4x4 roadbook Cote des Bar

4×4 roadbook Bar-sur-Seine – Bar-sur-Aube

4×4 roadbook door de Côte des Bar, in het zuiden van de Champagne

Ruim 75 kilometer van deze 97 kilometer lange 4×4 tocht rijd je op kleine gravel-, bos- en zandwegen door de zuidelijke Champagne.

Dit is in het algemeen een vrij gemakkelijke 4×4 rit door het mooi glooiende landschap van de Aube. Het grootste deel van de rit gaat door de wijngaarden van dit deel van de Champagne, dat vooral bekend is onder de naam Côte des Bar. Sommige hellingen zijn vrij stijl.

Tussen de wijngaarden door rijd je via kleine wegen door bossen en velden. Daar kan het in periodes van regen soms best pittig worden.

In het 4×4 roadbook zit ook een leuke, best spannende rivierdoorwading. In de infogids zit een alternatief voor wie liever geen natte voeten heeft.

Het vertrekpunt Bar-sur-Seine ligt op minder dan 1,5 uur rijden van Reims. Vanuit België ben je vanuit eender welke locatie op 4 à 5 uur in Bar-sur-Seine. Vanuit Nederland doe je er iets langer over.

Psst
Zin in meer 4×4 fun?
Deze rit zit ook in onze populaire vakantiebundel Champagne-Bourgogne: 454 km offroad plezier.
Bekijk nu de bundel met 4 roadbooks in Champagne en Bourgogne en bespaar 60 euro!

Klik op de foto’s om ze te vergroten! En scroll verder voor meer info over deze 4×4 route.

→ Koop dit roadbook voor maar €60

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Moeilijkheidsgraad van dit 4×4 roadbook?

 • Droog weer
  Gemakkelijk te doen met elke 4×4. Het moeilijkste stuk is de korte maar diepe rivierdoorsteek. Geen paniek: voor de minder avontuurlijke rijders heb ik in de infogids een droog alternatief uitgewerkt.
 • Nat weer
  Bij nat weer of na een regenperiode wordt dit 4×4 roadbook iets moeilijker. Vooral de stukken in de bossen worden dan wat slipperig. Niets onoverkomelijk maar goede all-terrain of modderbanden zijn dan geen overbodige luxe. Ook hier: voor de lastige stukken vind je gemakkelijke alternatieven in de infogids.
 • Krasvrij of niet?
  De standaardroute is krasvrij. Al kan het nooit kwaad om een takkenschaar en zaag in je auto te hebben liggen.

Kortom: dankzij de alternatieven in de infogids, is dit 4×4 roadbook geschikt voor elke 4×4-rijder. Van rustige genieter tot avonturier.

Klik op de foto’s en ontdek hoe de infogids eruit ziet.

→ Koop dit roadbook voor maar €60

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Hoogtepunten van deze 4×4 rit

 • Bar-sur-Seine
  Klein stadje met enkele mooie vakwerkhuizen in het oude centrum. Mijn favoriete fotoplekjes krijg je als je het roadbook met infogids koopt.
 • Wijngaarden van de Champagne
  Deze 4×4 route gaat door de Côte des Bar, het zuidelijke punt van de Champagne. Je rijdt met je 4×4 door de wijngaarden, met vaak prachtige vergezichten. Stop af en toe eens bij een champagneboer, want de champagnes hier zijn lekker en betaalbaar.
 • Kunstenaarsdorp Essoyes
  Essoyes is het dorp waar de Franse impressionistische schilder Auguste Renoir de tweede helft van zijn leven doorbracht. Er zijn mooie vakwerkhuizen, een oude wasplaats en enkele leuke plekken om te lunchen.
 • Door velden en bossen
  Tussen de wijngaarden door duik je tijdens het 4×4 rijden de bossen en velden van de Côte des Bar in. Dankzij het glooiende landschap heb je regelmatig mooie vergezichten.
 • Cadoles
  Tussen de wijngaarden en in de omliggende bossen vind je her en der cadoles. Dit zijn constructies van op elkaar gestapelde stenen waar vroeger de mensen die in de wijngaarden werkten, schuilden bij slecht (of te warm) weer.
 • 1 diepe rivierdoorwading
  Het water is hier meestal zo’n 80 tot 90cm diep. Bij droog weer is het minder, bij nat weer stijgt het peil vaak tot boven 1 meter. In de infogids krijg je tips hoe je deze doorsteek het best aanpakt.
 • En natuurlijk: veel zand, bos- en grindwegen
  Ruim 75 van de 97 kilometer (77%) gaan over grindwegen, boswegen, kleine veldwegen en gravelpistes. Wegen die je in geen enkel andere roadbook vindt.

