4x4 vakantie in Morvan en Bourgogne (Frankrijk)

4×4 vakantie in Morvan en Noord-Bourgogne

Bundel van 4 4×4 roadbooks in Noord-Bourgogne

Tussen Parijs en het hart van Bourgondië ligt het departement Yonne. Dit noordelijke deel van Bourgogne is een zeer mooie, dun bevolkte regio met heuvels en kleine bergen. Hier kan je nog echt genieten van de natuur. Zelf vind ik een 4×4 vakantie in Morvan ideaal om even tot rust te komen. En dit alles op amper 4 tot 6 uur rijden vanuit België of Nederland.

Ik heb er een 4×4 route van 316 kilometer uitgestippeld langs en door uitgestrekte velden, oeroude bossen, mooie wijngaarden en rivieren. Bijna volledig over afgelegen en rustige veld- en boswegen. Ideaal voor een 4×4 vakantie van enkele dagen. Onderweg kom je mooie kastelen, oude steden en fotogenieke kerkjes tegen.

Je kan deze roadbooks doen als 4 afzonderlijke 4×4 ritten. Maar door de afstand met België en Nederland, zou ik er toch minstens een lang weekend of midweek van maken.

Deze bundel bestaat uit mijn 4 aaneensluitende roadbooks in Yonne en de Morvan. Het is de langste aaneensluitende 4×4 rit door deze mooie regio in Frankrijk.
Voor de volledige bundel betaal je nu maar €160 in plaats van de normale 220 euro. Je bespaart dus 60 euro. Mis deze promotie niet.

Tip: Koop de versie met de infogids. In die infogids staan niet alleen toeristische tips, maar ook gemakkelijkere en moeilijkere alternatieven.

Welke 4×4 ritten zitten er in deze bundel?

 • Courtenay – Saint-Florentin
  Vanaf Courtenay (op amper 1 uur rijden van Parijs) rijd je langs mooie, afgelegen wegen door velden en bossen waar je vaak helemaal alleen bent. ’s Avonds sta je in Saint-Florentin, vlakbij Chablis.
 • Saint-Florentin – Chablis – Noyers
  Een heerlijk dagje 4×4 rijden langs vergeten landwegen, uitgesleten boswegen en zalige pistes door het glooiende landschap van Bourgondië. Je rijdt door immense bossen en uitgestrekte wijngaarden. De rit eindigt in Noyers-sur-Serein, een ommuurd stadje dat nog veel van zijn middeleeuwse charme bewaard heeft.
 • Noyers – Vézelay
  Vanaf Noyers duiken we meteen de bossen van Morvan in. Sommige stukken zijn best uitdagend, maar gelukkig vind je gemakkelijke alternatieven in de infogids. Het oversteken van de rivieren is best spannend, maar altijd zonder enig gevaar. Tussen al dat natuurgeweld stoppen we ook aan enkele oude kastelen en kerken. De rit eindigt vlakbij Vézelay.
 • Vézelay – Auxerre
  Tussen Vézelay en Auxerre rijden we via een heuvelachtige streek door weidse velden, oeroude bossen en mooie wijngaarden. Onderweg kom je langs romaanse kerken, mooie kastelen en pittoreske dorpen. De rit eindigt in een grot in de omgeving van Auxerre. Jawel, dat lees je goed: je rijdt in een grot.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

Hoeveel tijd heb je nodig voor deze 4×4 vakantie in Morvan?

Dat hangt van jou af.

Als je rijdt zonder al te veel te stoppen kan je deze 4×4 tocht afhaspelen in 3 dagen.

Als je onderweg regelmatig stopt om te genieten van de landschappen, mooie vergezichten, middeleeuwse dorpen en de prachtige kerken en kastelen, doe je er uiteraard langer over. Dan kan je hier gerust een 4×4 vakantie van 5 dagen tot 1 week van maken.

En uiteraard verplicht niemand je om deze 316 kilometer in 1 keer te doen. Je kan op elk moment je rit onderbreken en later vanaf die plek verder zetten.

