • Offroad tips & tricks over hoe je de wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije en gemakkelijke alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken moeilijk berijdbaar zijn.
  • Moeilijke alternatieven en uitbreidingen, voor de meer avontuurlijke 4×4 rijders.
  • Leuke hotels, b&b’s, kampeerplekken en lekkere restaurants.
  • Toeristische info, wandeltips, mooie fotopunten en onze favoriete plekjes onderweg.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbooks meteen
  Binnen de minuut na je bestelling krijg je je roadbooks, inclusief infogidsen en gpx-tracks. Hou je mailbox in de gaten!

 2. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn onze roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder. Minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

 3. Met een 4×4 toegangspas heb je altijd de meest recente versie 
  Onze roadbooks worden regelmatig bijgewerkt. Met onze 4×4 toegangspassen krijg je altijd toegang tot de laatste versie. Zo heb je minder kans op onderbroken wegen, verbodsborden en andere obstakels. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of de routes die je gratis vindt op internet.
  Belangrijkste voordeel van onze toegangspassen? Je krijgt voor 1 voordelig bedrag al onze roadbooks.
  En een dikke vette korting op de roadbooks van of in samenwerking met onze partners.
  → Bekijk onze toegangspassen

→ Koop deze bundel voor maar €160

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Ontdek onze andere 4×4 vakantiebundels

Reviews

 • 4x4 in de Morvan

  We hebben deze mini vakantie gereden in juli 2022. Heerlijk weer en al heel lang niet geregend dus qua uitdagingen niet super heftig. Echter als het een lange tijd heeft geregend is zeker dag 3 een heftige dag.

  Dag 1 en 2 hebben afwisselende stukken tussen de uitgestrekte landerijen en door het bos. In juli betekent dit ook dat in de wanneer de route de bomen induikt tussen de landerijen, dus meer bosstroken deze wel heel dichtbij komen en je veel moet knippen om je auto niet te beschadigen met krassen. Het “gewone” bos is wel gewoon open. En deze streek is zeer dun bevolkt dus je komt bijna geen mensen tegen alleen in de wat grotere dorpen zoals Chablis.

  Dag 3 is echt een mooie uitdagende dag. Wij waren al wat ingewerkt met elkaar door de eerste 2 dagen. Ook alle “moeilijke” opties genomen. En met heel veel plezier veel ge-4×4-d in de Morvan.

  Klein puntje van aandacht. De water doorwading is afgesloten met een hek. Wij zijn omgereden en hebben hem alsnog gedaan. Echter kregen hier wel commentaar van, van een lokale bewoner. Dus ik zou deze de volgende keer links laten liggen.

  Dag 4 leek weer een beetje op dag 1 en 2 en was een mooie afsluiter.

  Wij sliepen op camping Les Ceriselles in Vincelles vlak bij het eindpunt van de tocht van dag 4. De heenreis naar het beginpunt was steeds tussen de 30 en 50 minuten en voor ons prima te doen.

  Dus een dikke aanrader!

 • Fantastische vakantie gehad

  Wij hebben deze routes gereden in juli 2018.
  Het overgrote deel van de route was geen probleem en een lust voor het oog. De oude dorpjes, kerken, landerijen, bossen, alles bij elkaar maakt het een dramatische fantastische ervaring. Sommige paden waren echt heel dicht begroeid, zeker niet kras vrij. Gelukkig losten de krasvrije alternatieven uit de infogids dat op.

 • Family time in de Morvan

  Wij hebben deze route in de Mei-vakantie gereden met ons gezin van 3 kids. Een schitterende route met mooie plekjes om te stoppen en rond te lopen of even lekker te lunchen.

  Ook is wild kamperen tijdens deze route een goede optie als je hiervan houdt. Het gebied is schitterend van wijnvelden tot bossen. De verlaten boerderij is super vet om doorheen te lopen en eventueel te kamperen. Ook bij de wasplaats woont een oude man en is eigenaar van een leegstaand oud huis aan het meertje waar vroeger zijn vader woonde. Dus mocht je bij de wasplaats staan en je zou daar willen kamperen loop naar huis nr 14 en bel even aan. Deze man vind het geweldig om bezoek te krijgen en misschien biedt hij net als bij ons zijn leegstaande huis aan om bij te mogen kamperen. De man is overigens eigenaar van een groot deel van de vallei dus kan zijn dat hij ook een stukje land aan bied om te auto te plaatsen.

  Wij hebben de route kunnen rijden tijdens de droogte en was zeer goed te doen. Hier en daar een boom in de weg maar voor de kinderen een leuke uitdaging af en toe een boompje te zagen. Sommige stukken waren al even niet gereden dus ook super leuk om te voelen alsof je ergens rijdt waar al iemand een tijdje niet is geweest.

  Reis je met kinderen is het een route die je in de langzame optie moet doen. Reis je met je partner of alleen kan je iets sneller vertrekken waardoor ik 1 roadbook per dag zou doen. Je tijd nemen en genieten van het uitzicht het is een schitterende route in een schitterend gebied.

 • Schrijf een korte review. Of een lange :-)

  Comments are closed.

  €160,00