→ Koop dit roadbook voor maar €60

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Klik op de foto’s om ze te vergroten! Scroll verder voor extra info over dit 4×4 roadbook.


→ Koop dit roadbook voor maar €60

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Wat krijg je concreet bij aankoop van dit 4×4 roadbook?

 • Bolletje-pijl roadbook
  Een getekend roadbook volgens het bolletje-pijl principe. Voor velen de leukste manier om een roadbook te volgen als je met vrienden, je partner of gezin onderweg bent.
 • Verrijkte gpx-track
  Zo volg je de route op eender welke goede gps of navigatieapp. Onmisbaar als back-up of als je alleen rijdt.
 • Uitgebreide infogids
  Zowel in het bolletje-pijl roadbook als de verrijkte gpx-track verwijzen we naar de uitgebreide infogids. Daarin vind je onder meer:

  • Offroad tips & tricks over hoe je wat moeilijkere hindernissen best aanpakt.
  • Krasvrije, gemakkelijke en ook moeilijke alternatieven. Ideaal als bepaalde stukken moeilijk berijdbaar zijn. Of als je net dat beetje meer wil.
  • Leuke hotels, b&b’s, kampeerplekken en lekkere restaurants.
  • Toeristische info, wandeltips, mooie fotopunten en onze favoriete plekjes onderweg.

Onze 3 garanties!

 1. Je krijgt je roadbook meteen
  Binnen de minuut na je bestelling krijg je je roadbook, inclusief infogids en gpx-track. Hou je mailbox in de gaten!

 2. Maximaal genieten voor elke 4×4 rijder
  Dankzij de makkelijke alternatieven en moeilijke uitbreidingen in de infogids zijn onze roadbooks geschikt voor elke 4×4 rijder. Minder of meer ervaren, rustige genieter of avonturier, uitgebouwde 4×4 of standaardmodel.

 3. Met een 4×4 toegangspas heb je altijd de meest recente versie 
  Onze roadbooks worden regelmatig bijgewerkt. Met onze 4×4 toegangspassen krijg je altijd toegang tot de laatste versie. Zo heb je minder kans op onderbroken wegen, verbodsborden en andere obstakels. Zoals vaak het geval is bij papieren roadbooks of de routes die je gratis vindt op internet.
  Belangrijkste voordeel van onze toegangspassen? Je krijgt voor 1 voordelig bedrag al onze roadbooks. En een dikke vette korting op de roadbooks van of in samenwerking met onze partners.
  → Bekijk onze toegangspassen

→ Koop dit roadbook voor maar €60

Of krijg al onze roadbooks met een 4×4 toegangspas

Bekijk de andere 4×4 routes in de Champagne

Dit 4×4 road book brengt je langs volgende plaatsen in het departement Aube
Bar-sur-Seine – Polisot – Polisy – Celles-sur-Ources – Buxeuil – Neuville-sur-Seine – Landreville – Courteron – Vitry-le-Croisé – Bligny – Urville – Bergères – Baroville – Bar-sur-Seine

Reviews

 • Onze gloednieuwe Rubicon gedoopt tussen de champagnevelden

  Afgelopen week hebben we onze eerste kennismaking gehad met een off road rit in de Champagnestreek. Het was meteen een voltreffer. Het stond gemarkeerd als ‘easy’, wat ideaal was voor ons, en het was ook zo, maar toch krijg je als ‘beginner’ een heel leuk en avontuurlijk off road gevoel. Jullie bouwen het heel goed op, de beschrijving en uitleg, op wat te letten, wat mee te nemen. Een prachtige rit dwars door champagnevelden, stukken bos en dorpjes. Toen we bij de doorwading kwamen, hebben we besloten deze toch over te slaan. Het leek ons al wat overmoedig om ons daar aan te avonturieren, het water stond hoog (we hebben ook geen snorkel) en er stond ook wat stroming op. Het alternatief was heel goed beschreven, en zo kwamen we heel vlotjes terug op onze trail. We kijken al uit naar onze volgende rit!

 • Schrijf een korte review. Of een lange :-)

  Comments are closed.

  €60,00