Het vertrekpunt ligt op amper 1 uur rijden van Parijs. Vanuit België ben je er in 4 à 5 uur. Het eindpunt ligt iets verder.

Zelf doe ik deze tocht als een lang weekend van 4 dagen. Bijvoorbeeld op vrijdagavond vertrekken en rijden tot in de buurt van Parijs of het vertrekpunt Courtenay. En dan op dinsdag na het laatste 4×4 roadbook een avondlijke rit terug naar huis.

Moeilijkheidsgraad van deze 4×4 route?

Bij droog weer is de 4×4 rit vrij gemakkelijk. En te doen met elke 4×4 wagen met voldoende bodemvrijheid. Sommige stukken zijn ietwat uitdagend, maar altijd veilig.

Bij nat weer of na een periode van langdurige regen, worden sommige stukken heel wat moeilijker. Een echte 4×4 met low gear en aangepaste banden zijn dan aangeraden. Als je alleen op pad gaat, is een winch een aanrader. Of zorg ervoor dat je met 2 jeeps onderweg bent. Dat maakt het meteen ook een pak gezelliger.

Als je de bundel met infogids koopt, krijg je krasvrije en makkelijke alternatieven én enkele heavy shit uitbreidingen. Daardoor is deze 4×4 vakantie geschikt voor zowel ervaren als minder ervaren 4×4 rijders. En beleeft zowel de rustige als meer avontuurlijk ingestelde 4×4 fanaat er plezier aan.

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.

Hoogtepunten van je 4×4 vakantie in Morvan

 • Idyllische steden en dorpen
  In dit deel van Bourgogne en de Morvan liggen her en der verspreid charmante dorpjes en kleine steden. Vaak hebben ze hun oude karakter goed bewaard, zoals het nog steeds erg middeleeuws aandoende Noyers.  In Villeneuve-sur-Yonne vind je nog 2 indrukwekkende stadspoorten. In de kleinere dorpen komen we langs tal van oude publieke wasplaatsen, die vaak erg fotogeniek zijn.
 • Indrukwekkende bossen
  De bossen en wouden in deze regio zijn zeer uitgestrekt. Jij rijdt door deze oerbossen via kleine, vaak diep uitgesleten boswegen. Met wat geluk kom je onderweg herten, everzwijnen en fazanten tegen. Tenzij je als een gek door die bossen knalt, maar ik hoop dat je niet zo’n 4×4 rijder bent.
 • Romaanse en gotische kerken
  Mooie gotische kerken met veel beeldhouwwerk vind je in onder meer Saint-Florentin, Saint-Père en Vézelay. Soberder zijn de romaanse kerken van Asquins en Sacy. Speciaal is de gesplitste kerk van Avrolles.
 • Heuvelige landschappen met velden en wijngaarden
  Tussen de bossen liggen uitgestrekte velden en enkele van de meest bekende wijngaarden van Bourgogne, zoals die van Chablis en Irancy. Vanaf de vele heuvels die we beklimmen, heb je regelmatig mooie vergezichten op het glooiende landschap. Met daartussen af en toe een oude boerderij of een charmant dorpje. Of een rotsboog…
 • Mooie kastelen
  Het dak vol geometrische patronen van het kasteel van Jouancy zie je op een zonnige dag van ver schitteren. Het kasteel van Domecy-sur-le-Vault is ook een stop waard.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Je rijdt tijdens je 4×4 vakantie op afgelegen zand-, veld- en boswegen die je in geen enkel ander roadbook vindt. Soms hevig kronkelend, soms kaarsrecht. Soms vlot berijdbaar, soms best uitdagend.
  Als je de bundel met infogids koopt, krijg je krasvrije en makkelijke alternatieven én enkele heavy shit uitbreidingen.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je 4×4 roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling zit het roadbook in je mailbox.
  Gedaan met wachten op de postbode! Die je roadbook pas levert nadat je eigenlijk wou vertrekken…

 2. Levenslang de laatste updates
  Jawel, elk roadbook wordt minstens 1x per jaar bijgewerkt. En jij krijgt altijd toegang tot de laatste versie. Geen gevaar voor wegen die niet meer bestaan of waar je niet meer op mag rijden met je 4×4. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of al die routes die je vindt op internet. Bij onze roadbooks geen kopzorgen.

