4x4 roadbook van Bar-sur-Aube naar Joinville

4×4 roadbook Bar-sur-Aube – Joinville

4×4 roadbook van de Champagne naar de Ardennes, in het departement Haute-Marne

Meer dan 85 kilometer van deze 135 kilometer lange 4×4 rit gaat over zand-, veld- en boswegen. Ook de andere 50 kilometer gaat via kleine wegen. Je rijdt van de Côte des Bar in de Champagne naar Joinville in de Ardennes. 

Deze 4×4 route van de Aube naar de Marne is vrij gemakkelijk. Maar best wel avontuurlijk omdat je door vergeten en nauwelijks zichtbare wegen door uitgestrekte bossen rijdt. In het begin van dit 4×4 roadbook gaat je tocht langs de wijngaarden van de Champagne. Je eindigt in de velden en bossen van de Haut-Marne en het dal van de Marne.

In het 4×4 roadbook zit ook een leuke rivieroversteek. In de bundel met infogids vind je gemakkelijke alternatieven voor de moeilijkste stukken. En 2 interessante alternatieven voor wie het graag net iets avontuurlijker wil. Houd je ’t bij de makkelijke route, dan rij je deze 4×4 rit op 5,5 uur. Doe je ook de uitbreidingen en stop je regelmatig om te genieten van de natuur, dan doe je er al snel 1 of 2 dagen over.

Het vertrekpunt Bar-sur-Aube ligt op op een kleine 2 uur rijden van Reims. Vanuit België ben je vanuit eender welke locatie op 4 à 5 uur in Bar-sur-Aube. Vanuit Nederland doe je er iets langer over.

Psst
We hebben nog enkele andere off-road ritten in deze streek
Deze rit maakt deel uit van onze populaire vakantiebundel Champagne-Bourgogne: 454 km offroad plezier.
Bekijk nu de bundel met 4 roadbooks in Champagne en Bourgogne en bespaar 60 euro!

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.


→ Koop dit roadbook voor maar €65

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Moeilijkheidsgraad van dit 4×4 roadbook?

 • Droog weer
  Gemakkelijk te doen met elke 4×4. Het moeilijkste stuk is de kleine maar fijne rivierdoorwading. Zie je dat niet zitten, dan kan je die overslaan. In de infogids voorzien we een alternatief.
 • Nat weer
  Enkele stukjes zijn bij nat weer iets lastiger. Vooral dan de stukken in de bossen: goede all-terrain banden zijn dan aangeraden. Sowieso vind je voor de lastige stukken makkelijke alternatieven in de infogids.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is niet 100% krasvrij, maar niks wat je niet met een takkenschaar kan oplossen. Voor de stukken waar je krassen kan oplopen, vind je in de infogids altijd een krasvrij alternatief.
 • Net dat beetje extra
  Voor de meer avontuurlijke 4×4-rijders zijn er ook 2 extra moeilijke uitbreidingen in de infogids.

Kortom: dankzij de alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke 4×4-rijder. Van rustige genieter tot avonturier.

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Koop dit roadbook voor maar €65

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoogtepunten van dit 4×4 roadbook

 • Wijngaarden van de Côte des Bar
  Deze 4×4 route vertrekt in Bar-sur-Aube, in de zuidelijke Champagne. Je rijdt met je 4×4 door de wijngaarden van de Côte des Bar, met prachtige vergezichten.
 • Colombey-les-Deux-Eglises
  Hier woonde Generaal Charles de Gaulle. En is hij ook begraven. Naast de kerk staat vaak een originele Willys jeep uit de Tweede Wereldoorlog.
 • Grootse, verlaten bossen
  Grote stukken van dit 4×4 roadbook gaan door uitgestrekte bossen waar je geen kat tegenkomt. Soms wel herten en everzwijnen. Verken op je gemak de verschillende zijwegen en voel je lekker alleen op de wereld.
 • Zalige vergezichten
  Dit roadbook is puur genieten. Tussen de bossen door zijn er voortdurend mooie vergezichten. Afgewisseld met leuke valleien en vergeten dorpjes.
 • Joinville
  Leuk stadje met een prachtig kasteel uit de Renaissance. De Marne die dwars door de stadskern loopt, weerspiegelt de kleurrijke huizen.
 • 1 rivierdoorwading
  Optioneel is er een kleine rivierdoortocht, die je niet 1 maar 2 keer mag doen. De rivier is maar enkele meters breed maar de stroming is best sterk… In de infogids krijg je tips hoe je deze doorsteek het best aanpakt.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Ruim 85 van de 135 kilometer gaan over grindwegen, boswegen, kleine veldwegen en gravelpistes. Wegen die je in geen enkel andere roadbook vindt.

→ Koop dit roadbook voor maar €65

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.


→ Krijg dit roadbook voor maar €65

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling krijg je je roadbook, inclusief infogids en gpx-track. Hou je mailbox in de gaten!

 2. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn onze roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder. Minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

 3. Met een 4×4 toegangspas heb je altijd de meest recente versie 
  Onze roadbooks worden regelmatig bijgewerkt. Met onze 4×4 toegangspassen krijg je altijd toegang tot de laatste versie. Zo heb je minder kans op onderbroken wegen, verbodsborden en andere obstakels. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of de routes die je gratis vindt op internet.
  Belangrijkste voordeel van onze toegangspassen? Je krijgt voor 1 voordelig bedrag al onze roadbooks.
  → Bekijk onze toegangspassen

Wat krijg je concreet bij aankoop van dit 4×4 roadbook?

 • Bolletje-pijl roadbook
  Een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Voor velen de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
 • Verrijkte gpx-track
  Zo volg je de route op eender welke goede gps of navigatieapp. Onmisbaar als back-up of als je alleen rijdt.
 • Uitgebreide infogids
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track verwijzen we naar de uitgebreide infogids. Daarin vind je onder meer:

  • Offroad tips & tricks over hoe je wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije, gemakkelijke en ook moeilijke alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken moeilijk berijdbaar zijn. Of als je net dat beetje meer wil.
  • Leuke hotels, b&b’s, kampeerplekken en lekkere restaurants.
  • Toeristische info, wandeltips, mooie fotopunten en onze favoriete plekjes onderweg.

→ Koop dit roadbook voor maar €65

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Bekijk de andere 4×4 routes in Aube en Haute-Marne

Dit 4×4 road book brengt je langs volgende plaatsen in het departement Aube en het departement Haute-Marne
Bar-sur-Aube – Arrentières – Maisons-lès-Soulaines – Saulcy – Colombé-la-Fosse – Colombé-le-Sec – Rouvres-les-Vignes – Colombey-les-Deux-Eglises – Argentolles – Harricourt – Champcourt – Daillancourt – Bouzancourt – Cirey-sur-Blaise – Leschères-sur-le-Blaiseron – Blécourt – Flammérecourt – Brachay – Morancourt – Dommartin-le-Franc – Courcelles-sur-Blaise – Dommartin-le-Saint-Père – Baudrecourt – Charmes-la-Grande – Mathons – Nomécourt – Joinville

Schrijf een korte review. Of een lange :-)

€65,00