 3. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn de roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder: minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

Wat krijg je als je deze bundel koopt?

 • Promo: Roadbooks, uitgebreide infogidsen en gpx-tracks voor slechts €160 (in plaats van 220 euro)
  Je kan nu tijdelijk voor slechts 5 euro meer dan alleen de roadbooks de exclusieve bundel kopen die bestaat uit de roadbooks, de gpx-tracks en de uitgebreide infogidsen. Door deze bundel te kopen in plaats van de 4 afzonderlijke roadbooks, bespaar je nu 60 euro.Dankzij de gpx-tracks kan je de route op eender welke gps volgen.In elke infogids vind je onder meer:

  • Extra uitleg en aandachtspunten bij het roadbook, duidelijk gerangschikt per waypoint.
  • Krasvrije omwegen en inkortingen. Ideaal als bepaalde stukken van de route moeilijk berijdbaar zijn. Of als je jeep niet helemaal voorzien is voor de meest uitdagende stukken.
  • Moeilijke alternatieven en uitbreidingen voor als je de standaardritten wat te saai vindt. Opgelet: alleen voor ervaren 4×4 rijders…
  • Tips voor leuke hotels en B&B’s, mijn favoriete restaurants en zalige plekken om te picknicken.
  • Mooie fotopunten, mijn favoriete plekjes en heel veel toeristische info.
  • Veel foto’s, als inspiratie en herkenningspunt.

→ Krijg nu de volledige bundel met gpx-tracks en infogidsen voor maar 160 euro

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Krijg nu de volledige bundel met gpx-tracks en infogidsen voor maar 160 euro

Ontdek onze andere 4×4 vakantiebundels

Reviews

 • Fantastische vakantie gehad

  Wij hebben deze routes gereden in juli 2018.
  Het overgrote deel van de route was geen probleem en een lust voor het oog. De oude dorpjes, kerken, landerijen, bossen, alles bij elkaar maakt het een dramatische fantastische ervaring. Sommige paden waren echt heel dicht begroeid, zeker niet kras vrij. Gelukkig losten de krasvrije alternatieven uit de infogids dat op.

 • Family time in de Morvan

  Wij hebben deze route in de Mei-vakantie gereden met ons gezin van 3 kids. Een schitterende route met mooie plekjes om te stoppen en rond te lopen of even lekker te lunchen.

  Ook is wild kamperen tijdens deze route een goede optie als je hiervan houdt. Het gebied is schitterend van wijnvelden tot bossen. De verlaten boerderij is super vet om doorheen te lopen en eventueel te kamperen. Ook bij de wasplaats woont een oude man en is eigenaar van een leegstaand oud huis aan het meertje waar vroeger zijn vader woonde. Dus mocht je bij de wasplaats staan en je zou daar willen kamperen loop naar huis nr 14 en bel even aan. Deze man vind het geweldig om bezoek te krijgen en misschien biedt hij net als bij ons zijn leegstaande huis aan om bij te mogen kamperen. De man is overigens eigenaar van een groot deel van de vallei dus kan zijn dat hij ook een stukje land aan bied om te auto te plaatsen.

  Wij hebben de route kunnen rijden tijdens de droogte en was zeer goed te doen. Hier en daar een boom in de weg maar voor de kinderen een leuke uitdaging af en toe een boompje te zagen. Sommige stukken waren al even niet gereden dus ook super leuk om te voelen alsof je ergens rijdt waar al iemand een tijdje niet is geweest.

  Reis je met kinderen is het een route die je in de langzame optie moet doen. Reis je met je partner of alleen kan je iets sneller vertrekken waardoor ik 1 roadbook per dag zou doen. Je tijd nemen en genieten van het uitzicht het is een schitterende route in een schitterend gebied.

 • Write a Review

  Comments are closed.

  €155,00 – €160,00
  • Roadbook, gpx-track en gratis infogids. Promoprijs!

  Krijg nu dit roadbook